Camille och Mikaël Hyvert är det unga paret som driver Domaine des Trouillères. De landade i Auvergne 2015 tack vare sina passioner för vin, historia och arkeologi. Väl på plats föll de för landskapets charm och lärde känna vinbonden vars domän de senare skulle ta över.
Vinmarkerna, som alla brukas ekologiskt, sträcker sig över sex hektar från sluttningarna av Puy de Corent till Puy de Tobize. Områdets speciella terroir bildades genom äldre vulkanisk aktivitet av det mer dramatiska slaget, och ger viner med egenartad karaktär och mineraliskt djup.
Druvsorterna är de mest typiska för området – gamay d’auvergne, pinot noir och chardonnay. Parcellerna ligger utspridda på flera olika sluttningar där höjderna varierar mellan 380 och 500 meter. Också jordarna skiftar från vittrad vulkanisk basalt till nedrasat grus av mer sammansatt karaktär.
I källaren jäser vinerna spontant utan tillsatser eller filtrering. Beroende på läge och cuvée sker uppväxten antingen i använda ekfat, stora krukor av terrakotta och sandsten, eller i tankar av betong, glasfiber eller rostfritt stål. Hur lång élevage vinerna får varierar efter behov.
De vackra etiketterna anspelar på arkeologiska fynd i omgivningarna, och själva målningarna är utförda av Mikaëls pappa Jean-Charles. Namnet “Annolium” är förresten vad byn Les Martres-de-Veyre kallades på gallo-romersk tid.
Certifierad ekologisk produktion