Hervé Ravera odlar vin ovanför byn Marchampt, en mil väster om Mont Brouilly. Här har han och hustrun Adeline nu haft sin gård i fjorton år. 2003 lämnade Hervé sitt tidigare yrke som sjuksköterska för att studera vinmakning vid lantbruksskolan i Davayé-Mâcon. Efter två års praktik var han färdig med utbildningen, men behövde en paus och reste iväg till El Salvador i sällskap med Adeline. Paret återvände till Frankrike i september 2006. Ett halvår senare hittade de gården i Marchampt, med vinmarker strax intill, och skörden 2008 kom att bli deras första. Egendomen är döpt till Le Grain de Sénevé (senapskornet) och består av fyra hektar i en brant sluttning. Markerna ligger högre än de flesta i området, uppåt 500 meters höjd. Hervé arbetar biodynamiskt och tar hand om sina jordar med hjälp av hästen ”Reggae Nights”.
I källaren använder han sig bara av druvorna, rymliga tankar och en sekelgammal press. Frukten skördas försiktigt och läggs som hela klasar i betongtankar för maceration. När Hervé tycker att den jäsande musten smakar som bäst, så pressar han skalmassan och drar över vinet på glasfibertank för att avsluta jäsningen. Därefter får vinet ett drygt halvårs vila innan det är dags att buteljera utan filtrering, klarning eller någon form av tillsatser. Vinerna är lätta och parfymerade – vacker saft som är lika behaglig att dricka som härligt berusande att dofta på.
Certifierad ekologisk produktion