Vin Producent Område Färg Ursprung Druva Jord Uppväxt hl/ha SO² Press Odling Volym Pris
Pure magique pas de chimique 2017Anders Frederik SteenArdècheRöttArdèche (Le Mazel)Syrah & viognierKalkblandad leraSpontan jäsning i tank. Direkt press av viognier samt hälften av syrah. Resten får macerera med avstjälkade druvor.Inga tillsatserVertikalpress (handpumpad)Ekologisk (Ecocert)750ml252:-
Blanc 2014Andrea CalekArdècheVittAlba-la-Romaine, Ardèche70% viognier & 30% chardonnay från 35-åriga stockar.Kalkhaltiga lerjordarSpontan jäsning och två års lagring i gamla fat.20Inga tillsatserVaslinEkologisk (Ecocert)750ml305:-
Pénultième 2014Andrea CalekArdècheRöttAlba-la-Romaine, ArdècheMerlot & viognierKalkhaltiga lerjordarSpontan jäsning med 90 dagars maceration. Femton månaders lagring i gamla fat.25Inga tillsatserVaslinEkologisk (Ecocert)750ml300:-
Carica l'Asino 2018Az. Agr. CarussinPiemonteVittSan Marzano Oliveto (Vino Bianco)Carica l'asino, favorita, sauvignon blanc, cortese alto monferrato. Planterade 1954.Spontan jäsning i tank utan temperaturkontroll. Ingen klarning eller filtrering.70 mg/l totaltEkologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder750ml185:-
Asinoi 2017Az. Agr. CarussinPiemonteRöttSan Marzano Oliveto, Barbera d'AstiBarbera. Planterade 1970, 1981 och 1984.Spontan jäsning i glasfibertank. Lagring i glasfiber- och ståltankar. Ingen klarning eller filtrering.28 mg/l totaltEkologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder750ml177:-
Torrettanera 2016Az. Agr. SicilianoSicilienRöttContrada da Marchesa, EtnaNerello Mascalese & 10% Nerello CappuccioVulkaniskÅtta dagars maceration.
uppväxt på gamla fat
10mgEkologisk utan cert.750ml237:-
1368 Pago Cerro las Monjas 2007Barranco OscuroGranadaRöttLa Contraviesa, GranadaCabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Garnacha, Merlotfattig & stenig jord. 1368 möh.24 mån på ek och tank.Inga tillsatser750ml327:-
Les Guinechiens 2016Benoît CouraultLoireVittFaye d'AnjouChenin blanc, från 80+ år gamla stockar.Schist & leraSpontan jäsning och lagring i äldre fatEkologisk (Ecocert)750ml353:-
Les Guinechiens 2016Benoît CouraultLoireVittFaye d'AnjouChenin blanc, från 80+ år gamla stockar.Schist & leraSpontan jäsning och lagring i äldre fatEkologisk (Ecocert)1500ml729:-
Les Tabeneaux 2017Benoît CouraultLoireRöttFaye d'Anjou70% cabernet franc & 30% grolleauSchist & leraSpontan jäsning och lagring i äldre fatEkologisk (Ecocert)750ml228:-
Les Rouliers 2017Benoît CouraultLoireRöttFaye d'AnjouCabernet FrancSchist & leraSpontan jäsning och lagring i tank.Ekologisk (Ecocert)750ml246:-
Hellen 2018CalcariusPugliaRöttApricena, PugliaNero di TroiaVit kalksten (Kimmeridgian)Spontan jäsning i öppna glasfibertankar utan temperaturkontroll med tio dagars skalmaceration. Kortare lagring i tankar av glasfiber och rostfritt stål.6 mg/l fritt, 20 mg/l totaltEkologisk (Ecocert)750ml221:-
Blanc 2017Clos du Rouge GorgeLanguedoc-RoussillonVittLatour de France85% macabéo från 80 år gamla stockar & 15% carignan blancGnejsSpontan jäsning i äldre 500-litersfat med nio månader på jästfällningen.Ekologisk (ecocert)750ml343:-
Pigro delle Sorbe 2017CollecaprettaUmbrienVittUmbrienGrecoInga tillsatserEkologisk utan cert.750ml255:-
La Châtelaine 2017Domaine de la Cadette & La Soeur CadetteBourgogneVittVézelay AOC, BourgogneChardonnayStenig lerfattig jord & kalksten. SydsluttningUppväxt på ståltank i 7 månader3525PneumatiskEkologisk (AB)750ml240:-
Bourgogne Blanc 2017Domaine de la Cadette & La Soeur CadetteBourgogneVittMâconChardonnayUppväxt på ståltank750ml221:-
Bourgogne Rouge 2017 Domaine de la Cadette & La Soeur CadetteBourgogneRöttMâconPinot NoirUppväxt på ståltank750ml252:-
l'Air Innocent 2015 Domaine de la FessardièreLoireVittMuscadet Sèvre-et-Maine AOCMelon, 60 år gamla stockarSteniga skifferjordarSpontan jäsning med malolaktisk omvandling och sex månader på jästfällningen i tank.20mg/l so2 tillsatt. Inga andra tillsatser.Ekologisk (Ecocert)750ml156:-
Saint-Aubin Blanc 2017Domaine DerainBourgogneVittSaint-AubinChardonnaySpontan jäsning och åtta månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla).Biodynamisk (Ecocert & Demeter)750ml
Saint-Aubin 1er cru 'En Remilly' 2015Domaine DerainBourgogneVitt1er cru 'En Remilly', Saint-Aubin (0,70 ha)Chardonnay, planterade 1989Sydvästläge på Le Mont Rachet. Kalksten med marina fossiler och vittrad marmor (Comblanchien)Spontan jäsning och tolv månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Lätt filtrering med kiselgur.Biodynamisk (Ecocert & Demeter)750ml540:-
Saint-Aubin 1er cru 'En Remilly' 2014Domaine DerainBourgogneVitt1er cru 'En Remilly', Saint-Aubin (0,70 ha)Chardonnay, planterade 1989Sydvästläge på Le Mont Rachet. Kalksten med marina fossiler och vittrad marmor (Comblanchien)Spontan jäsning och tolv månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Lätt filtrering med kiselgur.Biodynamisk (Ecocert & Demeter)750ml530:-
Allez Goûtons Rouge 2018Domaine DerainBourgogneRöttVin de France (Pommard)Pinot noir. 0,33 ha, varav 0,2 ha från 1950-talet & 0,13 ha från 2005.Röd lera & kalksten"En Primeur". Delvis direkt pressning, delvis 10 dagars maceration i öppna ekståndare. Spontan jäsning och två månaders lagring i glasfibertankar. Tidig buteljering.Inga tillsatserBiodynamisk (Ecocert & Demeter)750ml
Bourgogne Rouge 'Les Riaux' 2018Domaine DerainBourgogneRöttLes Riaux, Pommard (0,45 ha)Pinot noir, planterade 1998-2000, sélection massaleDjup & järnrik brun lerjordSpontan jäsning i öppna ekståndare med tio dagars maceration. Sju månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla).50Biodynamisk (Ecocert & Demeter)750ml333:-
De l’Aube à l’Aube 2016Domaine des FauvettesBourgogneRöttUchizy, MaconnaisPinot noirSpontan jäsning i tank och lagring i gamla fat.Inga tillsatserEkologisk utan cert.750ml350:-
Sauvignon Blanc 2018Domaine du MoulinLoireVittTouraine, LoireSauvignon blanc från 25 år gamla stockarLerjordar med stor andel flinta (silex)Spontan jäsning med malolaktisk omvandling. Fem månaders lagring i tankar av 2515 mg/l vid flaskningEkologisk (Ecocert)750ml195:-
Les Acacias 2015Domaine du MoulinLoireVittCour-ChevernyRomorantin från 46-åriga och 14-åriga stockarLerjordar med stor andel flinta (silex)Spontan jäsning. 80% av musten jäser i 500-liters acaciafat, 20% i 228-liters ekfat.Ekologisk (Ecocert)750ml285:-
Cailloux 2016Domaine la BohèmeAuvergneRöttAuvergnePinot noir & gamay d'auvergneInga tillsatserEkologisk (Ecocert)750ml315:-
Festejar Rosé 2017Domaine la BohèmeAuvergneMousserandePuy-de-DômeGamayVulkaniskMéthode ancestraleInga tillsatserEkologisk (Ecocert)750ml245:-
Galerne 2016Domaine Montanet-ThodenBourgogneVittVézelay, BourgogneChardonnayKalk & leradominerade jordarSpontan jäsning och lagring i ståltank.Ekologisk (AB)750ml237:-
Sol 2013 Ezio CerrutiPiemonteSöttCastiglione TinellaMoscatoPassito. Två månaders torkning med druvklasarna kvar på rankan. Spontan jäsning & tre års lagring i använda barriques & 500-litersfat.Ekologisk utan cert.375ml312:-
'T' Vino Bianco 2015Francesco GuccioneSicilienVittMonrealeTrebbiano2,8 ha 480 möh med jordmån av lera. 30-åriga rankor (tendone/pergola)Spontan jäsning med två dagars skalkontakt i en kombination av rostfria ståltankar och 30 hl ekståndare (tini). Spontan malolaktisk jäsning och ett års mognadslagring på jästfällning. Ingen klarning eller filtrering.20 mg/l totalt, 6 mg/l fritt. Inga andra tillsatser.Ekologisk cert. 1996750ml289:-
'RC' Vino Rosso 2014Francesco GuccioneSicilienRöttMonrealePerricone & nerello mascaleseLeraEkologisk cert. 1996750ml315:-
'P' Vino Rosso 2014Francesco GuccioneSicilienRöttMonrealePerricone1 ha 480 möh med jordmån av lera. Planterat 2005 (spalliera)Spontan jäsning med tio dagars skalkontakt i 30 hl ekståndare (tini). Ett års mognadslagring på jästfällningen. Ingen klarning eller filtrering.35-40 hl/ha63 mg/l total, 22 mg/l fritt. Inga andra tillsatser.Ekologisk cert. 1996750ml315:-
'NM' Vino Rosso 2014Francesco GuccioneSicilienRöttMonrealeNerello mascalese1 ha 480 möh med jordmån av märgelSpontan jäsning i 30 hl ekståndare (tini). Ett års mognadslagring på jästfällningen. Ingen klarning eller filtrering.30 mg/l totalt, 8 mg/l fritt. Inga andra tillsatser.Ekologisk cert. 1996750ml315:-
Le Verre est dans le Fruit 2013Gérard Schueller et FilsAlsaceVittPfersigberg, EguisheimRieslingSpontan jäsning. Ingen filtrering.Inga tillsatserBiodynamisk utan cert.750ml255:-
Gewurztraminer 'Steiner' 2015Jean Ginglinger et FilsAlsaceVittGrand Cru 'Steinert', PfaffenheimGewurztraminerKalksten & kvartsitSpontan jäsning och ett års lagring i gamla fatInga tillsatserEkologisk (Ecocert)750ml290:-
Le Petit Têtu 2017Jean-Marie BerruxBourgogneVittCorpeau (1,5 ha)Chardonnay, 35-åriga stockarKalk & leraDirekt pressning. Spontan jäsning i foudre och fat. Ett års lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering.Inga tillsatserPneumatiskBiodynamisk (Ecocert)750ml292:-
Le Fil Rouge 2015Jérôme LambertLoireRöttRablay sur Layon70% Grolleau, 30% Cabernet FrancSilt0750ml240:-
Le Zudefruit 2015Jérôme LambertLoireRöttRablay sur LayonGrolleauSiltSkördat i oktober.
8 månader på tank.
0750ml230:-
Fragile 2017La Grange aux BellesLoireVittAubance, AnjouChenin BlancSchist & leraSpontan jäsning i gamla fatVaslinEkologisk (AB)750ml223:-
Les Dorrées 2014La GrapperieLoireVittCoteaux du LoirChenin BlancLera & flintaUppväxt på gamla fat i 24 månader.0Ekologisk (Ecocert)750ml315:-
L´Enchanteresse 2015/2016La GrapperieLoireRöttCoteaux du LoirPineau d´AunisLera & flinta12 & 24 månader på gamla fat.
Blandning av årgång 2015 & 2016.
0Ekologisk (Ecocert)750ml370:-
Flonflons 2017La Roche BuissièreRhôneRöttVaucluse70% grenache, 30% syrahKalkhaltiga lerjordarAvstjälkade druvor. Spontan jäsning och lagring i stora cementtankar.Inga tillsatserEkologisk (Ecocert)750ml198:-
Le Claux 2015La Roche BuissièreRhôneRöttVaucluseGrenache & syrahEkologisk (Ecocert)750ml
Mâcon-Bray 'Les 117 Moutons Blancs' 2017La Vigne MoutonBourgogneVittMâcon-BrayChardonnay, Vieilles VignesLera och kalkSpontan jäsning och lagring i tank30 mgEkologisk (AB) & biodynamisk (Demeter)750ml245:-
Mâcon-Bray 'Le Mouton Noir' 2017La Vigne MoutonBourgogneRöttMâcon-BrayGamayLera och kalkSpontan jäsning och lagring i gamla fatInga tillsatserEkologisk (AB) & biodynamisk (Demeter)750ml234:-
Ultradition Extra BrutLaherte FrèresChampagneMousserandeCoteaux Sud d’Épernay & Vallée de la Marne: Chavot, Mancy, Morangis, Le Breuil, Boursault, Moussy och Vaudancourt60% meunier, 30% chardonnay, 10% pinot noir. Från stockar med 30 års snittålder.Kalksten, silt och lera på kalkstensgrundSpontan jäsning i ekståndare och foudre (20%), betongtank (20%) samt använda bourgognefat (60%). Delvis malolaktisk omvandling och sex månaders lagring på jästfällningen. Basårgång 2016 med 40% reservvin från 2015 och 2014. Arton månader sur lattes. Degorgerad för hand i januari 2019 med 4,5 g/l dosage (Extra Brut)
20 mg/l vid pressningHydraulisk vertikalpress 4000kgRespektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering.750ml379:-
Rosé de Meunier - TILLFÄLLIGT SLUTLaherte FrèresChampagneMousserandeChavot och Vallée de la MarnePinot meunier. Från stockar med 30 års snittålder.Kalksten och silt på kalkstensgrundSpontan jäsning i bourgognefat & foudre. 30 % rosé de macération, 10 % rött vin, 60 % vitt vin. Delvis malolaktisk omvandling, och sex månader på jästfällningen. Basårgång 2016 med 50% reservvin varav 40% lagrats i äldre bourgognefat. Degorgerad med 2,5 g/l dosage (Extra Brut)20 mg/l vid pressHydraulisk vertikalpress 4000kgRespektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering.750ml365:-
Les Beaudiers, Rosé de Saignée 2014Laherte FrèresChampagneMousserandeChavotPinot meunier, planterade 1953, 1958 & 1965Tunt lager av lera & silt. Lite flinta och småsten. Kalkhaltig underjord.Spontan jäsning i använda fat. Avstjälkade druvor med 12-14 timmars maceration. Ingen malolaktisk omvandling. Sex månaders lagring på jästfällningen innan buteljering. Fyra år sur lattes. Degorgerad för hand med 0-4,5 g/l dosage (Extra Brut)5020 mg/l vid pressHydraulisk vertikalpress 4000kgRespektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering.750ml579:-
Les 7Laherte FrèresChampagneMousserandeChavot, Les ClosFromenteau, arbane, petit meslier, pinot meunier, chardonnay, pinot noir & pinot blanc. Vingården samplanterades 2003.Kalkhaltig lera med flinta, schist & småstenSpontan jäsning & sex månaders lagring på bourgognefat, minst tio år gamla. Regelbunden omrörning av jästfällningen. Kontinuerlig blandning av äldre årgångar (réserve perpetuelle) med start 2005. 60% av den senaste årgången och 40% från reserven. Degorgerad utan dosage (Brut Nature)50-8020 mg/L vid pressHydraulisk vertikalpress 4000kgRespektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering.750ml722:-
Les Empreintes 2012Laherte FrèresChampagneMousserandeChavot50% chardonnay (varav 1/3 muscaté) & 50% pinot noir 'Les Chemins d’Epernay' (chardonnay/chardonnay muscaté, planterad 1957) - fin lera och silt på kritgrund. 'Les Rouges Maisons' (pinot noir, planterad 1983) - tyngre lera med schist och flinta på kritgrund Spontan jäsning och sex månaders lagring på jästfällningen i äldre bourgognefat. Ingen malolaktisk omvandling. Degorgerad för hand i januari 2018 med 3 g/l dosage (Extra Brut)

20 mg/l vid pressHydraulisk vertikalpress 4000kgRespektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering.750ml579:-
Les Longues Voyes 2014Laherte FrèresChampagneMousserandeChamery, Montagne de ReimsPinot noir, 35-åriga stockarLera och silt med kalk i underjordenSpontan jäsning och 18 månaders lagring i använda bourgognefat innan buteljering. Ingen malolaktisk omvandling. Degorgerad för hand i februari 2018 med 3,5 g/l dosage (Extra Brut)20 mg/L vid pressHydraulisk vertikalpress 4000kgRespektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering.750ml579:-
Les Grandes Crayères 2014Laherte FrèresChampagneMousserandeCoteaux Sud d’EpernayChardonnay, sélections massalesVästerlägen med kalkgrund vid 20 cm djupSpontan jäsning och sex månaders lagring på fat innan buteljering. Ingen malolaktisk omvandling. Degorgerad för hand i februari 2018 med 3,5 g/l dosage (Extra Brut)20 mg/l vid pressHydraulisk vertikalpress 4000kgRespektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering.750ml579:-
Lamoresca Bianco 2017LamorescaSicilienOrangeSan Michele di Ganzaria, CataniaVermentinoLera & kalkstentvå dagar skalkontakt
jäst på plasttank, uppväxt på cement & gamla ekfat.
25Ekologisk (Q certificazioni)750ml255:-
Lamoresca Rosso 2017LamorescaSicilienRöttSan Michele di Ganzaria, CataniaFrappato 50 %, nero d'avola 20 % & grenache 30%Lera med kalkstenCa 30 dagars maceration. Spontan jäsning och lagring i plasttankar.Ekologisk (Q certificazioni)750ml255:-
Mascalisi 2017LamorescaSicilienRöttPassopisciaro, Etna & San Michele di Ganzaria, CataniaNerello mascalese från 80-åriga stockar i Passopisciaro, Etna. Frappato från Gigliotto, CataniaVulkanisk i Passopisciaro & lera med kalksten i San Michele di Ganzaria.30 dagars skalmaceration. Spontan jäsning i plastkar. Lagring i betongtank.0Ekologisk (Q certificazioni)750ml255:-
Esquiss' 2010Le Clos de la BruyèreLoireVittSologneMenu PineauFlinta & LeraSent skördade druvor med botrytis.5mgEkologisk (AB)750ml420:-
Bianchetto 2017Le CosteLazioOrangeGradoli, Lazio50% procanico, resten malvasia & moscatoVulkanisk jordSpontan jäsning i glasfibertank med 15 dagars skalmaceration.
Inga tillsatserEkologisk750ml240:-
Le Coste Bianco 2016Le CosteLazioVittLieu dit 'Le Coste', GradoliProcanico, malvasia di candia, malvasia toscana, vermentino, samt mindre mängder av äldre lokala sorter. 14-åriga rankor.Vulkanisk jordSpontan jäsning och lagring i 500-liters ekfatInga tillsatser750ml
Rosso 2017Le CosteLazioRöttGradoli, LazioGreghetto rosso samt ciliegiolo, colorino & vaiano. 40-åriga stockar.Vulkanisk jordAvstjälkade druvor. Spontan jäsning och lagring i 500-liters ekfat.Inga tillsatserEkologisk750ml240
Roue Libre 2017Le Grain de SénevéBeaujolaisRöttMarchamptGamayVittrad granit. Marken nedanför hans hus.Spontan jäsning i betongtankar och lagring i gamla ekfat.
Inga tillsatserBiodynamisk utan cert.750ml283:-
C'est Im-Portant 2014Le MazelArdècheRöttValvignèresPortanKalk & kalkblandad leraSpontan jäsning i tank30Inga tillsatserEkologisk (Ecocert)750ml150:-
Muscat Sec 2016Le Petit Domaine de GimiosLanguedoc-RoussillonVittSaint-Jean-de-MinervoisMuscat petit grain från 50 och 15 år gamla stockarKalkstenUppväxt på ståltank.0Biodynamisk (Demeter)750ml303:-
Rouge Fruit 2016Le Petit Domaine de GimiosLanguedoc-RoussillonRöttSaint-Jean-de-MinervoisHuvudsak Terret rose, Terret noir, Terret blanc, Carignan, Grenache, Syrah, Muscat, Cinsault, Aramon, Alicante från 100 år gamla stockar.KalkstenStåltank, druvorna pressas tillsammans0Biodynamisk (Demeter)750ml300:-
Pet'Sec 2018Les CapriadesLoireMousserandeCher, TouraineChenin, menu pineau & chardonnaySilex & leraMéthode ancestraleInga tillsatserEkologisk (Cofraq)750ml215:-
Vin Nu Blanc 2018Les Deux TerresArdècheVittVilleneuve-de-Berg, ArdècheChardonnay & ugni blancKalkblandad leraSpontan jäsning i tank.Inga tillsatserEkologisk (AB)750ml183:-
Paulatim 2018Les Deux TerresArdècheVittVilleneuve-de-Berg, ArdècheChardonnayKalkblandad leraSpontan jäsning och lagring i gamla fat.Inga tillsatserEkologisk (AB)750ml228:-
Vin Nu Rouge 2018Les Deux TerresArdècheRöttVilleneuve-de-BergGrenache & mindre andel merlotKalblandad lera & basaltSpontan jäsning i tankInga tillsatserEkologisk (AB)750ml183:-
La Reboule 2018Les Deux TerresArdècheRöttVilleneuve-de-BergMerlot & mindre andel grenache Kalkblandad leraSpontan jäsning i tankInga tillsatserEkologisk (AB)750ml180:-
Lumière des Sens 2015Les Vignes de l’AngevinLoireRöttCoteaux du LoirPineau d'AunisKalkhaltig röd lera och flintaInga tillsatserEkologisk (Ecocert)750ml330:-
Gama Sutra 2018Les Vins ContésLoireRöttTouraineGamay, vieilles vignes (80-100 år gamla, delvis oympade)Lera & flinta (silex)Spontan jäsning med hela klasar, macération semi-carbonique. Ett halvårs lagring i gamla fat. Buteljerat utan filtrering.Inga tillsatserEkologisk utan cert.750ml212:-
Gama Sutra 2017Les Vins ContésLoireRöttTouraineGamay, vieilles vignes (80-100 år gamla, delvis oympade)Lera & flinta (silex)Spontan jäsning med hela klasar, macération semi-carbonique. Ett halvårs lagring i gamla fat. Buteljerat utan filtrering.Ekologisk utan cert.750ml210:-
Sève Rosé de Saignée 2010Marie & Olivier HoriotChampagneMousserandeEn Barmont, Les RiceysPinot noirRöd lera på hård kalksten av kimmeridge-typ4 dagars maceration semi-carbonique. Långsam spontanjäsning och lagring i använda fat. Degorgerad 16-06-14 utan dosage (Brut Nature)Horisontal 2000-liter (Vaslin)Biodynamisk (Biodyvin)750ml490:-
Sève Blanc de Noirs 2011Marie & Olivier HoriotChampagneMousserandeEn Barmont, Les RiceysPinot noirLera på hård kalksten av kimmeridge-typLångsam spontan jäsning och lagring i gamla fat. Degorgerad 17-03-07 utan dosage (Brut Nature)Horisontal 2000-liter (Vaslin)Biodynamisk (Biodyvin)750ml490:-
Rosé des Riceys 'En Barmont' 2014Marie & Olivier HoriotChampagneRoséEn Barmont, Les RiceysPinot noirRöd lera & kalkSpontan jäsning med sju dagars maceration semi-carbonique. Elva månaders lagring i använda bourgognefat.Pneumatisk 1000-liter (Bucher)Biodynamisk (Biodyvin)750ml423:-
Coteaux Champenois 'Riceys Rouge' 2009Marie & Olivier HoriotChampagneRöttEn Barmont, Les RiceysPinot noirLera & kalkstenSpontan jäsning semi-carbonique med 21 dagars maceration & 12 månaders lagring i använda bourgognefat.Pneumatisk 1000-liter (Buecher)Biodynamisk (Biodyvin)750ml412:-
Vin de Table 2017Mas CoutelouLanguedoc-RoussillonRöttPuimissonSyrah, grenache & merlotKalkblandad leraSpontan jäsning och lagring i cement- & glasfibertank.Inga tillsatserEkologisk (ecocert)750ml183:-
Vigne Haute 2017Mas CoutelouLanguedoc-RoussillonRöttPuimissonSyrahKalkblandad leraSpontan jäsning och lagring i cement- och glasfibertank.Inga tillsatserEkologisk (Ecocert)750ml278:-
Passe-Temps 2015Michel GuignierBeaujolaisRöttVauxrenardGamayGranitUppväxt på gamla fat.0biodynamisk (Demeter)750ml274:-
Fleurie 'Au bon grès' 2014Michel GuignierBeaujolaisRöttFleurieGamayGranitUppväxt på gamla fat.0biodynamisk (Demeter)750ml281:-
Moncailleux 2014Michel GuignierBeaujolaisRöttMoulin à VentGamayGranit & manganUppväxt på gamla fat.manuell korgpressbiodynamisk (Demeter)750ml
Univers 2017Muchada-LéclapartAndaluciaVittPago Miraflores (Sanlúcar de Barrameda) & Pago Abulagar (Chipiona). 0,5 ha.Palomino fino & palomino california. Yngre stockar, ca 20 år.Krita, kalksten & lera (albariza)Spontan jäsning. Nio månaders lagring sur lie i ståltank. Ingen klarning eller filtrering.3-5 gram/hl vid pressning. <6 mg/l (SO2 total) i flaska.Vaslin 4000 kg, direkt pressning av hela klasarBiodynamisk750ml347:-
Lumière 2017Muchada-LéclapartAndaluciaVittPago Miraflores, Sanlúcar de Barrameda. 1,2 ha.Palomino fino, 60-åriga stockarKrita, kalksten & lera (albariza)Spontan jäsning i fyraåriga barriques. Nio månaders fatlagring sur lie. Ingen klarning eller filtrering.3-5 gram/hl vid pressning. <6 mg/l (SO2 total) i flaska.Vaslin 4000 kg, direkt pressning av hela klasarBiodynamisk750ml566:-
Côt à Côt 2017Noëlla MorantinLoireRöttPouillé, TouraineCôt, från 30-åriga och 70-åriga stockarLera, silex och sandSpontan jäsning och lagring i gamla fat.Ekologisk (Ecocert)750ml271:-
Vitovska 2014Paolo VodopivecFriuliOrangeCarsoVitovskaSkördat i mitten av september. Full avstjälkning. Spontan jäsning med sex månaders maceration i nergrävda amforor med daglig pigéage. Efter pressning ytterligare sex månader på amfora. Sedan två år i äldre 30 hl ekliggare av slavonsk ek.
Efter press ytterligare 6 månader på amfora. Sedan 24 månader på gamla 3000L Slovenska fat.
500 gr/ranka. 10000 rankor/haInga tillsatserKorgpress750ml450:-
Vitovska Origine 2012Paolo VodopivecFriuliOrangeCarsoVitovskaKalkstenSkördat i mitten av september. Full avstjälkning. Spontan jäsning med två veckors maceration i nergrävda amforor med daglig pigéage. Efter pressning tre år i äldre 30 hl ekliggare av slavonsk ek.500 gr/ranka. 10000 rankor/haInga tillsatserKorgpress750ml458:-
Vitovska 'Solo' 2012Paolo VodopivecFriuliOrangeCarsoVitovska500 gr/ranka. 10000 rankor/haInga tillsatserKorgpress750ml516:-
Les 1er Ponts 2013Recrue des SensBourgogneRöttHautes Côtes de NuitsPinot NoirKalksten och leraHela klasar, 18 måndader i gamla fat0750ml455:-
3 Bonhommes 2017Vincent & Marie TricotAuvergneRöttOrcet, AuvergnePinot noirKalksten, lera & basaltSpontan jäsning i tank. Åtta månaders lagring i gamla fat.Inga tillsatserEkologisk (AB)750ml270:-
3 Bonhommes 2016Vincent & Marie TricotAuvergneRöttOrcet, AuvergnePinot noirKalksten, lera & basaltSpontan jäsning i tank. Åtta månaders lagring i gamla fat.Inga tillsatserEkologisk (AB)750ml240:-
Bianco Conestabile 2016Vini Conestabile della StaffaUmbrienVittMontemelino, UmbrienTrebbiano & malvasiaSydvästlägen på 250-300 meters höjd med ett klimat som påverkas av närliggande sjön Trasimeno. Lerahaltiga jordar på berggrund av kalksten.Spontan jäsning och lagring i glasfibertankInga tillsatserEkologisk utan cert.750ml178:-
Bianco Damigiana 2017Vini RabascoAbruzzoOrangeColline Pescaresi, Abruzzo (La Salita)TrebbianoSpontan jäsning och lagring i 54-liters damejeanne. Fem dagars maceration med de mest mogna druvorna. Regelbunden pigéage.
Inga tillsatserEkologisk750ml286:-
Rosato Damigiana 2017Vini RabascoAbruzzoRoséColline Pescaresi, Abruzzo MontepulcianoDirekt pressning. Spontan jäsning och lagring i 54-liters damejeanne. Inga tillsatserEkologisk750ml286:-
Rosso Cancelli 2018Vini RabascoAbruzzoRöttColline Pescaresi, Abruzzo (Cancelli)MontepulcianoSpontan jäsning i ståltank med sex dagars skalmaceration.Inga tillsatserEkologisk750ml199:-
Rosso Damigiana 2017Vini RabascoAbruzzoRöttColline Pescaresi, Abruzzo (San Desiderio)MontepulcianoSpontan jäsning och lagring i 54-liters damejeanne. Tio dagars skalmaceration med regelbunden pigéage.
Inga tillsatserEkologisk750ml286:-

Abruzzo

Vini Rabasco

Bianco Damigiana 2017750ml286:-
Rosato Damigiana 2017750ml286:-
Rosso Cancelli 2018750ml199:-
Rosso Damigiana 2017750ml286:-

Alsace

Jean Ginglinger et Fils

Gewurztraminer 'Steiner' 2015750ml290:-

Gérard Schueller et Fils

Le Verre est dans le Fruit 2013750ml255:-

Andalucia

Muchada-Léclapart

Univers 2017750ml347:-
Lumière 2017750ml566:-

Ardèche

Les Deux Terres

Vin Nu Blanc 2018750ml183:-
Paulatim 2018750ml228:-
Vin Nu Rouge 2018750ml183:-
La Reboule 2018750ml180:-

Le Mazel

C'est Im-Portant 2014750ml150:-

Anders Frederik Steen

Pure magique pas de chimique 2017750ml252:-

Andrea Calek

Blanc 2014750ml305:-
Pénultième 2014750ml300:-

Auvergne

Domaine la Bohème

Cailloux 2016750ml315:-
Festejar Rosé 2017750ml245:-

Vincent & Marie Tricot

3 Bonhommes 2017750ml270:-
3 Bonhommes 2016750ml240:-

Beaujolais

Justin Dutraive

Viner från 2018 förväntas i lager maj/juni.

Domaine de la Grand’Cour & Famille Dutraive

Viner från 2018 förväntas i lager maj/juni.

Le Grain de Sénevé

Roue Libre 2017750ml283:-

Michel Guignier

Passe-Temps 2015750ml274:-
Fleurie 'Au bon grès' 2014750ml281:-
Moncailleux 2014750ml

Bourgogne

La Vigne Mouton

Mâcon-Bray 'Les 117 Moutons Blancs' 2017750ml245:-
Mâcon-Bray 'Le Mouton Noir' 2017750ml234:-

Domaine des Fauvettes

De l’Aube à l’Aube 2016750ml350:-

Jean-Marie Berrux

Le Petit Têtu 2017750ml292:-

Recrue des Sens

Les 1er Ponts 2013750ml455:-

Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette

La Châtelaine 2017750ml240:-
Bourgogne Blanc 2017750ml221:-
Bourgogne Rouge 2017 750ml252:-

Maison Valette

Tillfälligt slut.

Domaine Montanet-Thoden

Galerne 2016750ml237:-

Domaine de Chassorney & Frédéric Cossard

Årgång 2018 förväntas komma hem i början av 2020.

Domaine Derain

Saint-Aubin Blanc 2017750ml
Saint-Aubin 1er cru 'En Remilly' 2015750ml540:-
Saint-Aubin 1er cru 'En Remilly' 2014750ml530:-
Allez Goûtons Rouge 2018750ml
Bourgogne Rouge 'Les Riaux' 2018750ml333:-

Bugey

Champagne

Clandestin

Nya viner i maj.

Thomas Perseval

Nya viner i maj.

Marie & Olivier Horiot

Sève Rosé de Saignée 2010750ml490:-
Sève Blanc de Noirs 2011750ml490:-
Rosé des Riceys 'En Barmont' 2014750ml423:-
Coteaux Champenois 'Riceys Rouge' 2009750ml412:-

Laherte Frères

Ultradition Extra Brut750ml379:-
Rosé de Meunier - TILLFÄLLIGT SLUT750ml365:-
Les Beaudiers, Rosé de Saignée 2014750ml579:-
Les 7750ml722:-
Les Empreintes 2012750ml579:-
Les Longues Voyes 2014750ml579:-
Les Grandes Crayères 2014750ml579:-

Cider

Emilia

Friuli

Paolo Vodopivec

Vitovska 2014750ml450:-
Vitovska Origine 2012750ml458:-
Vitovska 'Solo' 2012750ml516:-

Granada

Barranco Oscuro

1368 Pago Cerro las Monjas 2007750ml327:-

Jura

Languedoc-Roussillon

Mas Coutelou

Vin de Table 2017750ml183:-
Vigne Haute 2017750ml278:-

Le Petit Domaine de Gimios

Muscat Sec 2016750ml303:-
Rouge Fruit 2016750ml300:-

Clos du Rouge Gorge

Blanc 2017750ml343:-

Lazio

Le Coste

Bianchetto 2017750ml240:-
Le Coste Bianco 2016750ml
Rosso 2017750ml240

Loire

Domaine de la Fessardière

l'Air Innocent 2015 750ml156:-

Jérôme Lambert

Le Fil Rouge 2015750ml240:-
Le Zudefruit 2015750ml230:-

La Grapperie

Les Dorrées 2014750ml315:-
L´Enchanteresse 2015/2016750ml370:-

Le Clos de la Bruyère

Esquiss' 2010750ml420:-

Les Vignes de l’Angevin

Lumière des Sens 2015750ml330:-

Noëlla Morantin

Côt à Côt 2017750ml271:-

Les Capriades

Pet'Sec 2018750ml215:-

La Grange aux Belles

Fragile 2017750ml223:-

Domaine du Moulin

Sauvignon Blanc 2018750ml195:-
Les Acacias 2015750ml285:-

Domaine de la Sénéchalière

Nya viner i december.

Benoît Courault

Les Guinechiens 2016750ml353:-
Les Guinechiens 20161500ml729:-
Les Tabeneaux 2017750ml228:-
Les Rouliers 2017750ml246:-

Les Vins Contés

Gama Sutra 2018750ml212:-
Gama Sutra 2017750ml210:-

Pantelleria

Azienda Agricola Serragghia

Väntar på 2018. Förväntas komma innan sommaren.

Penedès

Piemonte

Ezio Cerruti

Sol 2013 375ml312:-

Az. Agr. Carussin

Carica l'Asino 2018750ml185:-
Asinoi 2017750ml177:-

Puglia

Calcarius

Hellen 2018750ml221:-

Rhône

La Roche Buissière

Flonflons 2017750ml198:-
Le Claux 2015750ml

Savoie

Sicilien

Az. Agr. Siciliano

Torrettanera 2016750ml237:-

Lamoresca

Lamoresca Bianco 2017750ml255:-
Lamoresca Rosso 2017750ml255:-
Mascalisi 2017750ml255:-

Francesco Guccione

'T' Vino Bianco 2015750ml289:-
'RC' Vino Rosso 2014750ml315:-
'P' Vino Rosso 2014750ml315:-
'NM' Vino Rosso 2014750ml315:-

Alessandro Viola

Nya viner förväntas komma i lager under maj månad.

Frank Cornelissen

Susucaru Rosato & Munjebel Bianco förväntas komma i lager under juni månad.

Sud-Ouest

Toscana

Trentino

Umbrien

Vini Conestabile della Staffa

Bianco Conestabile 2016750ml178:-

Collecapretta

Pigro delle Sorbe 2017750ml255:-

Hur du beställer genom privatimport!

För att enkelt prova på ett urval av våra viner rekommenderar vi våra blandade lådor som säljs i beställningssortimentet.

Det går bra att plocka fritt, finns inget minimikrav. Frakt till önskat Systembolag tillkommer se nedan.

Har du frågor eller är intresserad av något vin i prislistan där pris ej är angivet vänligen kontakta Emil Persson; emil.persson@vinnatur.se

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn:
Varugrupp:
Antal: Ange alltid önskat antal flaskor
Årgång: Ange alltid önskad årgång
Volym ml: 750 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet: Fri frakt
Systembolag i Stockholm (1-12 flaskor): 60 kr
Övriga Systembolag (6-12 flaskor): 200 kr
Vid leverans av 1-5 flaskor till Systembolag utanför Stockholm så trappas priset ner.

Certifierad ekologisk produktion