Frankrike – Jura

Arnaud & Malou Greiner

Arnaud och Malou Greiner har vinmarker på båda sidor om gränsen mellan områdena Jura och Doubs. På helgerna jobbar de med ungefär en hektar uppdelat på flera små parceller varav de flesta är belägna kring byn Liesle (Doubs). I veckorna är Arnaud högerhand åt Étienne Thiebaud på Domaine des Cavarodes. Källaren ligger i en uråldrig stenbyggnad i Liesle där Arnaud, som är en skicklig hantverkare, byggt ett loft till bostad.

Viner

La Sortie de Route 2021
Namn:La Sortie de Route 2021
Vinbonde:Arnaud & Malou Greiner
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Liesle (Doubs) och Jura
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, från 30-åriga stockar
Jord:Lera på kalksten
Odling:Ekologisk (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning och lagring i en nyare ekliggare (Alsace-foudre, se bild). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Les Vieilles Gallines 2020
Namn:Les Vieilles Gallines 2020
Vinbonde:Arnaud & Malou Greiner
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Jura
Färg:Vitt
Druvsort:Melon à queue rouge
Jord:Märgel och kalksten
Odling:Ekologisk (Ecocert)
Uppväxt:Direkt pressning av hela druvklasar. Spontan jäsning i tank med ett halvårs vila på jästfällningen innan omdragning, därefter ett års lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:13 %
Skriv ut informationsblad
Lavenard 2020
Namn:Lavenard 2020
Vinbonde:Arnaud & Malou Greiner
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Liesle (Doubs)
Färg:Vitt
Druvsort:Savagnin, från 80-åriga stockar
Jord:Kalksten
Odling:Ekologisk (Ecocert)
Uppväxt:Spontan jäsning och arton månaders lagring på jästfällningen i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:13,8 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
La Cartouche 2022
Namn:La Cartouche 2022
Vinbonde:Arnaud & Malou Greiner
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Liesle (Doubs)
Färg:Rött
Druvsort:Pinot noir (80%), poulsard och trousseau
Jord:Fyra parceller med jordmån av lera och märgel på kalksten
Odling:Ekologisk (Ecocert)
Uppväxt:Avstjälkade druvor. Spontan jäsning i tank med fyra veckors maceration utan aktiva ingrepp. Efter pressning vilade vinet ett år i en gammal 600-liters ekliggare (foudre). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad

Bilder

Fler Bönder:

Frankrike

Lorraine

Grekland

Italien

Abruzzo

Emilia

Lazio

Pantelleria

Veneto

Österrike

Steiermark

Schweiz

Skandinavien

Cider

Spanien

Andalucia

Tyskland

Franken


Certifierad ekologisk produktion