Clos de la Martinière är en historisk vingård med vidhängande litet château och rykte om sig åtminstone sedan 1700-talet. Innanför de gamla murarna – i direkt anslutning till källaren – och alldeles bredvid, ligger sex hektar mark i ett enda stycke varav två hektar omplanterades 2021 och 2022. Åren mellan 2014 och 2017 sköttes marken av den mytomspunne odlaren Xavier Caillard innan den togs över 2018 av Nichifutsu Shoji – en japansk importör nischad på huvudsakligen franska viner. Idag arbetar två personer heltid i mark och källare under rådgivning av vännen Hirotake Ooka från La Grande Colline.
Druvsorterna är främst chenin och cabernet franc, men mer nyligen har man också planterat fler typiska Loire-sorter som grolleau noir och gris, pineau d’aunis och melon. Jordmånen består av kalksten och lera med variationer av tuffeau, rosa sandsten och lite skiffer. Gården ligger för övrigt precis på gränsen mellan områdena som ibland kallas Anjou noir och Anjou blanc. Jordbruket är ekologiskt i samklang med naturen och med respekt för livet. I källaren sker alla jäsningar med vingårdens jäst och ett minimum av ingrepp, utan filtrering eller andra enologiska tricks.
Certifierad ekologisk produktion