Frankrike – Roussillon

Hors Champs

En ’mikro-négoce’ i regi av Cyril Fhal (Clos du Rouge Gorge). Frukten kommer från grannar i Latour-de-France som odlar med ekologiska metoder, och vinifieras på samma sätt som de egna vinerna. Allt som allt blir det ungefär 7000 flaskor per år.

Viner

La Femme Soleil 2022
Namn:La Femme Soleil 2022
Vinbonde:Hors Champs
Region:Frankrike - Roussillon
Ursprung:Latour-de-France (IGP Côtes Catalanes)
Färg:Vitt
Druvsort:grenache gris och en skvätt macabeu, inköpt frukt
Jord:Lera och kalksten
Odling:Ekologisk utan cert.
Uppväxt:Spontan jäsning i fat med nio månader på jästfällningen. Buteljerat i maj 2022 utan klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
La Femme Soleil 2021 grenache gris
Namn:La Femme Soleil 2021 grenache gris
Vinbonde:Hors Champs
Region:Frankrike - Roussillon
Ursprung:Montner och Latour-de-France (IGP Côtes Catalanes)
Färg:Vitt
Druvsort:Grenache gris, inköpt frukt
Jord:Lera och kalksten
Odling:Ekologisk utan cert.
Uppväxt:Spontan jäsning i tank med nio månader på jästfällningen. Buteljerat i maj 2022 utan klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:12 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Le Rouge et Le Blanc 2022
Namn:Le Rouge et Le Blanc 2022
Vinbonde:Hors Champs
Region:Frankrike - Roussillon
Ursprung:Latour-de-France (Vin de France)
Färg:Rosé
Druvsort:Muscat blanc à petits grains (60%) och grenache noir (30%) samt övriga sorter
Jord:Schist och gnejs
Odling:Ekologisk (Ecocert)
Uppväxt:Druvsorterna jäste tillsammans och spontant i tank med fyra dygns maceration. Efter pressning nio månaders lagring i använda fat. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Une Vie la Nuit 2021
Namn:Une Vie la Nuit 2021
Vinbonde:Hors Champs
Region:Frankrike - Roussillon
Ursprung:Trevillac och Montalba (IGP Côtes Catalanes)
Färg:Rött
Druvsort:Syrah (75 %) samt grenache noir (25 %)
Jord:Skuggat läge med kalkrik lera.
Odling:Ekologisk utan cert.
Uppväxt:Spontan jäsning av hela klasar i öppen ekståndare (foudre) med tio dagars maceration. Lätt fottrampning i början, därefter helt passiv extraktion ("infusion"). Tio månaders lagring i använda 500-liters fat. Buteljerat i maj utan klarning eller filtrering.
Tillsatser:Minimal tillsats so2 innan buteljering. Totalt <10 mg/l so2.
Alkohol:13,5 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad

Bilder

Fler Bönder:

Frankrike

Lorraine

Grekland

Italien

Abruzzo

Emilia

Lazio

Pantelleria

Veneto

Österrike

Steiermark

Schweiz

Skandinavien

Cider

Spanien

Andalucia

Tyskland

Franken


Certifierad ekologisk produktion