Frankrike – Jura

Renaud Bruyère & Adeline Houillon

Renaud Bruyère och Adeline Houillon lärde känna varandra på en hotell- och restaurangutbildning i Tournon. 2004 beslöt de sig gemensamt för att slå sig ner i den lilla byn Pupillin ovanför Arbois. Inom ett par år fick Renaud en tjänst hos Stéphane Tissot, medan Adeline – som är syster till Emmanuel Houillon – jobbade tillsammans med sina två bröder hos grannen Pierre Overnoy. Första året de prövade att själva göra vin i liten skala var 2009, och den första officiella årgången blev 2011.

Steg för steg har paret byggt upp sin egen familjedomän. Idag brukar de fem hektar i Arbois, Pupillin och Montigny-lès-Arsures. I början gjordes vinerna i den lilla källaren under familjens kök, men på senare tid har de tagit över det gamla grannhuset som har fler och rymligare källarvalv. Här vilar en mångfald äldre fat från olika lägen och årgångar av chardonnay och savagnin, medan poulsard och trousseau får jäsa och mogna i tank. Biodynamiska metoder präglar verksamheten och levande viner i flaska är en självklarhet.

Vinmarker:

Pupillin ”En Aspis” (1,7 ha, AOC Arbois-Pupillin). Västerläge på 410 meters höjd, med tyngre jordmån av regnbågsskimrande lera från Trias-perioden. Planterat med unga rankor av ploussard, savagnin, chardonnay och trousseau (à la dame) samt 0,3 hektar 60-åriga stockar av savagnin och chardonnay. De skiftande nyanserna av lera ger aromatisk komplexitet, och de vita vinerna behöver tid för att uttrycka sin fulla potential.

Arbois ”La Croix Rouge” (1,1 ha, AOC Arbois). Flackt nordvästläge på 380 meters höjd nedanför Pupillin, med jordmån av kalkrik lera. Planterat med 30-åriga stockar av chardonnay. En mer lättarbetad terroir som ger omedelbart njutbara viner med givande frukt och fin syra.

Arbois ”Les Tourillons” (0,7 ha, AOC Arbois). Västerläge på 450 meters höjd där jordmånen består av nedrasat kalkstensgrus ovanpå märgel från Lias-perioden. Samplanterad med fyra femtedelar chardonnay och resten savagnin samt lite trousseau. Stockarnas ålder är ungefär 50 år. Domänens lättaste jord som ger energiska och högspända viner med upplevd sälta och mineralitet.

Mesnay ”Les Nouvelles” (1,5 ha, AOC Arbois). Söderläge i brant sluttning på 430 meters höjd. Jordmån av kalkrik lera (Lias) med mer kalkgrus på höjden och mer lera vid foten av sluttningen. Planterat med 30-åriga stockar av chardonnay och savagnin samt 65-åriga stockar av ploussard, chardonnay och melon à queue rouge. Ett fint läge som är svårarbetat eftersom det är så brant. Fr.o.m. 2019 brukas endast de 0,5 ha med gamla stockar av ploussard och melon.

Montigny-les-Arsures ”En Gaillard” (0,8 ha AOC Arbois). Västerläge med två olika delar åtskilda av en bäck. ”Le Viaduc” består av rasmassor av kalkgrus på Lias-märgel, medan ”Bacchus” är ren märgel från Lias-perioden. De är planterade med savagnin och ploussard, 50-åriga stockar i Le Viaduc samt 80-åriga i Bacchus.

Viner

Arbois blanc 'Les Nouvelles' 2018
Namn:Arbois blanc 'Les Nouvelles' 2018
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit Les Nouvelles, Mesnay (AOP Arbois)
Färg:Vitt
Druvsort:Savagnin, från 30-åriga stockar (1,5 ha)
Jord:Söderläge i brant sluttning på 430 meters höjd. Jordmån av kalkrik lera, med mer grus på höjden och mer lera vid foten av sluttningen.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'Nouvelles-Viaduc' 2017
Namn:Arbois blanc 'Nouvelles-Viaduc' 2017
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieux-dits Les Nouvelles och Viaduc, Mesnay (AOP Arbois)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay (60 %) och savagnin (40 %) från 30-åriga stockar (1,5 ha)
Jord:Söderlägen i brant sluttning på 430 meters höjd. Jordmån av kalkrik lera, med mer grus på höjden och mer lera vid foten av sluttningen.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
hl/ha: 6 hl/ha (efter svåra frostangrepp i april 2017)
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:14,32 %
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'Les Nouvelles' 2016
Namn:Arbois blanc 'Les Nouvelles' 2016
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit Les Nouvelles, Mesnay (AOP Arbois)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, 30-åriga stockar (1,5 ha)
Jord:Söderläge i brant sluttning på 430 meters höjd. Jordmån av kalkrik lera, med mer grus på höjden och mer lera vid foten av sluttningen.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'La Croix Rouge' 2018
Namn:Arbois blanc 'La Croix Rouge' 2018
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit La Croix Rouge, Arbois (Arbois AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, 30-åriga stockar (1,1 ha)
Jord:Flackare nordvästläge nedanför Pupillin (380 m.ö.h.) med jordmån av kalkrik lera.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'La Croix Rouge' 2016
Namn:Arbois blanc 'La Croix Rouge' 2016
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit La Croix Rouge, Arbois (Arbois AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, 30-åriga stockar (1,1 ha)
Jord:Flackare nordvästläge nedanför Pupillin (380 m.ö.h.) med jordmån av kalkrik lera.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'La Croix Rouge' 2015
Namn:Arbois blanc 'La Croix Rouge' 2015
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit 'La Croix Rouge', AOP Arbois
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, 30-åriga stockar
Jord:Flackare nordvästläge nedanför Pupillin (380 m.ö.h.) med jordmån av kalkrik lera.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml, 1500ml
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'Les Tourillons' 2019
Namn:Arbois blanc 'Les Tourillons' 2019
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit Les Tourillons, Arbois (0,7 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay (80%) och savagnin + trousseau (20%) från 55-åriga stockar, samplanterat
Jord:Västerläge 450 m.ö.h. med rasmassor av kalksten ovanpå lera från Lias-perioden. Domänens lättaste jord som ger energiska och högspända viner med upplevd sälta och mineralitet.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Skördat vid hög mognad. Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'Les Tourillons' 2018
Namn:Arbois blanc 'Les Tourillons' 2018
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit Les Tourillons, Arbois (0,7 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay (80%) och savagnin (20%) från 50-åriga stockar, samplanterat
Jord:Västerläge 450 m.ö.h. med rasmassor av kalksten ovanpå lera från Lias-perioden. Domänens lättaste jord som ger energiska och högspända viner med upplevd sälta och mineralitet.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Skördat vid hög mognad. Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'Tourillons - Croix Rouge' 2017
Namn:Arbois blanc 'Tourillons - Croix Rouge' 2017
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieux-dits Les Tourillons och La Croix Rouge, Arbois (0,7 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay (95 %) och savagnin (5 %) från 50-åriga stockar, samplanterat
Jord:Les Tourillons: västerläge 450 m.ö.h. med rasmassor av kalksten ovanpå lera från Lias-perioden. Domänens lättaste jord som ger energiska och högspända viner med upplevd sälta och mineralitet. La Croix Rouge: flackare nordvästläge nedanför Pupillin (380 m.ö.h.) med jordmån av kalkrik lera.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Båda lägena i samma cuvée pga stora problem med frost. Skördat vid hög mognad. Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
hl/ha:6 hl/ha
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'Les Tourillons' 2016
Namn:Arbois blanc 'Les Tourillons' 2016
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit Les Tourillons, Arbois (0,7 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay (80%) och savagnin + trousseau (20%) från 50-åriga stockar, samplanterat
Jord:Västerläge 450 m.ö.h. med rasmassor av kalksten ovanpå lera från Lias-perioden. Domänens lättaste jord som ger energiska och högspända viner med upplevd sälta och mineralitet.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Uppväxt:Skördat vid hög mognad. Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml, 1500ml
Skriv ut informationsblad
Arbois blanc 'Les Tourillons' 2015
Namn:Arbois blanc 'Les Tourillons' 2015
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Arbois, Les Tourillons (0,7 ha)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay (80%) och savagnin + trousseau (20%) från 50-åriga stockar, samplanterat
Jord:Västerläge 450 m.ö.h. med rasmassor av kalksten ovanpå lera från Lias-perioden. Domänens lättaste jord som ger energiska och högspända viner med upplevd sälta och mineralitet
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press: Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Skördat vid hög mognad. Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml, 1500ml
Skriv ut informationsblad
Arbois-Pupillin Chardonnay 'Vieilles Vignes' 2018
Namn:Arbois-Pupillin Chardonnay 'Vieilles Vignes' 2018
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit 'En Aspis', Pupillin (Arbois-Pupillin AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay, från 0,3 ha med drygt 60-åriga stockar
Jord:Västerläge på 410 meters höjd, med tyngre jordmån av regnbågsskimrande lera från Trias-perioden.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och tre års lagring på jästfällningen i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Buteljerat utan föregående klarning, filtrering eller tillsatser.
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:13,71 %
Skriv ut informationsblad
Arbois-Pupillin blanc ’En Aspis’ 2017
Namn:Arbois-Pupillin blanc ’En Aspis’ 2017
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit 'En Aspis', Pupillin (Arbois-Pupillin AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay och savagnin, från 0,3 ha med drygt 60-åriga stockar
Jord:Västerläge på 410 meters höjd, med tyngre jordmån av regnbågsskimrande lera från Trias-perioden.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och fem års lagring på jästfällningen i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Buteljerat utan föregående klarning, filtrering eller tillsatser.
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad
Arbois-Pupillin blanc 2013
Namn:Arbois-Pupillin blanc 2013
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Pupillin
Färg:Vitt
Druvsort:Chardonnay och savagnin
Jord:Kalkrik märgel
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
hl/ha:20
Tillsatser:Inga tillsatser
Volymer:750ml, 1500ml
Skriv ut informationsblad
Arbois-Pupillin Savagnin 2014
Namn:Arbois-Pupillin Savagnin 2014
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Pupillin (Arbois-Pupillin AOP)
Färg:Vitt
Druvsort:Savagnin
Jord:Kalkrik märgel
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press: Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Ingen klarning eller filtrering.
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad
Arbois Blanc Savagnin Cuvé 2017
Namn:Arbois Blanc Savagnin Cuvé 2017
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit Viaduc (Arbois AOP)
Färg:Orange
Druvsort:Savagnin
Jord:Sydöstläge strax norr om Arbois
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Vaslin horisontalpress (22 hl)
Uppväxt:Spontan jäsning med 30 dygns skalmaceration. Två års lagring på jästfällningen i äldre medelstora fat, med regelbunden upptoppning av faten ("ouillé"). Buteljerat utan klarning, filtrering eller tillsatser.

Vårfrosten 2017 gjorde att skörden blev minimal ( 6 hl/ha).
hl/ha:6 hl/ha
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:13,48 %
Skriv ut informationsblad
Arbois-Pupillin Ploussard 'En Aspis' 2020
Namn:Arbois-Pupillin Ploussard 'En Aspis' 2020
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit 'En Aspis', Pupillin (Arbois-Pupillin AOP)
Färg:Rött
Druvsort:Ploussard, från både unga och gamla rankor
Jord:Västerläge på 410 meters höjd med tyngre jordmån av regnbågsskimrande lera från Trias- och Lias-perioderna.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Handvevad korgpress (7 hl)
Uppväxt:Traditionell avstjälkning för hand över en perforerad skärm ("au crible"). Spontan jäsning av hela druvor med 25 dygns maceration under tillsatt koldioxid ("carbonique") och vidare lagring i rostfri ståltank. Buteljerat utan klarning eller filtrering, med en gnutta konserverande koldioxid kvar i vinet.
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:12,74 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Arbois-Pupillin Ploussard 'En Aspis 4ème feuille' 2018
Namn:Arbois-Pupillin Ploussard 'En Aspis 4ème feuille' 2018
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit 'En Aspis', Pupillin
Färg:Rött
Druvsort:Ploussard, från unga rankor planterade 2015 ("4ème feuille")
Jord:Västerläge på 410 meters höjd med tyngre jordmån av regnbågsskimrande lera från Trias- och Lias-perioderna.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Handvevad korgpress (7 hl)
Uppväxt:Traditionell avstjälkning för hand över en perforerad skärm ("au crible"). Spontan jäsning av hela druvor med 30 dygns maceration under tillsatt koldioxid ("carbonique") och vidare lagring i rostfri ståltank. Buteljerat utan klarning eller filtrering, med en gnutta konserverande koldioxid kvar i vinet.
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:12 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Arbois rouge 2020
Namn:Arbois rouge 2020
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieux-dits Les Nouvelles (Mesnay) och Tourillons (Arbois)
Färg:Rött
Druvsort:Poulsard (65 %) och trousseau (35 %) från gamla stockar (50+ år)
Jord:Kalk, lera och märgel. Mesnay "Les Nouvelles": söderläge i brant sluttning på 430 meters höjd. Jordmån av kalkrik lera, med mer grus på höjden och mer lera vid foten av sluttningen. Planterat med 30-åriga stockar av chardonnay och savagnin samt 65-åriga stockar av ploussard, chardonnay och melon à queue rouge. Ett fint läge som är svårarbetat eftersom det är så brant. Fr.o.m. 2019 brukas endast de 0,5 ha med gamla stockar av ploussard och melon. Arbois "Les Tourillons": västerläge på 450 meters höjd där jordmånen består av nedrasat kalkstensgrus ovanpå märgel från Lias-perioden. Samplanterad med fyra femtedelar chardonnay och resten savagnin samt lite trousseau. Stockarnas ålder är ungefär 50 år. Domänens lättaste jord som ger energiska och högspända viner med upplevd sälta och mineralitet.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Handvevad korgpress (7 hl)
Uppväxt:Traditionell avstjälkning för hand över en perforerad skärm ("au crible"). Spontan jäsning med 27 dygns macération semi-carbonique och fortsatt lagring i rostfria ståltankar. Buteljerat utan klarning eller filtrering, med en gnutta konserverande koldioxid kvar i vinet.
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad
Arbois rouge 2019
Namn:Arbois rouge 2019
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieux-dits Les Nouvelles (Mesnay) och Tourillons (Arbois)
Färg:Rött
Druvsort:Poulsard (65 %) och trousseau (35 %) från gamla stockar (50+ år)
Jord:Kalk, lera och märgel. Mesnay "Les Nouvelles": söderläge i brant sluttning på 430 meters höjd. Jordmån av kalkrik lera, med mer grus på höjden och mer lera vid foten av sluttningen. Planterat med 30-åriga stockar av chardonnay och savagnin samt 65-åriga stockar av ploussard, chardonnay och melon à queue rouge. Ett fint läge som är svårarbetat eftersom det är så brant. Fr.o.m. 2019 brukas endast de 0,5 ha med gamla stockar av ploussard och melon. Arbois "Les Tourillons": västerläge på 450 meters höjd där jordmånen består av nedrasat kalkstensgrus ovanpå märgel från Lias-perioden. Samplanterad med fyra femtedelar chardonnay och resten savagnin samt lite trousseau. Stockarnas ålder är ungefär 50 år. Domänens lättaste jord som ger energiska och högspända viner med upplevd sälta och mineralitet.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Handvevad korgpress (7 hl)
Uppväxt:Traditionell avstjälkning för hand över en perforerad skärm ("au crible"). Spontan jäsning med 27 dygns macération semi-carbonique och fortsatt lagring i rostfria ståltankar. Buteljerat utan klarning eller filtrering, med en gnutta konserverande koldioxid kvar i vinet.
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:13,83 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad
Arbois-Pupillin rouge 2017
Namn:Arbois-Pupillin rouge 2017
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Pupillin
Färg:Rött
Druvsort:Ploussard
Jord:Västerläge på 410 meters höjd med tyngre jordmån av regnbågsskimrande lera från Trias- och Lias-perioderna.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Handvevad korgpress (7 hl)
Uppväxt:Traditionell avstjälkning för hand över en perforerad skärm ("au crible"). Spontan jäsning av hela druvor med 32 dygns maceration under tillsatt koldioxid ("carbonique") och vidare lagring i rostfri ståltank. Buteljerat utan klarning eller filtrering, med en gnutta konserverande koldioxid kvar i vinet.
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad
Arbois-Pupillin Trousseau 'En Aspis' 2020
Namn:Arbois-Pupillin Trousseau 'En Aspis' 2020
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit En Aspis, Pupillin (Arbois AOP)
Färg:Rött
Druvsort:Trousseau (gamla stockar med massalt urval av "trousseau à la dame", en äldre variant med glesare fruktsättning i druvklasarna)
Jord:Västerläge på 410 meters höjd med tyngre jordmån av regnbågsskimrande lera från Trias- och Lias-perioderna.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Handvevad korgpress (7 hl)
Uppväxt:Traditionell avstjälkning för hand över en perforerad skärm ("au crible"). Spontan jäsning av hela druvor med 23 dygns maceration under tillsatt koldioxid ("carbonique") och vidare lagring i rostfri ståltank. Buteljerat utan klarning eller filtrering, med en gnutta konserverande koldioxid kvar i vinet.
Tillsatser:Inga tillsatser
Skriv ut informationsblad
Arbois-Pupillin Trousseau 'En Aspis' 2019
Namn:Arbois-Pupillin Trousseau 'En Aspis' 2019
Vinbonde:Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Region:Frankrike - Jura
Ursprung:Lieu-dit En Aspis, Pupillin (Arbois AOP)
Färg:Rött
Druvsort:Trousseau (gamla stockar med massalt urval av "trousseau à la dame", en äldre variant med glesare fruktsättning i druvklasarna)
Jord:Västerläge på 410 meters höjd med tyngre jordmån av regnbågsskimrande lera från Trias- och Lias-perioderna.
Odling:Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder
Press:Handvevad korgpress (7 hl)
Uppväxt:Traditionell avstjälkning för hand över en perforerad skärm ("au crible"). Spontan jäsning av hela druvor med 23 dygns maceration under tillsatt koldioxid ("carbonique") och vidare lagring i rostfri ståltank. Buteljerat utan klarning eller filtrering, med en gnutta konserverande koldioxid kvar i vinet.
Tillsatser:Inga tillsatser
Alkohol:14,78 %
Volymer:750ml
Skriv ut informationsblad

Bilder

Fler Bönder:

Frankrike

Lorraine

Grekland

Italien

Abruzzo

Emilia

Lazio

Pantelleria

Veneto

Österrike

Steiermark

Schweiz

Valais

Skandinavien

Cider

Spanien

Andalucia

Penedès

Tyskland

Franken


Certifierad ekologisk produktion