Pierre Andrey kommer ursprungligen från Jura men bor sedan länge i staden Metz (Lorraine). På senare år har han närt en dröm om att bli vinmakare, och hans partner Florence har stöttat honom i alla uppoffringar som krävts. Det var genom sin vänskap med skickliga odlare som Bruno Schueller och Alexandre Jouveaux som Pierre kunde ta steget och börja göra vin. Hans första årgång blev 2015 och gav tusen flaskor.
”Jag var besatt av idén om att göra vin, den saken var klar. Fritt vin. Att frigöra mig från kvävande regler (även om det var för sent för dreadlocks!). Att försöka leva som en poet, ungefär som Jean Bouchart d’Orval. Naturligt vin var en låga som brann i mig sedan länge tack vare vänner som Michel Gahier eller Alexandre Jouveaux. Det kunde varit värre!”
I veckorna arbetar Pierre som konsult inom medicinsk teknik och pendlar mellan Metz och Luxemburg. Kvällar och helger ägnar han åt vinet. Förutom en mikroskopisk parcell med pinot noir utanför hemstaden Metz, så köper han ekologisk frukt från vinodlande vänner i olika områden som Alsace, Beaujolais och Jura. Sedan transporterar han hem frukten i sin skåpbil. Väl hemma i källaren låter han sakta vinerna bli till i 50-liters damejeanner, utan något tillsatt eller borttaget.
Med sin vetenskapliga bakgrund är Pierre en passionerad perfektionist. Han har lyssnat uppmärksamt på sina mentorer och fortsätter sin väg framåt genom att observera och reflektera. Idag producerar han ungefär 3000 flaskor om året. Småskaliga viner som kan bli stora upplevelser för den som ger sig tid att lyssna.
Certifierad ekologisk produktion