Le Clos de la Bruyère

I hjärtat av Sologne ligger Le Clos de la Bruyère, där Julien Courtois och hans fru Heidi Kuka lever med sin familj och gör vin i vad som börjar bli en familjetradition. Julien är son till legenden Claude Courtois, och växte upp på dennes egendom som ligger några hundra meter bort. Han startade eget 1998.

På omkring fem hektar odlar Julien lokala druvsorter som orbois, romorantin, menu-pineau, gascon, cot, chenin och olika kloner av gamay.

Jordbruket är ekologiskt, skördeuttagen är låga och de röda lerjordarna är fulla av kisel, flinta och kvarts. I vingårdarna använder man teer gjorda av till exempel nässlor i stället för kemiska bekämpningsmedel. I källaren får vinerna ligga länge för att nå sin perfekta potential, några av de vita vinerna har lätt oxidativa drag, en bärnstensbonad färg och ett otroligt djup.

De vackra etiketterna till alla viner från Le Clos de la Bruyère görs av Heidi Kuka, i en stil som är traditionell på platsen där hon växte upp - Nya Zeeland.

Viner

Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Menu pineau
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Spontan jäsning och 18 månaders lagring i gamla fat
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Romorantin
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Spontan jäsning och 18 månaders lagring i gamla fat
Tillsatt SO²: 5 mg/l tillsatt
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Romorantin
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Spontan jäsning och 18 månaders lagring i gamla fat
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Romorantin
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Spontan jäsning och 18 månaders lagring i gamla fat
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Romorantin
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Spontan jäsning och 18 månaders lagring i gamla fat
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Chenin blanc
Jord: Flinta & Lera
Uppväxt: Spontan jäsning och 18 månaders lagring i gamla fat
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Menu pineau
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Oxidativ
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Menu pineau
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Oxidativ
Tillsatt SO²: 5 mg/l tillsatt
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Menu pineau
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Oxidativ
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Menu pineau
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Sent skördade druvor med botrytis.
Tillsatt SO²: 5 mg/l tillsatt
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Menu pineau
Jord: Flinta & Lera
Uppväxt: Sent skördade druvor med botrytis.
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Côt, gamay franc de pied, gascon
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Avstjälkade druvor. Spontan jäsning och 15-18 månaders lagring i gamla fat.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Côt, gamay franc de pied, gascon, chaudenay, gamay
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Avstjälkade druvor. Spontan jäsning och 15-18 månaders lagring i gamla fat.
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Côt, gamay franc de pied, gascon, chaudenay, gamay
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Avstjälkade druvor. Spontan jäsning och 15-18 månaders lagring i gamla fat.
Tillsatt SO²: 5 mg/l tillsatt
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Gamay jus blanc
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Avstjälkade druvor. Spontan jäsning och 15-18 månaders lagring i gamla fat.
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Gamay jus blanc
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Avstjälkade druvor. Spontan jäsning och 15-18 månaders lagring i gamla fat.
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Sologne, Touraine
Druvsort: Gamay jus blanc
Jord: Flinta & lera
Uppväxt: Avstjälkade druvor. Spontan jäsning och 15-18 månaders lagring i gamla fat.
Tillsatt SO²: 5 mg/l tillsatt
Odling: Ekologisk (AB)
Volymer: 750ml

Bilder

Fler Bönder: