Michel Grisard började hjälpa sin far i vingården 1971. 1978 lämnade han familjens domän och köpte den nedkörda gården Domaine Paganon, som då var planterad med en hektar mondeuse. Domänen fick namnet Prieuré Saint-Christophe, och den första egna årgången kom 1983. Tre år senare planterade Grisard 1,46 ha altesse (Roussette de Savoie).
Inspirerad av ett möte med Pierre Overnoy började Michel arbeta med biodynamiska metoder 1995. I slutet av 1990-talet var Michel Grisard också en av initiativtagarna till Domaine des Ardoisières, ett slags kooperativ med 250 ägare till elva hektar vingårdar. Grisard har fått smeknamnet ”påven av Mondeuse” (jfr Puffeney och Overnoy).
Prieuré Saint-Christophe har flera ypperliga söderlägen i Combe de Savoie, där jordmånen i byarna Cruet, Fréterive och Arbin består av kalksten och kalkrik lera. Det rör sig om svala jordar med god vattenhållning och dränering. Grisards planteringar består av 3,8 ha mondeuse, 1,46 ha altesse och 0,4 ha mondeuse blanche. Rankornas snittålder är en bit över trettio år.
2002 lyckades Grisard driva igenom att ’Roussette de Savoie’ ska bestå av 100% altesse (tidigare upp till 50% chardonnay). Grisard har också kämpat för lokala druvsorter som douce noire, persan, rèze, servanin, mècle, bia, mornen, dureza, mondeuse grise, jacquère noir, och robin noir. Som ett led i det arbetet var han med med och startade ”Centre d’Ampélographie Alpine Pierre Galet” i Musée de la Vigne Montmelian.
2010 omkom en av Michels vingårdsarbetare i en olycka, och han tappade lusten att arbeta i flera år. Hans sista årgång blev 2014, och året därpå överlät han sin domän till familjen Giachino. Sedan 2015 sköter unge Clément Giachino de 6,5 hektar som tidigare tillhörde Michel Grisard. Giachino avser att bevara namnet och stilen på vinerna.
Certifierad ekologisk produktion