Thomas Jacquin är en ung vinbonde baserad i Marnoz, en stillsam liten by tio kilometer norr om Arbois. Under perioden 2010-2012 utbildade han sig i Bourgogne varvat med praktik hos Vincent Latour i Meursault. Åren därpå förflyttade han sig till Jura och kompletterade sin yrkesutbildning samtidigt som han med praktiserade hos Stéphane Tissot, där han också stannade kvar fram till 2018. På senare år har Thomas jobbat vidare hos Cathérine Hannoun och Alice Bouvot för att få det hela att gå ihop.
Det var 2017 som Thomas Jacquin startade upp sin egen domän med strax under en hektar planterade med ungefär lika delar poulsard och savagnin. Parcellen är belägen på sluttningarna väster om Arbois där jordarna består av märgel från Trias-perioden. Thomas brukar sin mark enligt biodynamiska riktlinjer och använder vilda örter som han plockar själv för att skydda sina vinrankor mot angrepp. Minimalistiska metoder i källaren ger rena och precisa viner utan tillsatser.
Certifierad ekologisk produktion