I sitt tidigare liv bodde Catherine Hannoun i Paris och arbetade med film – bland annat producerade hon Jonathan Nossiters film Mondovino – men längtade efter något annat. Under produktionen fick hon upp ögonen för området Jura. 2005 bestämde hon sig för att lämna filmbranschen och flytta ut till landet och vinrankorna, närmare bestämt till den historiska byn Port-Lesney.
Catherine startade upp sin domän på riktigt 2008. Idag har hon drygt tre hektar vinmarker fördelade i Pupillin, Marnoz, Aiglepierre och Molamboz, samt i Buffard, strax norr om hennes rymliga 1700-talsgård i Port-Lesney. Tre hektar kan tyckas lite, men för Catherine var det en perfekt start och en vettig storlek att jobba med. Namnet fick hon från floden Loue som flyter förbi alldeles nedanför gården.
I vingårdarna har Catherine Hannoun från början arbetat enligt biodynamiska riktlinjer, och numera även med formell ekologisk certifiering. Hon använder häst till grovgörat medan precisionsarbetet görs för hand av henne själv och halvtidsanställde Thomas Jacquin, som också producerar vin på egen hand. Catherine vill göra viner som smakar gott samtidigt som framställningsmetoderna respekterar omgivning, tradition och terroir.
Catherines marker är planterade med savagnin och chardonnay, pinot noir och trousseau. Druvorna resulterar i viner fulla av karaktär, livlighet och elegans. Till parollen ”inget tillsatt, inget borttaget” vill Catherine addera att hon gärna tillsätter mycket tålamod, omtanke och kärlek.
Certifierad ekologisk produktion