Frankrike – Jura

Thomas Popy

Thomas Popy arbetar i den lilla byn Mesnay utanför Arbois, där han också bor med sin familj sedan några år tillbaka. Han har tidigare praktiserat i Beaujolais, bland annat hos Michel Guignier, Jean-Claude Lapalu och Julie Balagny, där han lärde sig hur man gör vin med naturliga metoder. Efter flytten till Jura har han  arbetat med Emmanuel Houillon samt Céline och Steve Gormally på Les Dolomies.

Thomas brukar för närvarande bara 1,3 hektar varav merparten i lieu-dit ’Sous la Roche Maldru’. Målet är att utöka till cirka tre hektar och nöja sig så. Vinerna får växa upp i familjens lilla källare, först i tank och sedan i gamla fat, helt utan filtrering eller tillsatser. De viner vi provat från årgångarna 2016 och 2017 har verkligen imponerat och vi ser i Thomas ett lysande löfte för framtiden.

Viner

Sous la Roche Maldru 2016
Namn:Sous la Roche Maldru 2016
Vinbonde:Thomas Popy
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Mesnay, Arbois
Färg:Vitt
Druvsort:Savagnin
Odling:Biodynamisk utan cert.
Uppväxt:Spontan jäsning i ståltank och lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad

Fler Bönder:

Frankrike

Italien

Abruzzo

Emilia

Lazio

Pantelleria

Puglia

Toscana

Trentino

Skandinavien

Cider

Spanien

Andalucia

Granada

Penedès


Certifierad ekologisk produktion