Säsongsstart i Stockholm!

Nu på måndag drar vi igång säsongens första provning i Stockholm! Du som är i branschen kan prova ett 40-tal nya viner från följande bönder: Olivier Horiot Amaury Beaufort (ny!) Jean-Pierre Rietsch Athénaïs de Béru Patrick Bouju & Justine Loiseau Marc Pesnot Hervé Villemade Cyril Fhal Benoit Courault Jean-Louis Dutraive Stefan Vetter Lorenzo Valenzuela Måndag … Continued

Våra viner på Natural Mystics 4-5 juni!

VITT SASSARA, Veneto/Valeggio sul Mincio Misià 2020, nr 57438, 259:- (garganega, trebbiano och friulano) Ingår även i lådan Vin & Natur Sassara 2, nr 57410. CORENTIN HOUILLON, Savoie/Serrières-en-Chautagne Force of Nature 2020 (altesse) Säljs i lådan Vin & Natur Corentin Houillon 1, nr 57220.   ORANGE SASSARA, Veneto/Valeggio sul Mincio Esotico 2021, nr 57436, 259:-  … Continued

Danilo Marcucci till Natural Mystics!

Danilo Marcucci (Vini Conestabile della Staffa) kommer till Sverige på besök! 4-5 juni gästar han vinfestivalen @naturalmysticssweden på gården till Häktet (”Gamla Bysis”) i Stockholm. Biljetter via naturalmystics.se. Redan 2 juni blir det @farihatten i Malmö. Under dagen: provning för branschen, mer info via bonjour@vinnatur.se. 17.00-19.00 är Danilo och vi på plats med ett urval av hans viner på … Continued

Besök på Maison en Belles Lies (november 2021)

Längs med landsvägen i utkanten av byn Saint-Aubin ligger en brutalistisk lagerkoloss i grå betong. Den är nästan lika stor som den öde grusplanen intill. Med sin konkreta, väderbitna anspråkslöshet säger platsen en del om sinnelaget hos personen som arbetar där. Vid drygt sjuttio års ålder lever Pierre Fenals sin dröm. Förvandlingen från karriärist i … Continued

Besök hos Jean-Marie Berrux (november 2021)

Det är sen eftermiddag när vi rullar in i Meursault för resans första besök hos Jean-Marie Berrux. Familjen bor i ett gammalt hus vid en av de centrala gatorna i byn och vinerna, som mestadels kommer från egna parceller i kommunen Corpeau, mognar i källaren rakt under huset.  ”Ska vi börja med att prova Le … Continued

Besök hos De Moor (november 2021)

Det är fredag morgon, strax efter nio. Vi inleder besöket i den nybyggda och tills synes väldigt funktionella delen av källaren där den pneumatiska pressen och foudres för jäsning är luftigt placerade under höga takbjälkar. Förra gången vi hälsade på var källaren proppfull med vin efter 2018 som var så rikligt. Nu är det raka … Continued

Balagny med Julie

Stockholm – Beaujolais 28 augusti 2020   Hallå Julie! Vad har du för dig idag? Idag så förbereder vi flaskor som snart ska skickas iväg. Inte till Sverige – de är redan klara, utan till England. Sedan är vi ute i vingården också, jag tror att vi kommer börja skörda i slutet av nästa vecka. … Continued

Skörden 2020 i Champagne (del 2: Laherte Frères)

Några bilder med hälsning från Aurélien Laherte i Chavot (30 augusti 2020): ”Meunier är superläckra i den här årgången! Vi trodde att det skulle bli ungefär 55 hl/ha, men nu ser det mer ut som 45. Kvaliteten är riktigt hög med full druvmognad, både fenoliskt och smakmässigt. pH är lite åt det höga hållet men … Continued

Skörden 2020 i Champagne (del 1: La Closerie)

Några bilder från Jérôme Prévost som avslutade skörden i Les Béguines 30 augusti. Les Béguines är en nordostvänd sluttning om 2,2 hektar i ett enda sammanhängande stycke, nästan helt planterad med meunier (ett fåtal rankor är petit meslier, pinot gris och chardonnay). För 45 miljoner år sedan var det en havsstrand där byn Gueux ligger … Continued