La Coulée d’Ambrosia gör viner i djupa fruktiga stilar, ofta med oxidation och stor mineralitet. Den unge och hängivne Jean-François Chéné tog 2005 över dryga två hektar chenin blanc, strax över en hektar cabernet franc samt en knapp hektar grolleau från sin far och startade La Coulée d’Ambrosia. Vinmarkerna ligger i Beaulieu-sur-Layon i södra Anjou. Arbetet i markerna följer biodynamiska principer med stor respekt för naturens kretslopp. Rankorna växer i schist och lera.
I källaren jobbar Jean-François vanligen med syrekontakt ’sous voile’ för de vita vinerna, i en klassisk Jura-stil, fast med chenin. Medan ett vin som ’Panier de Fruits’ får en kortare tid i glasfibertank, så ligger dess motsvarighet ”L’O2 Vigne” i gamla fat i upp till tre år (delvis under flor, tiden varierar från årgång till årgång). Ingenting tillsätts och inget tas bort. Inget svavel används under någon del av vinernas uppväxt eller vid buteljeringen.
Certifierad ekologisk produktion