Domaine de la Loue

Catherine Hannoun bodde i Paris och höll på med film (bland annat producerade hon filmen Mondovino) men längtade efter något annat. Runt 2005 bestämde hon sig för att lämna filmbranschen och flyttade till landet och vinrankorna, mer närmare bestämt Port-Lesney i Jura.

Catherine startade sin domän på riktigt 2008 och har 2 ha vinmark i dagsläget fördelat i Pupillin, Villette les Arbois samt i Buffard, ett stycke norr om Arbois. Mikroskopiskt litet för vissa men för Catherine är det en perfekt start, hon vill på sikt ha mer mark att jobba med, sisådär 2,5ha, men tycker det är viktigt att växa sakta och säkert.

I vingårdarna jobbar Catherine enligt ekologiska & biodynamiska principer och använder häst för grovgörat och precisionsarbetet utför hon själv och för hand.

Catherine vill producera viner som smakar gott samtidigt som det är framställda på ett sätt som respekterar tradition och terroir samt att hon tror mer på druvor som skämts bort av en vinbondes slit än av kemikalier.

I vingårdarn har Catherine savagnin, chardonnay, pinot noir och lite trousseau som resulterar i viner fulla av karaktär, liv och elegans. Till parollen ingen tillsatt, inget borttaget vill Catherine gärna lägga till att hon mer än gärna dock tillsätter mycket tålamod, omtanke och kärlek.

Viner

Ursprung: Jura. 75% Pupillin, 10% Marnoz, 10% Aiglepierre, 5% Buffard
Druvsort: Chardonnay
Uppväxt: Uppväxt på ståltank.
buteljerat maj 2018
Volymer: 750ml
Ursprung: Arbois Pupillin
Druvsort: Savagnin planterad 2005
Jord: Grå Marne-lera. syd/sydöst exponering
Uppväxt: jäst på ståltank och uppväxt på ett stort gammalt fat. sous voile i 8 mån.
buteljerat november 2018
Volymer: 750ml
Ursprung: Jura. Marnoz, Aiglepierre, Buffard.
Druvsort: Trousseau
Jord: Lera & kalksten.
Uppväxt: 3 veckor semi-carbonique.
Uppväxt på ståltank.
Volymer: 750ml
Ursprung: Molamboz
Druvsort: Pinot Noir
Uppväxt: 7 dagars maceration med båda avstjälkade druvor och hela klasar.
Uppväxt på ståltank.
Volymer: 750ml

Bilder

Fler Bönder: