Pierre Beauger är en ovanligt egensinnig person, något som även märks i hans viner. Att han jobbar hårt syns tydligt i händernas valkar. Pierre har sina vinmarker i Champeix, nära hembyn Montaigut-le-Blanc, någon mil söder om Clermont-Ferrand – centralorten i Auvergne.
Pierre föddes i omgivningarna med en far som växt upp på en större familjegård där man odlade alla sorters grödor. Fadern startade senare en egen vitlöksodling. Pierre började själv odla vin 2001. Hans parceller är belägna på en platå på 500-600 meters höjd, med jord av delvis vulkaniskt ursprung.
De två hektaren vinrankor planterades av Pierre själv under åren 2004 och 2005. Druvsorterna är sauvignon blanc och pinot gris, pinot noir och syrah. Allt arbete sker för hand med ekologiska metoder, utan formell certifiering. Pierre är dock medlem av den franska organisationen AVN – L’Association des Vins Naturels.
Alla viner vilar i gamla fat, helt täckta av hälsosamma mögelkulturer ungefär som i Tokaj, och buteljeras när Pierre tycker att det är klart. Ingenting tillsätts. Vinerna är några av de mer egensinniga, kvalitativa och triggande uttrycken av sina respektive druvor som vi någonsin har träffat på.
Certifierad ekologisk produktion