Jérôme Lambert har hand om fyra hektar i Rablay-sur-Layon, en liten by i södra Anjou. Från samma vinmark om ungefär en hektar, med områdets typiska jordmån av schist, gjorde han tidigare tre olika viner från gamla stockar av chenin blanc. Det enda som skiljde vinerna åt var skördetillfället – för övrigt gjordes allt likadant. Numera har han kokat ner detta intressanta experiment till en enda cuvée – Coule de Source. Ett elektriskt och väldigt lagringsbart uttryck av chenin blanc!
Förutom chenin odlar Jérôme tre blå druvsorter – grolleau, gamay och cabernet franc – på lättare sandjordar som ger finess och tidig drickbarhet. Även de här vackert parfymerade rödvinerna har en tydlig struktur och utvecklas positivt över tid. Alla Lamberts viner består enbart av vindruvor och ser alltså inga som helst tillsatser på sin väg till flaska. ”Soufrer, n’est pas jouer”, som hans motto lyder.
Certifierad ekologisk produktion