Catherine Hannoun bodde tidigare i Paris och arbetade med film – bland annat producerade hon Jonathan Nossiters film Mondovino – men längtade efter något annat. Under produktionen av Mondovino fick hon upp ögonen för området Jura. 2005 bestämde hon sig för att lämna filmbranschen och flytta ut till landet och vinrankorna, närmare bestämt till Port-Lesney.
Catherine startade upp sin domän på riktigt 2008. Idag har hon drygt tre hektar vinmark fördelade i Pupillin, Marnoz, Aiglepierre och Molamboz, samt i Buffard, strax norr om hennes gård i Port-Lesney. Tre hektar kan tyckas mikroskopiskt, men för Catherine var det en perfekt start och en vettig storlek att arbeta med. Namnet fick hon från floden Loue om flyter förbi alldeles nedanför gården.
I vingårdarna har Catherine Hannoun från början jobbat enligt biodynamiska principer, och numera även med ekologisk certifiering. Hon använder häst till grovgörat, medan precisionsarbetet utförs av henne själv för hand. Catherine vill producera viner som smakar gott samtidigt som de är framställda på ett sätt som respekterar omgivning, tradition och terroir.
Catherines marker är planterade med savagnin och chardonnay, pinot noir och trousseau. Druvorna resulterar i viner fulla av karaktär, livlighet och elegans. Till parollen ”inget tillsatt, inget borttaget” vill Catherine addera att hon gärna tillsätter mycket tålamod, omtanke och kärlek.
Portrait photo credits: Joe Woodhouse (@joe_woodhouse)
Certifierad ekologisk produktion