Aurélien Lefort

Viner

Ursprung: Chignin, Savoie (inköpt frukt från Gilles Berlioz)
Druvsort: Roussanne
Uppväxt: Avstjälkade druvor. Spontan jäsning med 45 dagars skalmaceration. Fyra månaders mognadslagring i tank.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Ursprung: Rosheim, Alsace (inköpt frukt från Jean-Marc Dreyer)
Druvsort: Riesling
Uppväxt: Avstjälkade druvor. Spontan jäsning med 18 dagars skalmaceration. Ett års mognadslagring i äldre fat.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Ursprung: Boudes, Puy-de-Dôme (Vin de France)
Druvsort: Pinot noir (70%) gamay (20%) chardonnay (10%) från egna marker planterade 1981.
Jord: Parceller i branta sluttningar med kalkrik märgel (vit lera) och vulkanisk basaltsten.
Uppväxt: Spontan jäsning av hela klasar pinot noir samt avstjälkade gamay. Tre månaders gemensam maceration. Lagring i använda fat.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Ursprung: Lieu-dit Pré Clos, Hameau de Bard, Puy-de-Dôme
Druvsort: Gamay d'Auvergne, planterade 1961
Jord: Lätt sluttning i nordöstläge med jordmån av granitsand
Uppväxt: Spontan jäsning med hela klasar och fyra månaders maceration. Fem månaders mognadslagring i äldre fat.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Ursprung: Södra Beaujolais
Druvsort: Gamay
Jord: Granit
Uppväxt: Spontan jäsning i tank med fyra veckors maceration. Delvis avstjälkade druvor, delvis hela klasar.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Volymer: 750ml
Ursprung: Auvergne
Druvsort: Gamay
Jord: Lera
Uppväxt: Vin från 2016 blandat med juice från 2017. Lambrusco d'Auvergne :)
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Volymer: 750ml
Ursprung: Auvergne
Druvsort: Gamay d'Auvergne & chardonnay
Jord: Lera & Basalt
Uppväxt: Spontan jäsning med hela klasar och fyra veckors maceration. Lagring i gamla fat.
Tillsatt SO²: Inga tillsatser
Volymer: 750ml

Bilder

Fler Bönder: