Vin & Natur grundades 2009 av Ulf Ringius och Emil Broomé. Vi har båda vår bakgrund i restaurangbranschen där vi arbetat som sommelierer under många år. Det var en längtan efter att komma närmare vinet, vinbönderna och Frankrike som fick oss att börja importera vin. Vi besöker kontinuerligt vinbönderna vi arbetar med för att följa vinet från druva till flaska. Vårt mål är att förändra den likriktade vinkulturen i Sverige och sälja karaktärsfulla, personliga och levande viner.
Idag består Vin & Natur av ett sammansvetsat team på åtta personer.
2014 anställdes Daniel Bogren – utbildad vid Grythyttan och med erfarenheter från bland annat Restaurang Mistral och Atelier Food – för att utveckla försäljningen mot restaurang i Stockholm med omnejd. Daniel tog avstamp i det klassiska vinet och var tidigt ute i Stockholm med att arbeta med ekologiska och biodynamiska viner på sina vinlistor.
2015 anslöt Emil Persson för att arbeta med våra privatkunder genom Systembolaget. Även Emil är utbildad vid Restauranghögskolan i Grythyttan och har en gedigen erfarenhet av klassiska viner som sommelier på Vinkällaren Grappe, samt av småskaliga ekologiska viner genom sin banbrytande verksamhet med distanshandel.
2018 tillkom Anders Arena för att förstärka försäljningen till restauranger i Göteborg med omnejd. Anders har varit med i många år på restaurangscenen i Göteborg och drev själv länge Restaurang Vatten – en fantastiskt belägen skärgårdskrog med fokus på ekologi och naturliga viner.
2019 rekryterades Torsten Rundqvist för att utveckla innehåll, presentation och kommunikation. Med start 2006 drev Torsten den första stora svenska vinbloggen Finare Vinare och har en WSET Diploma med spets från Restaurangakademien. Torsten har följt Vin & Natur med entusiastens brinnande nyfikenhet sedan 2010.
Med en växande verksamhet behövs en skicklig person som har koll på lager, ordrar och logistik. Sebastian Velasco är precis den personen. Även om intresset är större för argentinsk musik, videoproduktion och fotboll än för vin har Sebastian under arton månaders tid skaffat sig full överblick på allt vad som finns i vår stora portfölj. Sedan 2022 jobbar han heltid med logistiken och orderhanteringen till Systembolaget.
Med start i februari 2022 arbetar Agnes Klintenberg med försäljning mot restaurang i de sydöstra delarna av landet. Tillsammans med Robin Eriksson drev Agnes den mäkta populära restaurangen Tryne till Knorr på Västergatan i Malmö. Under de åren (2013-2015) profilerade hon sig starkt med viner från vår portfölj. På senare år har Agnes hällt naturliga viner i baren på på Ved Stranden 10 i Köpenhamn samt bidragit med mängder av vinglädje i matsalen på Talldungen i Brösarp.
Kontor Malmö
Vin & Natur
Norra Grängesbergsgatan 19
214 50 Malmö
bonjour@vinnatur.se
Kontor Stockholm
Vin & Natur
Brännkyrkagatan 46
118 22 Stockholm
Kontor Göteborg
Vin & Natur
Stora Badhusgatan 18-20
411 21 Göteborg
Emil Broomé
Grundare. Inköp och försäljning restaurang. Pressansvarig.
+46 (0)739 635858
Emil Persson
Ansvarig för privatförsäljning via Systembolaget.
+46 (0)70 2061176
Torsten Rundqvist
Utveckling av innehåll, presentation och kommunikation. Försäljning restaurang samt till Systembolaget.
+46 (0)73 5222999
Agnes Klintenberg
Försäljning Skåne, Blekinge, Ostkusten, Öland och Gotland.
agnes@vinnatur.se
+46 (0)70 4045830
Sjukskriven till vecka 22. Kontakta emil@vinnatur.se.
Sebastian Velasco
Orderhantering, lager och logistik.
sebastian@vinnatur.se
+46 (0)73 5011619