Vin Producent Område Färg Ursprung Druva Jord Uppväxt hl/ha Tillsatser Press Odling Volym Pris wine-id producer-id
Rosato Damigiana 2017 Vini Rabasco Italien - Abruzzo Rosé Colline Pescaresi, Abruzzo Montepulciano Direkt pressning. Spontan jäsning och lagring i 54-liters damejeanne. Inga tillsatser Ekologisk 750ml 286:- rosato-damigiana-2017 2252
Case Sparse Bianco 2018 Vini Conestabile della Staffa Italien - Umbrien Vitt Montemelino, Umbrien Lika delar grechetto och trebbiano Sydvästlägen på 250-300 meters höjd med ett klimat som påverkas av närliggande sjön Trasimeno. Lerahaltiga jordar på berggrund av kalksten. Spontan jäsning med ett knappt dygns skalkontakt i pressen. Sju månaders lagring i glasfibertank. Buteljering i mars 2019. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 189:- case-sparse-bianco-2018 1871
Il Rosso 2016 Vini Conestabile della Staffa Italien - Umbrien Rött Montemelino, Umbrien Sangiovese (40%), sagrantino (40%) och canaiolo (20%). Sydvästlägen på 250-300 meters höjd med ett klimat som påverkas av närliggande sjön Trasimeno. Lerahaltiga jordar på berggrund av kalksten. Spontan jäsning med tio dagars maceration i stora ekståndare (tini) och vidare lagring i tankar av betong, rostfritt stål och glasfiber. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk 750ml 186:- il-rosso-2016 1871
Pedres Blanques Rouge 2018 Pedres Blanques Frankrike - Roussillon Rött Collioure, Roussillon Grenache Granit & schist Spontan jäsning i fat och tank av olika storlekar Inga tillsatser Under konvertering till Ecocert 750ml 378:- pedres-blanques-rouge-2018 2346
Vitovska 2014 Paolo Vodopivec Italien - Friuli Orange Carso Vitovska Vindpinad platå med hård kalksten och ett tunt lager terra rossa. Skördat i mitten av september. Fullt avstjälkade druvor. Spontan jäsning med sex månaders maceration i nergrävda qvevri och daglig pigéage i början. Efter pressning ytterligare sex månader på amfora. Slutligen två år i äldre 30 hl ekliggare (botti) av slavonsk ek. Ingen klarning eller filtrering. Serveras bäst vid 15 graders temperatur. 500 gr/ranka. 10000 rankor/ha Inga tillsatser Korgpress Ekologisk utan cert. 750ml 450:- vitovska-2014 1393
Vitovska 'Origine' 2012 Paolo Vodopivec Italien - Friuli Orange Carso Vitovska Vindpinad platå med hård kalksten och ett tunt lager terra rossa. Skördat 22-23 september. Fullt avstjälkade druvor. Spontan jäsning med femton dagars maceration i äldre jäskar av slavonsk ek (tini), med daglig pigéage. Efter pressning tre år i äldre 30 hl ekliggare (botti) av slavonsk ek. Ingen klarning eller filtrering. Serveras bäst vid 15 graders temperatur. 500 gr/ranka. 10000 rankor/ha Inga tillsatser Korgpress Ekologisk utan cert. 750ml 458:- vitovska-origine-2012 1393
Lumière 2017 Muchada-Léclapart Spanien - Andalucia Vitt Pago Miraflores, Sanlúcar de Barrameda. 1,2 ha. Palomino fino, 60-åriga stockar Krita, kalksten & lera (albariza) Spontan jäsning i fyraåriga barriques. Nio månaders fatlagring sur lie. Ingen klarning eller filtrering. 3-5 gram/hl so2 vid pressning. <6 mg/l (so2 total) i flaska. Vaslin 4000 kg, direkt pressning av hela klasar Biodynamisk 750ml 566:- lumiere-2017 2507
Passe-Temps 2015 Michel Guignier Frankrike - Beaujolais Rött Vauxrenard Gamay Vittrad granit Spontan jäsning i tank och lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Biodynamisk (Demeter) 750ml 274:- passe-temps-2015 52
Fleurie 'Au bon grès' 2014 Michel Guignier Frankrike - Beaujolais Rött Fleurie Gamay Vittrad rosa granit Spontan jäsning i tank och lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Biodynamisk (Demeter) 750ml 281:- fleurie-au-bon-gres-2014 52
Ariento 2017 Massa Vecchia Italien - Toscana Orange Vigna Beruzzo 1, Maremma Vermentino Lerskiffer, kalkrik märgel och marmor i skiktade lager Spontan jäsning med skalkontakt och lagring i gamla ekliggare (botti). Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 412:- ariento-2017 825
La Querciola Rosso 2016 Massa Vecchia Italien - Toscana Rött Vigna Querciola, Maremma Sangiovese (80%) och alicante (20%) Lerskiffer, kalkrik märgel och marmor i skiktade lager Spontan jäsning med två till tre veckors maceration. Två års lagring i gamla fat av ek och kastanj. Ingen klarning eller filtrering. Vidare lagring i flaska. Ekologisk (Ecocert) 750ml 502:- la-querciola-rosso-2016 825
Poggio a' Venti 2016 Massa Vecchia Italien - Toscana Rött Vigna Querciola, Maremma (IGT Toscana) Sangiovese Spontanjäst och mognadslagrat i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 575:- poggio-a-venti-2016 825
Passito Rosso 2015 Massa Vecchia Italien - Toscana Sött Rött Vigna Querciola, Maremma Aleatico Lerskiffer, kalkrik märgel och marmor i skiktade lager Sent skördade druvor som torkats i torkställningar och fottrampats vintern efter skörd. Spontan jäsning och ett års lagring i gamla fat av ek och kastanj. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk (Ecocert) 375ml passito-rosso-2015 825
3 Bonhommes 2017 Marie & Vincent Tricot Frankrike - Auvergne Rött Orcet, Auvergne Pinot noir Kalksten, lera och basalt Spontan jäsning i tank. Åtta månaders lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 270:- 3-bonhommes-2017 847
3 Bonhommes 2016 Marie & Vincent Tricot Frankrike - Auvergne Rött Orcet, Auvergne Pinot noir Kalksten, lera & basalt Spontan jäsning i tank. Åtta månaders lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 240:- 3-bonhommes-2016 847
Sève Blanc de Noirs 2011 Marie & Olivier Horiot Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Lieu-dit En Barmont, Les Riceys Pinot noir Brant söderläge med röd lera på hård kalksten av kimmeridge-typ Långsam spontan jäsning och elva månaders lagring i gamla fat. Buteljerad i augusti 2012. 55 månader sur lattes. Degorgerad 17-03-07 utan dosage (Brut Nature) Biodynamisk jäst och biodynamisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust) för andra jäsning i flaska (tirage) Horisontal 2000-liter (Vaslin) Biodynamisk (Biodyvin) 750ml 490:- seve-blanc-de-noirs-2011 17
Rosé des Riceys 'En Barmont' 2014 Marie & Olivier Horiot Frankrike - Champagne Rosé Lieu-dit En Barmont, Les Riceys Pinot noir Brant söderläge med röd lera på hård kalksten av kimmeridge-typ Spontan jäsning med sju dagars maceration semi-carbonique (10% fottrampade druvor, resten hela klasar). Elva månaders lagring i använda bourgognefat. Pneumatisk 1000-liter (Bucher) Biodynamisk (Biodyvin) 750ml 423:- rose-des-riceys-en-barmont-2014 17
Coteaux Champenois 'Riceys Rouge' 2009 Marie & Olivier Horiot Frankrike - Champagne Rött Lieu-dit En Barmont, Les Riceys Pinot noir Lera & kalksten Spontan jäsning semi-carbonique med tre veckors maceration & 12 månaders lagring i använda bourgognefat. Pneumatisk 1000-liter (Buecher) Biodynamisk (Biodyvin) 750ml 412:- coteaux-champenois-riceys-rouge-2009 17
Gama Sutra 2018 Les Vins Contés Frankrike - Loire Rött Touraine Gamay, vieilles vignes (80-100 år gamla, delvis oympade "franc de pied") Lera & flinta (silex) Spontan jäsning med hela klasar, macération carbonique. Ett halvårs lagring i gamla fat. Buteljerat utan filtrering. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 212:- gama-sutra-2018 24
Gama Sutra 2017 Les Vins Contés Frankrike - Loire Rött Touraine Gamay, vieilles vignes (80-100 år gamla, delvis oympade "franc de pied") Lera & flinta (silex) Spontan jäsning med hela klasar, macération carbonique. Ett halvårs lagring i gamla fat. Buteljerat utan filtrering. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 210:- gama-sutra-2017 24
Cuvée Bistrologie 2017 Les Vignes de l'Angevin Frankrike - Loire Vitt Coteaux du Loir Chenin blanc, från 40-åriga stockar Kalkhaltig röd lera och vittrad flinta (silex) på berggrund av kalk Spontan jäsning och tolv månaders lagring på jästfällningen i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Horisontal cylinderpress (Vaslin) Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert) 750ml 330:- cuvee-bistrologie-2017 191
Charme 2017 Les Vignes de l'Angevin Frankrike - Loire Vitt Jasnières (Vin de France) Chenin blanc Kalkhaltig röd lera och vittrad flinta (silex) på berggrund av kalk Spontan jäsning och lagring på jästfällningen i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Horisontal cylinderpress (Vaslin) Ekologisk med biodynamiska metoder (Ecocert) 750ml 374:- charme-2017 191
L'Iris 2017 Les Vignes de l'Angevin Frankrike - Loire Vitt Jasnières Chenin blanc, från mer än 60 år gamla stockar. Röd lera och flinta på berggrund av kalksten Spontan jäsning och lagring på jästfällningen i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Horisontal cylinderpress (Vaslin) Ekologisk (Ecocert) 750ml 447:- liris-2017 191
Nocturne 2017 Les Vignes de l'Angevin Frankrike - Loire Rött Jasnières Pineau d'aunis, från 60 och 80 år gamla stockar. Röd lera och vittrad flinta (silex) på berggrund av kalk Spontan jäsning och arton månaders lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Horisontal cylinderpress (Vaslin) Ekologisk (Ecocert) 750ml 458:- nocturne-2017 191
Vin Nu Blanc 2018 Les Deux Terres Frankrike - Ardèche Vitt Villeneuve-de-Berg, Ardèche Chardonnay och ugni blanc Kalkblandad lera Spontan jäsning och lagring i tank. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 186:- vin-nu-blanc-2018 1516
Paulatim 2017 Les Deux Terres Frankrike - Ardèche Vitt Villeneuve-de-Berg, Ardèche Chardonnay Kalkblandad lera Spontan jäsning och lagring i tankar och/eller gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 230:- paulatim-2017 1516
Quartz 2017 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Vitt Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Sauvignon blanc och menu pineau Silex och lera. Direkt pressning. Spontan jäsning och arton månaders lagring i äldre barriques. Ingen klarning eller filtrering. 25-30 5 mg/l so2 tillsatt Handdriven korgpress Ekologisk (Nature & Progres) 750ml 319:- quartz-2017 784
Plume d'Ange 2017 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Vitt Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Sauvignon blanc och chardonnay. Silex och lera. Direkt pressning. Spontan jäsning och arton månaders lagring i äldre barriques. Ingen klarning eller filtrering. 5 mg/l so2 tillsatt Handdriven korgpress Ekologisk (Nature & Progres) 750ml 352:- plume-dange-2017 784
Romorantin 2015 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Vitt Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Romorantin Silex och lera Direkt pressning. Spontan jäsning och 40 månaders lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. 5 mg/l so2 tillsatt Handdriven korgpress Ekologisk (Nature & Progres) 750ml 372:- romorantin-2015 784
Camille 2015 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Orange Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Romorantin Silex och lera Spontan jäsning med skalmaceration och 40 månaders lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. 5 mg/l so2 tillsatt Handdriven korgpress Ekologisk (Nature & Progres) 750ml 425:- camille-2015 784
Racines Blanc 2016 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Vitt Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Chardonnay, menu pineau, romorantin, sauvignon blanc m.fl. (12 druvsorter) Direkt pressning. Spontan jäsning och 30 månaders lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. 5 mg/l so2 tillsatt Ekologisk (Nature & Progres) 750ml 418:- racines-blanc-2016 784
Evidence 2009 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Vitt Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Menu pineau Silex och lera Senskördade druvor. Spontan jäsning och tio års lagring i gamla fat. Ingen restsötma. Ingen klarning eller filtrering.

"Vendanges tardives de menu pineau, élevé pendant 10 Ans! Vin totalement sec, NON liquoreux. Le vin de mes 21 ans..."
5 mg/l so2 tillsatt Ekologisk (Nature & Progres) 500ml 584:- evidence-2009 784
Le Pinot Noir 2016 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Rött Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Pinot noir Silex och lera Spontan jäsning i tank och lagring i äldre barriques. Ingen klarning eller filtrering. 5 mg/l so2 tillsatt Handdriven korgpress Ekologisk (Nature & Progres) 750ml 431:- le-pinot-noir-2016 784
Cabernet Franc 2015 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Rött Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Cabernet franc Silex och lera Spontan jäsning i tank och lagring i äldre barriques. Ingen klarning eller filtrering. 5 mg/l so2 tillsatt Ekologisk (Nature & Progres) 750ml 421:- cabernet-franc-2015 784
L'Icaunais 2016 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Rött Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Gascon. Planterad på 9000 ha i Yonne innan phylloxeran (ca 1850). Idag nästan borta (folk med ursprung i Yonne är 'Icaunais' och 'Icaunaise'). Den galliska gudinnan Ica-Onna, blev senare Icauna och till sist Yonne. Spontan jäsning i tank och 30 månaders lagring i äldre barriques. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk (Nature & Progres) 750ml 369:- licaunais-2016 784
Racines 2016 Les Cailloux du Paradis Frankrike - Loire Rött Soings-en-Sologne, Touraine (Vin de France) Cabernet franc, côt, gamay, pinot noir, cabernet sauvignon + 15 andra sorter Silex och lera Spontan jäsning i tank och 30 månaders lagring i äldre barriques. Ingen klarning eller filtrering.
5 mg/l so2 tillsatt Ekologisk (Nature & Progres) 750ml 415:- racines-2016 784
Muscat Sec des Roumanis 2016 Le Petit Domaine de Gimios Frankrike - Languedoc Vitt Gimios, Saint-Jean-de-Minervois Muscat blanc à petit grains, från 50 och 15 år gamla stockar Kalksten Spontan jäsning i ståltank. Inga tillsatser Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 303:- muscat-sec-des-roumanis-2016 48
Rouge Fruit 2016 Le Petit Domaine de Gimios Frankrike - Languedoc Rött Gimios, Saint-Jean-de-Minervois Terret rose samt terret noir, terret blanc, carignan, grenache, syrah, muscat, cinsault, aramon & alicante från 100 år gamla stockar Kalksten Druvorna skördas och pressas tillsammans. Spontan jäsning i ståltank. Inga tillsatser Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 300:- rouge-fruit-2016 48
Roue Libre 2017 Le Grain de Sénevé Frankrike - Beaujolais Rött Marchampt Gamay Vittrad granit. Marken nedanför hans hus. Spontan jäsning av hela klasar i betongtankar. Därefter pressning och lagring i glasfibertankar.
Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 283:- roue-libre-2017 957
Lamoresca Bianco 2017 Lamoresca Italien - Sicilien Orange San Michele di Ganzaria, Catania Vermentino Lera och kalksten Spontan jäsning i plastkar med två dagars skalkontakt. Lagring i betongtank och gamla ekfat. 25 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Q certificazioni) 750ml 255:- lamoresca-bianco-2017 1699
Lamoresca Rosato 2018 Lamoresca Italien - Sicilien Rosé Contrada Camemi, Piazza Armerina Frappato (70%) & nero d'avola (30%) med en skvätt moscato Sandiga jordar Spontan jäsning i tank 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Q certificazioni) 750ml 235:- lamoresca-rosato-2018 1699
Nerocapitano 2018 Lamoresca Italien - Sicilien Rött San Michele di Ganzaria, Catania Frappato, från 20-åriga stockar 430 meters höjd, med jordmån av lera och kalksten Skördat andra veckan i oktober. Spontan jäsning i plasttank med fem dagars skalkontakt. Åtta månaders mognadslagring i betongtank. 25 30 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Q certificazioni) 750ml 235:- nerocapitano-2018 1699
Ultradition Extra Brut Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Coteaux Sud d’Épernay (Chavot, Mancy, Morangis, Moussy, Vaudancourt) samt Vallée de la Marne (Le Breuil och Boursault). Delvis inköpt frukt. Meunier (60%), chardonnay (30%) och pinot noir (10%), från rankor med 30 års snittålder. Kalksten, silt och lera på kalkstensgrund Spontan jäsning i ekståndare och foudre (20%), betongtank (20%) samt äldre bourgognefat (60%). Delvis malolaktisk omvandling och sex månaders lagring på jästfällningen. Basårgång 2016 med 40% reservvin från 2015 och 2014. 15-24 månader sur lattes. Aktuell version är degorgerad för hand i januari 2019 med 4,5 g/l dosage (Extra Brut)
25 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt rörsocker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 379:- ultradition-extra-brut 13
Blanc de Blancs Brut Nature Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Chavot och Épernay, Coteaux Sud d'Épernay Chardonnay, från stockar med 35 års snittålder Kalksten, mjuk lera och silt på kritgrund Spontan jäsning i äldre bourgognefat och foudres. Sex månaders lagring med regelbunden omrörning av jästfällningen. Delvis malolaktisk omvandling (20%). Basårgång 2017 med 50% reservvin från 2016 och 2015. 15-24 månader sur lattes. Aktuell version är degorgerad för hand i april 2019 utan dosage (Brut Nature). Magnum: basårgång 2014, degorgerade för hand i juli 2018. 50 25 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt rörsocker för andra jäsning i flaska (tirage). Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 396:- blanc-de-blancs-brut-nature 13
Les Grandes Crayères 2014 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Chavot, Coteaux Sud d'Epernay Chardonnay, planterade 1953 och 1978 (sélections massales) Västerläge mitt i sluttningen med med jordmån av mjuk vittrad krita från Campanien-perioden. Kritgrund vid 20 cm djup. Spontan jäsning och sex månaders lagring på jästfällningen i äldre bourgognefat (3-10 år gamla). Regelbunden batonnage. Ingen malolaktisk omvandling. Tre år sur lattes. Degorgerad för hand i februari 2018 med 3,5 g/l dosage (Extra Brut) 25 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt rörsocker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 579:- les-grandes-crayeres-2014 13
Les Vignes d’Autrefois 2014 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Chavot och Mancy, Coteaux Sud d'Épernay Pinot meunier, planterade 1947-1953 (sélections massales) Chavot: lera och silt med flinta, småsten och kalkrik berggrund. Mancy: lera & kalk Spontan jäsning och sex månaders lagring på jästfällningen i äldre bourgognefat (3-10 år gamla). Regelbunden batonnage. Ingen malolaktisk omvandling. Degorgerad för hand i februari 2018 med 3 g/l dosage (Extra Brut) 25 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt rörsocker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 579:- les-vignes-dautrefois-2014 13
Les Longues Voyes R14 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Chamery, Montagne de Reims Pinot noir, 35-åriga stockar Österlägen mitt i sluttningen med mörk jord av humus, lera och sediment, samt hård kalksten 80 cm ner. Spontan jäsning och 18 månaders lagring på jästfällningen i äldre bourgognefat (3-10 år gamla). Regelbunden batonnage. Ingen malolaktisk omvandling. Två år sur lattes. Degorgerad för hand i februari 2018 med 3,5 g/l dosage (Extra Brut). 25 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt rörsocker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 579:- les-longues-voyes-r14 13
Rosé de Meunier Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Rosé Chavot, Coteaux Sud d'Épernay, samt Vallée de la Marne Pinot meunier, från stockar med 30 års snittålder. Leriga jordar med kalksten och silt på kalkstensgrund 30 % rosé de macération, 10 % rött vin, 60 % vitt vin. Spontan jäsning i bourgognefat och foudre. Delvis malolaktisk omvandling och sex månader på jästfällningen. Basårgång 2016 med 50% reservvin från 2014, varav 40% lagrats i äldre bourgognefat. Aktuell version är degorgerad i januari 2019 med 2,5 g/l dosage (Extra Brut). 25 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt rörsocker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 424:- rose-de-meunier 13
Les Beaudiers, Rosé de Saignée 2014 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Rosé Chavot, Coteaux Sud d'Épernay Pinot meunier, planterade 1953, 1958 och 1965 (sélections massales) Tunt lager av lera och silt, med lite flinta och småsten, ovanpå kalkstensgrund. Spontan jäsning i använda fat. Avstjälkade druvor med 12-14 timmars maceration. Ingen malolaktisk omvandling. Sex månaders lagring på jästfällningen innan buteljering. Fyra år sur lattes. Degorgerad för hand i februari 2018 med 3 g/l dosage (Extra Brut) 50 25 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt rörsocker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress om 4000 kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 579:- les-beaudiers-rose-de-saignee-2014 13
Bourgogne Rouge ‘Terres de Chazeux’ 2017 La Vigne Mouton Frankrike - Bourgogne Rött Bray, Mâconnais Pinot noir Spontan jäsning i öppna kar och lagring i använda fat. 10 mg/l so2 tillsatt innan buteljering Ekologisk (AB) & biodynamisk (Demeter) 750ml 265:- bourgogne-rouge-terres-de-chazeux-2017 2250
Serène Blanche 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Villebois, Bugey Altesse (Roussette) från 18-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- serene-blanche-2017 21
Serène Blanche 2015 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Villebois, Bugey Altesse (Roussette) från 16-åriga stockar Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- serene-blanche-2015 21
Bergère 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Villebois, Bugey Bergeron (roussanne) Kalksten & grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 441:- bergere-2017 21
Bergère 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Villebois, Bugey Bergeron (roussanne) Kalksten & grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 867:- bergere-2017 21
Kataphna 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Bugey Chardonnay Kalksten och grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- kataphna-2017 21
Kataphna 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Bugey Chardonnay Kalksten och grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 720:- kataphna-2017 21
Kataphna 2015 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Bugey Chardonnay Kalksten och grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- kataphna-2015 21
Les Ermitures 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Gamay, från 36-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique. Fjorton dagars maceration med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- les-ermitures-2017 21
Les Ermitures 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Gamay, från 36-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique. Fjorton dagars maceration med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 720:- les-ermitures-2017 21
Les Etapes 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Pinot noir, från 35-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique. Tolv dagars maceration med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- les-etapes-2017 21
Les Etapes 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Pinot noir, från 35-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique. Tolv dagars maceration med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 720:- les-etapes-2017 21
Persanne 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Mondeuse, från 20-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- persanne-2017 21
Persanne 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Mondeuse, från 20-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 720:- persanne-2017 21
Persanne 2015 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Mondeuse, från 18-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- persanne-2015 21
Flonflons 2017 La Roche Buissière Frankrike - Rhône Rött Faucon, Vaucluse (AOP Côtes du-Rhône) Mest syrah och lite grenache Kalkrika lerjordar, märgel och kalksten Avstjälkade druvor. Spontan jäsning och lagring i stora cementtankar. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 198:- flonflons-2017 865
Le Claux 2015 La Roche Buissière Frankrike - Rhône Rött Faucon, Vaucluse (AOP Côtes du-Rhône) Mest grenache och lite syrah Kalkrika lerjordar, märgel och kalksten Ekologisk (Ecocert) 750ml 261:- le-claux-2015 865
La Bueilloise 2017 La Grapperie Frankrike - Loire Mousserande Vitt Coteaux du Loir Chenin blanc Lera & flinta Pétillant naturel Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 247:- la-bueilloise-2017 944
Le Pressoir de St Pierre 2017 La Grapperie Frankrike - Loire Vitt Coteaux du Loir Chenin blanc Lera & flinta Spontan jäsning och två års lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 312:- le-pressoir-de-st-pierre-2017 944
MMXVI La Grapperie Frankrike - Loire Vitt Chenin blanc Blandning av all chenin blanc från 2016. Spontan jäsning och lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 350:- mmxvi 944
La Désirée 2015 La Grapperie Frankrike - Loire Vitt Coteaux du Loir Chenin Blanc Lera & flinta Spontan jäsning och två års lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 415 la-desiree-2015 944
L'Enchanteresse 15/16 La Grapperie Frankrike - Loire Rött Coteaux du Loir Pineau d'Aunis Lera & flinta Blandning av årgång 2015 & 2016. 12 & 24 månader på gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 370:- lenchanteresse-15-16 944
Les Moyens du Bord 2018 La Grange aux Belles Frankrike - Loire Vitt Anjou Chenin blanc Schist och lera Spontan jäsning i tank. 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (AB) 750ml 218:- les-moyens-du-bord-2018 47
Brise d'Aunis 2018 La Grange aux Belles Frankrike - Loire Rött Aubance, Anjou Pineau d'aunis och lite gamay Schist och lera Spontan jäsning i tank. 20 mg/l so2 vid buteljering Vaslin Ekologisk (AB) 1000ml 239:- brise-daunis-2018 47
Amazones 2008 La Coulée d’Ambrosia Frankrike - Loire Sött Vitt Beaulieu-sur-Layon, Anjou Chenin blanc, sent skördad Schist och lera Vendanges tardives. Inga tillsatser Handdriven korgpress Biodynamisk (Ecocert) 500ml amazones-2008 25
Beaujolais 'Les Bulands' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött En vinmark strax nedanför Fleurie (0,8 ha) Gamay, 40-åriga stockar Flackare mark med lera och vittrad granit Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique under femton dagar. Frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i tankar och äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. 10 mg/l so2 tillsatt innan buteljering. Ekologiska metoder, under konvertering till Ecocert 1500ml 525:- beaujolais-les-bulands-2018 2455
Beaujolais-Villages 'Les Tours' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Saint-Etienne-de-la-Varenne (0,4 ha) Gamay, 40-åriga stockar. Söderläge med finkornig granitjord Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. 10 mg/l so2 tillsatt innan buteljering. Ekologiska metoder, under konvertering till Ecocert 1500ml 600:- beaujolais-villages-les-tours-2018 2455
Fleurie 'Chapelle des Bois' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Fleurie Gamay Vittrad rosa granit och sand Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. 10 mg/l so2 tillsatt innan buteljering. Ekologisk (Ecocert) 1500ml 735:- fleurie-chapelle-des-bois-2018 2455
Fleurie 'La Madone' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Fleurie Gamay Vittrad rosa granit och sand Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk (Ecocert) 750ml 384:- fleurie-la-madone-2018 2455
Fleurie 'La Madone' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Fleurie Gamay Vittrad rosa granit och sand Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk (Ecocert) 1500ml 817:- fleurie-la-madone-2018 2455
Autochtone 2017 Julien Courtois & Heidi Kuka Frankrike - Loire Vitt Sologne, Touraine Romorantin Flinta (silex) och lera Spontan jäsning och 18 månaders lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. 5 mg/l so2 tillsatt Ekologisk (AB) 750ml 391:- autochtone-2017 866
Esquiss' 2016 Julien Courtois & Heidi Kuka Frankrike - Loire Vitt Sologne, Touraine Menu pineau Flinta (silex) och lera Sent skördade druvor med botrytis. Spontan jäsning och lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. 5 mg/l so2 tillsatt Ekologisk (AB) 750ml 552:- esquiss-2016 866
Esquiss' 2010 Julien Courtois & Heidi Kuka Frankrike - Loire Vitt Sologne, Touraine Menu pineau Flinta (silex) och lera Sent skördade druvor med botrytis. Spontan jäsning och lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. 5 mg/l so2 tillsatt Ekologisk (AB) 750ml 420:- esquiss-2010 866
Elements 2017 Julien Courtois & Heidi Kuka Frankrike - Loire Rött Sologne, Touraine Gamay de Chaudenay Sologne, Touraine Ekologisk (AB) 750ml 359:- elements-2017 866
Ancestral 2017 Julien Courtois & Heidi Kuka Frankrike - Loire Rött Sologne, Touraine Côt, gamay franc de pied, gascon Flinta (silex) och lera Avstjälkade druvor. Spontan jäsning och 15-18 månaders lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 378:- ancestral-2017 866
Le Fil Rouge 2015 Jérôme Lambert Frankrike - Loire Rött Rablay-sur-Layon, Anjou 70% grolleau, 30% cabernet franc Silt Spontan jäsning med fyra veckors maceration. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 240:- le-fil-rouge-2015 1258
Crémant d'Alsace 15/16 Jean-Pierre Rietsch Frankrike - Alsace Mousserande Vitt Mittelbergheim Auxerrois, chardonnay och pinot gris. Från skördarna 2015 och 2016. Kalkrik lera En variant av méthode traditionelle. Spontan jäsning med ett års lagring i tank. Buteljering med färsk druvmust från nästa års skörd. Degorgering utan dosage. Ekologisk jäst för andra jäsning i flaska. Minimal tillsats so2 under lagring - totalt 9 mg/l. Ekologisk (Ecocert) 750ml 235:- cremant-dalsace-15-16 2311
Tout Blanc au Litre 2018 Jean-Pierre Rietsch Frankrike - Alsace Vitt Mittelbergheim 'Edelzwicker' av auxerrois (45%) riesling (45%) & gewurztraminer (10%). Kalkrik lera Spontan jäsning och med full malolaktisk omvandling. Sex månaders mognadslagring på jästfällningen i tank. Lätt filtrering genom cellulosafilter. Buteljerat i april 2019. Minimal tillsats so2 innan buteljering - totalt 30 mg/l so2. Ekologisk (Ecocert) 1000ml 234:- tout-blanc-au-litre-2018 2311
Coquette 2018 Jean-Pierre Rietsch Frankrike - Alsace Orange Alsace Gewurztraminer & riesling Kalkrik lera Skalmaceration med hela druvklasar (gewurztraminer) och direktpressning (riesling). Spontan jäsning i tank med sju månaders lagring på jästfällningen. Minimal tillsats so2 under lagring - totalt 14 mg/l so2. Ekologisk (Ecocert) 750ml 267:- coquette-2018 2311
Pinot Noir 2018 Jean-Pierre Rietsch Frankrike - Alsace Rött Mittelbergheim Pinot noir Kalkrik lera Spontan jäsning med hela druvklasar, femton dygns macération semi-carbonique. Sju månaders lagring på jästfällningen i tank. Lätt filtrering genom cellulosa. 54 hl/ha 20 mg/l so2 tillsatt. Totalt 26 mg/l so2. Ekologisk (Ecocert) 750ml 253:- pinot-noir-2018 2311
Cante Renard Rouge 17/18 Jaja Land - Philippe Pibarot Frankrike - Languedoc Rött Gard, Languedoc (Vin de France) Carignan, morrastel (graciano), counoise & cinsault Kalkrik lera, ute på slätten Blandning av årgångarna 2017 och 2018. Spontan jäsning i glasfibertank. Inga tillsatser Ekologisk (Bureau Veritas Certification France) 750ml 190 cante-renard-rouge-17-18 1590
La Femme Soleil 2018 Hors Champ Frankrike - Roussillon Vitt Montner och Latour-de-France, Roussillon Macabeu Schist Spontan jäsning, 85% i tank och resten i gamla fat. Minimal tillsats so2 innan buteljering (20 mg/l) Ekologisk 750ml 235:- la-femme-soleil-2018 2345
Rosé 2018 Hervé Villemade Frankrike - Loire Rosé Touraine (Vin de France) Pinot noir och gamay, inköpta druvor Spontan jäsning i tank. Lätt filtrering. 15 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 193:- rose-2018 42
Sauvignon Blanc 2018 Hervé Villemade Frankrike - Loire Vitt Touraine Sauvignon blanc från 25-åriga stockar Lerjordar med stor andel flinta (silex) Spontan jäsning med malolaktisk omvandling. Fem månaders lagring i tank. 25 15 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 195:- sauvignon-blanc-2018 42
Cheverny Rouge 'Les Ardilles' 2017 Hervé Villemade Frankrike - Loire Rött Cheverny, Touraine Pinot noir (85%) och gamay (15%) från rankor med 20-40 års ålder. Lite tyngre sandiga lerjordar med inslag av flinta (silex) Spontan jäsning av hela klasar i ekståndare med 20 dagars maceration och varsam pigéage. Åtta månaders lagring i äldre barriques och demi-muids. 25 15 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 270:- cheverny-rouge-les-ardilles-2017 42
Chasselas 2018 Gérard Schueller et Fils Frankrike - Alsace Vitt Alsace Chasselas Spontan jäsning. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 227:- chasselas-2018 20
Muscat d'Alsace 2018 Gérard Schueller et Fils Frankrike - Alsace Vitt Alsace Muscat d'Alsace Spontan jäsning. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 281:- muscat-dalsace-2018 20
Pinot Blanc 'H' 2017 Gérard Schueller et Fils Frankrike - Alsace Vitt Husseren-les-Châteaux Pinot blanc Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring på jästfällning i foudres. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 250:- pinot-blanc-h-2017 20
Pinot Gris 2018 Gérard Schueller et Fils Frankrike - Alsace Vitt Husseren-les-Châteaux och Eguisheim Pinot gris Spontan jäsning i ståltank. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 256:- pinot-gris-2018 20
Pinot Gris 'Le Bild et Léon' 2013 Gérard Schueller et Fils Frankrike - Alsace Vitt Husseren-les-Châteaux och Eguisheim Pinot gris Spontan jäsning och lagring i gammal foudre. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 362:- pinot-gris-le-bild-et-leon-2013 20
Eau de Vie Marc de Riesling Gérard Schueller et Fils Frankrike - Alsace Sprit Husseren-les-Châteaux, Eguisheim och Obermorschwihr Riesling Egenhändigt framställt destillat av druvrester. Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 763:- eau-de-vie-marc-de-riesling 20
Eau de Vie Marc de Gewurztraminer Gérard Schueller et Fils Frankrike - Alsace Sprit Husseren-les-Châteaux, Eguisheim och Obermorschwihr Gewurztraminer Egenhändigt framställt destillat av druvrester. Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 763:- eau-de-vie-marc-de-gewurztraminer 20
T Vino Bianco 2016 Francesco Guccione Italien - Sicilien Vitt Contrada Cerasa, Monreale Trebbiano (3,8 ha) planterade 1987, beskurna som tendone/pergola. 480 möh med jordmån av brun märgel rik på kalk och järn Handskörd i slutet av september. Spontan jäsning med kort skalkontakt i rostfria ståltankar och 30 hl ekståndare (tini). Spontan malolaktisk jäsning och ett års mognadslagring på jästfällningen i samma behållare. Inga omdragningar. Ingen klarning eller filtrering. Produktion: 8000 flaskor 30 40 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk cert. 1996 750ml 278:- t-vino-bianco-2016 1677
T Vino Bianco 2015 Francesco Guccione Italien - Sicilien Vitt Contrada Cerasa, Monreale Trebbiano (3,8 ha) planterade 1987, beskurna som tendone/pergola. 480 möh med jordmån av brun märgel rik på kalk och järn Spontan jäsning med två dagars skalkontakt i en kombination av rostfria ståltankar och 30 hl ekståndare (tini). Spontan malolaktisk jäsning och ett års mognadslagring på jästfällning i samma behållare. Ingen klarning eller filtrering. 20 mg/l so2 totalt, 6 mg/l so2 fritt. Ekologisk cert. 1996 750ml 289:- t-vino-bianco-2015 1677
P Vino Rosso 2017 Francesco Guccione Italien - Sicilien Rött Contrada Cerasa, Monreale Perricone, 1 ha planterade 2005 (spalliera) 480 möh med jordmån av brun märgel rik på kalk och järn. Handskörd i början av september. Spontan jäsning med 7-10 dagars maceration (hälften av druvorna, resten pressades direkt) i rostfria ståltankar om 30 hl. Ett års mognadslagring på jästfällningen i samma tank. Minimalt med omdragningar. Ingen klarning eller filtrering. Produktion: 3000 flaskor. 35-40 hl/ha 40 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk cert. 1996 750ml 331:- p-vino-rosso-2017 1677
NM Vino Rosso 2017 Francesco Guccione Italien - Sicilien Rött Contrada Cerasa, Monreale Nerello mascalese, 1 ha planterade 2005 (spalliera) 480 möh med jordmån av brun märgel rik på kalk och järn. Handskörd i början av september. Spontan jäsning med 7-10 dagars maceration (hälften av druvorna, resten pressades direkt) i rostfria ståltankar om 30 hl. Ett års mognadslagring på jästfällningen i samma tank. Minimalt med omdragningar. Ingen klarning eller filtrering. Produktion: 3000 flaskor. 40 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk cert. 1996 750ml 331:- nm-vino-rosso-2017 1677
RC Vino Rosso 2014 Francesco Guccione Italien - Sicilien Rött Contrada Cerasa, Monreale Perricone & nerello mascalese, 1 ha 480 möh med jordmån av brun märgel rik på kalk och järn. Spontan jäsning i 30 hl ekståndare (tini). Ett års mognadslagring på jästfällningen. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk cert. 1996 750ml 315:- rc-vino-rosso-2014 1677
Fol 2018 Ezio Cerruti Italien - Piemonte Vitt Castiglione Tinella Moscato bianco Spontan jäsning och lagring i tank. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologiskt utan cert. 750ml 208:- fol-2018 1709
Ri-Fol 2018 Ezio Cerruti Italien - Piemonte Mousserande Vitt Castiglione Tinella Moscato bianco Méthode ancestrale. Spontan jäsning i tank, sedan utjäsning i flaska. Ingen degorgering. Inga tillsatser Ekologiskt utan cert. 750ml 212:- ri-fol-2018 1709
Sol 2013 Ezio Cerruti Italien - Piemonte Sött Vitt Castiglione Tinella Moscato bianco Passito. Sex veckors torkning med druvklasarna kvar på rankan (passerillage). Spontan jäsning och tre års lagring i använda barriques och 500-litersfat. Ingen klarning eller filtrering. 40 mg/l so2 under uppväxt Ekologisk utan cert. 375ml 312:- sol-2013 1709
'Galerne' Vézelay 2017 Domaine Montanet-Thoden Frankrike - Bourgogne Vitt Vézelay AOC, Bourgogne Chardonnay Lerjordar med rikliga mängder kalksten och marina fossiler. Spontan jäsning och lagring i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Full malolaktisk omvandling. Ingen klarning, men lätt filtrering. 25 mg/l so2 Ekologisk (AB) 750ml 248:- galerne-vezelay-2017 43
'Garance' Bourgogne Rouge 2018 Domaine Montanet-Thoden Frankrike - Bourgogne Rött Vézelay, Bourgogne AOC Pinot noir, 3 ha i olika lägen Kalkrik röd lera med kalksten och marina fossiler. Spontan jäsning med hela klasar i öppna ekståndare. Två veckors maceration med pigéage i början och överspolningar i slutet. Tio månaders lagring i äldre bourgognefat (228 liter) och feuillettes (132 liter). Ingen klarning, men lätt filtrering. 25 mg/l so2 Ekologisk (AB) 750ml 248:- garance-bourgogne-rouge-2018 43
Muscat de Rivesaltes 2008 Domaine Jolly Ferriol Frankrike - Roussillon Sött Vitt Rivesaltes Lika delar muscat à petit grains och muscat d'alexandrie Schist och märgel 8 Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 343:- muscat-de-rivesaltes-2008 27
Primitif 2018 Domaine Giachino & Prieuré Saint-Christophe Frankrike - Savoie Vitt Les Abymes, Savoie Jacquère från tidig skörd Cru Abymes. Rasmassor av kalksten på märgel, med större block av kalksten. Direkt pressning av hela klasar. Fyra dygns kall sedimentering/klarning av musten. Långsam spontan jäsning i tank vid högst 16 graders temperatur. Malolaktisk omvandling och fyra månaders lagring på jästfällningen (sur lie). 10 mg/l so2 Pneumatisk horisontalpress Ekologisk och biodynamisk (Ecocert, Nature et Progrès, Demeter) 750ml 213:- primitif-2018 2312
Apremont 2018 Domaine Giachino & Prieuré Saint-Christophe Frankrike - Savoie Vitt Savoie, Cru Apremont Jacquère, från 25-åriga rankor Läge vid Lac de Saint-André med jordmån av rasmassor/kalkgrus, omgivet av stenblock från Mont Granier. Direkt pressning. Fyra dygns kall sedimentering/klarning av musten. Spontan jäsning i tank vid högst 16 graders temperatur. Lagring sur lie. 10-20 mg/l so2 Pneumatisk horisontalpress Ekologisk och biodynamisk (Ecocert, Nature et Progrès, Demeter) 750ml 230:- apremont-2018 2312
Marius et Simone 2018 Domaine Giachino & Prieuré Saint-Christophe Frankrike - Savoie Orange Savoie, nordost om Mont Granier. Jacquère (0,3 ha) Rasmassor/kalkgrus från berget, med underliggande märgel och omgivet av stora klippblock. Fyra dygns kall premaceration. Spontan jäsning med 20 dagars skalmaceration i amfora och tank. Tio månaders lagring på jästfällningen i använda fat. 10 mg/l so2 vid buteljering. Pneumatisk horisontalpress Ekologisk och biodynamisk (Ecocert, Nature et Progrès, Demeter) 750ml 271:- marius-et-simone-2018 2312
Giac'Potes 2018 Domaine Giachino & Prieuré Saint-Christophe Frankrike - Savoie Rött Savoie Gamay och mondeuse, 25-åriga rankor. Spontan jäsning av hela klasar i rostfria ståltankar, med 10-20 dagars maceration beroende av årgång. Lätt extraktion genom överspolningar. Lagring med jästfällningen i äldre 600-litersfat. 10-20 mg/l so2 Pneumatisk horisontalpress Ekologisk och biodynamisk (Ecocert, Nature et Progrès, Demeter) 750ml 206:- giacpotes-2018 2312
Black Giac 2018 Domaine Giachino & Prieuré Saint-Christophe Frankrike - Savoie Rött Savoie Mondeuse (2 ha) Söderläge på utlöparna av Mont Granier med jordmån av märgel och kalksten. 2-5 dagars premaceration. Spontan jäsning av hela klasar i rostfria ståltankar, med 8-15 dagars maceration beroende av årgång. Lätt extraktion genom överspolningar. Lagring med jästfällningen i äldre 600-litersfat. 10-20 mg/l so2 Pneumatisk horisontalpress Ekologisk och biodynamisk (Ecocert, Nature et Progrès, Demeter) 750ml 245:- black-giac-2018 2312
Bourgogne Aligoté 2018 Domaine Didon Frankrike - Bourgogne Vitt Chassey-le-Camp, Côte Chalonnaise Aligoté Östsluttning med jordmån av lera & kalksten Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 288:- bourgogne-aligote-2018 2522
Bourgogne Blanc 2018 Domaine Didon Frankrike - Bourgogne Vitt Chassey-le-Camp, Côte Chalonnaise Chardonnay Östsluttning med jordmån av lera & kalksten Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 321:- bourgogne-blanc-2018 2522
Bourgogne Rouge 2018 Domaine Didon Frankrike - Bourgogne Rött Chassey-le-Camp, Côte Chalonnaise Pinot noir Östsluttning med jordmån av lera & kalksten Spontan jäsning och maceration med hela klasar (semi-carbonique). Nio månaders lagring i äldre bourgognefat. Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 321:- bourgogne-rouge-2018 2522
Bourgogne Rouge 'Cuvée Longue' 2017 Domaine Didon Frankrike - Bourgogne Rött Chassey-le-Camp, Côte Chalonnaise Pinot noir Östsluttning med jordmån av lera & kalksten Spontan jäsning. Lagring i äldre bourgognefat. Biodynamisk utan cert. 750ml 719:- bourgogne-rouge-cuvee-longue-2017 2522
Saint-Aubin Blanc 2017 Domaine Derain Frankrike - Bourgogne Vitt Saint-Aubin Chardonnay Spontan jäsning och åtta månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). 10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage. Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml saint-aubin-blanc-2017 31
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2015 Domaine Derain Frankrike - Bourgogne Vitt 1er cru 'En Remilly', Saint-Aubin (0,70 ha) Chardonnay, planterade 1989 Sydvästläge på Le Mont Rachet. Kalksten med marina fossiler och vittrad marmor (Comblanchien) Spontan jäsning och tolv månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Lätt filtrering med kiselgur. 10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage. Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 579:- saint-aubin-1er-cru-en-remilly-2015 31
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2014 Domaine Derain Frankrike - Bourgogne Vitt 1er cru 'En Remilly', Saint-Aubin (0,70 ha) Chardonnay, planterade 1989 Sydvästläge på Le Mont Rachet. Kalksten med marina fossiler och vittrad marmor (Comblanchien) Spontan jäsning och tolv månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Lätt filtrering med kiselgur. 10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage. Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 579:- saint-aubin-1er-cru-en-remilly-2014 31
Bourgogne Rouge 'Les Riaux' 2018 Domaine Derain Frankrike - Bourgogne Rött Les Riaux, Pommard (0,45 ha) Pinot noir, planterade 1998-2000, sélection massale Djup & järnrik brun lerjord Spontan jäsning i öppna ekståndare med tio dagars maceration. Sju månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). 50 10-20 mg/l so2 tillsatt vid assemblage. Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 333:- bourgogne-rouge-les-riaux-2018 31
Rivesaltes Ambré 2004 Domaine de Rancy Frankrike - Roussillon Sött Vitt Latour-de-France, Roussillon 95% macabeu & 5% grenache noir. 50-åriga stockar. Schist och kalkblandad lera Direkt pressning. Långsam spontan jäsning i temperaturkontrollerad betongtank under 10-15 dagar innan mutage med ren druvsprit. Ett år på jästfällningen i tank, samt tretton års oxidativ lagring i gamla fat. Buteljerad i juni 2014. Rektifierad druvsprit (96%) Ekologisk utan cert. 500ml 363:- rivesaltes-ambre-2004 2347
Rivesaltes Ambré 1959 Domaine de Rancy Frankrike - Roussillon Sött Vitt Latour-de-France, Roussillon 95% macabeu & 5% grenache noir. Genomsnittligen 50-åriga stockar. Schist och kalkblandad lera Direkt pressning. Långsam spontan jäsning i betongtank under 10-15 dagar innan mutage med ren druvsprit. Ett år på jästfällningen i tank, samt 39-50 års oxidativ lagring i gamla fat. Buteljerad 2015. Rektifierad druvsprit (96%) 500ml rivesaltes-ambre-1959 2347
Folle Blanche 2018 Domaine de la Sénéchalière Frankrike - Loire Vitt Saint-Julien de Concelles, Pays Nantais Folle blanche, från 60-80 år gamla stockar Schist Spontan jäsning i tank 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 227:- folle-blanche-2018 40
Miss Terre 2018 Domaine de la Sénéchalière Frankrike - Loire Vitt Saint-Julien de Concelles, Pays Nantais Melon, från 50- till 80-åriga stockar Schist Långsam spontan jäsning i rostfria ståltankar, med full malolaktisk omvandling. 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 245:- miss-terre-2018 40
Chénas 'En Papolet' 2018 Domaine de la Grand'Cour & Famille Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Lieu-dit En Papolet, Chénas (inköpt frukt från ekologisk odlare) Gamay Spontan jäsning av hela klasar i betongtank, macération carbonique under 30 dagar. Lagring i äldre bourgognefat. Ingen klarning eller filtrering. 10 mg/l so2 innan buteljering. Ekologisk (AB) 750ml chenas-en-papolet-2018 1681
Fleurie 'Le Pied de la Rue' 2018 Domaine de la Grand'Cour & Famille Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Lieu-dit Le Pied de la Rue, Fleurie (inköpt frukt från Chanudet) Gamay Brant söderläge med jordmån av rosa granit. Spontan jäsning av hela klasar i betongtank, macération carbonique under 30 dagar. Lagring i äldre bourgognefat, foudre och rostfri ståltank. Ingen klarning eller filtrering. 10 mg/l so2 innan buteljering. Ekologisk (Ecocert) 750ml 337:- fleurie-le-pied-de-la-rue-2018 1681
Fleurie 'Chapelle des Bois' 2018 Domaine de la Grand'Cour & Famille Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Lieu-dit Chapelle des Bois, Fleurie (1,8 ha) Gamay, planterade 1950-2000 Vittrad rosa granit Spontan jäsning av hela klasar i betongtank med macération carbonique under 30 dagar. Sex månaders lagring i foudres. Ingen klarning eller filtrering. 10 mg/l so2 innan buteljering. Ekologisk (AB) 750ml 333:- fleurie-chapelle-des-bois-2018 1681
Melon 2017 Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette Frankrike - Bourgogne Vitt Vézelay, Bourgogne samt Pays Nantais (Vin de France) Melon de Bourgogne (delvis inköpt frukt) Lera och kalksten Spontan jäsning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar, med full malolaktisk omvandling och fem månaders lagring på jästfällningen. Lätt filtrering. 25 mg/l so2 Ekologisk utan cert. 750ml 225:- melon-2017 208
Bourgogne Rouge 2018 Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette Frankrike - Bourgogne Rött Mâconnais Pinot noir (inköpt frukt) Ingen avstjälkning. Spontan jäsning av hela klasar och åtta månaders lagring i äldre bourgognefat. 25 mg/l so2 Ekologisk utan cert. 750ml 253:- bourgogne-rouge-2018 208
'L'Ermitage' Bourgogne Rouge 2018 Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette Frankrike - Bourgogne Rött Lieu-dit L'Ermitage, Vézelay, Bourgogne AOC Pinot noir (80%) och césar (20%) - 0,54 ha Brant södersluttning med jordmån av kalksten och vit märgel Delvis avstjälkade druvor, delvis hela klasar. Spontan jäsning med tio dagars maceration i ståltank . Nio månaders lagring i använda bourgognefat. Ingen filtrering. 25 mg/l so2 Ekologisk (AB) 750ml 259:- lermitage-bourgogne-rouge-2018 208
Pigro delle Sorbe 2017 Collecapretta Italien - Umbrien Vitt Terzo la Pieve, Spoleto Greco 500 möh, sand och lera Spontan jäsning i glasfibertank. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 255:- pigro-delle-sorbe-2017 1712
Il Rossodatavola 2018 Collecapretta Italien - Umbrien Rött Terzo la Pieve, Spoleto Sangiovese Sand och lera Spontan jäsning och sex dagars maceration med hela klasar. Lagring i cementtank. Ingen klarning eller filtrering.
Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 220:- il-rossodatavola-2018 1712
Le Cese 2018 Collecapretta Italien - Umbrien Rött Terzo la Pieve, Spoleto Sangiovese Sand och lera Spontan jäsning och lagring i cementtankar med invändig glasering. Ingen klarning eller filtrering. Produktion: 5230 flaskor. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 273:- le-cese-2018 1712
Blanc 2016 Clos du Rouge Gorge Frankrike - Roussillon Vitt Latour-de-France, Roussillon Macabeu från 70+åriga stockar (85%) samt carignan blanc (15%) Norr- och österlägen med jordmån av gnejs Spontan jäsning i äldre 500-litersfat med nio månader på jästfällningen. Minimal tillsats so2 innan buteljering (20 mg/l) Ekologisk (Ecocert) 750ml 346:- blanc-2016 36
Vieilles Vignes 2016 Clos du Rouge Gorge Frankrike - Roussillon Rött Latour-de-France, Roussillon Carignan (80%) och grenache noir (20%) från 70-100 år gamla stockar Spontan jäsning av hela klasar och stjälkar i tank med tio dagars maceration, sedan fottrampning. Varsam extraktion utan varken pigéage eller överspolningar. Ett års lagring i använda 500-litersfat, äldre barriques och 25 hl foudres. Ingen klarning eller filtrering. Minimal tillsats so2 innan buteljering (20 mg/l) Ekologisk (Ecocert) 750ml 363:- vieilles-vignes-2016 36
Au Château 2018 Claude Buchot Frankrike - Jura Vitt Beaufort, Côtes du Jura Sud Revermont Chardonnay Lera, kalk och grå märgel Spontan jäsning och kortare lagring 'ouillé' i äldre fat. Lätt filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 246:- au-chateau-2018 1680
Terroir du Bry 2015 Claude Buchot Frankrike - Jura Vitt Maynal, Côtes du Jura Sud Revermont Chardonnay Lera, kalk och grå märgel Spontan jäsning. Tre års lagring 'sous voile' i äldre fat. Lätt filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 271:- terroir-du-bry-2015 1680
Terroir du Bry 2014 Claude Buchot Frankrike - Jura Vitt Maynal, Côtes du Jura Sud Revermont Chardonnay Lera, kalk och grå märgel Spontan jäsning. Tre års lagring 'sous voile' i äldre fat. Lätt filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 251:- terroir-du-bry-2014 1680
Vin Jaune 2010 Claude Buchot Frankrike - Jura Vitt Maynal, Côtes du Jura Sud Revermont Savagnin Lera, kalk & grå märgel Spontan jäsning. Sex års lagring 'sous voile' i gamla fat. Lätt filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 620ml 498:- vin-jaune-2010 1680
Les Semblables R16 Clandestin Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Flera lieux-dits i Côte des Bar med likartad terroir Pinot noir Mestadels norrlägen med kalksten och kalkmärgel rik på marina fossiler (Kimmeridgien) Druvor från skörden 2016. Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i foudre och medelstora fat. Sexton månader sur lattes. Degorgerad 19-01-19 utan dosage. Ekologisk jäst och ekologiskt rörsocker för andra jäsning i flaska (tirage). Minimal dos so2 vid omdragning. Ekologiskt utan cert. 750ml 462:- les-semblables-r16 2336
Les Grandes Lignes R16 Clandestin Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Buxières-sur-Arce, lieu-dit Sorbée Chardonnay Söderläge på höjden av lieu-dit Sorbée. Tunt lager lera på hård kalksten (Portlandien). Druvor från skörden 2016. Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i använda medelstora fat. 20 månader sur lattes. Degorgerad 19-01-07 utan dosage. Ekologisk jäst och ekologiskt rörsocker för andra jäsning i flaska (tirage). Minimal dos so2 vid omdragning. Ekologiskt utan cert. 750ml 582:- les-grandes-lignes-r16 2336
Cenerina 2018 Cascina Val Liberata Italien - Piemonte Rött Villamiroglio, Monferrato Slarina 350 möh, kalkrik lera Spontan jäsning i rostfri ståltank. Sex månaders lagring i betongtank. Minimal tillsats av vulkaniskt svavel, 25-30 mg/l so2 totalt. Ekologisk & biodynamisk (Bioagricert IT-BIO-007) 750ml 247:- cenerina-2018 3494
Tra l'Altro 2018 Carussin Italien - Piemonte Vitt San Marzano Oliveto, Monferrato (Vino Bianco) Moscato bianco (80%) och cortese (20%) Kalkhaltig lera Spontan jäsning i rostfria ståltankar utan temperaturkontroll. Ingen klarning eller filtrering. 40 mg/l so2 totalt Ekologisk (certifierad via Suolo e Salute) med biodynamiska metoder 750ml 230:- tra-laltro-2018 1708
Completo 2018 Carussin Italien - Piemonte Rött San Marzano Oliveto, Monferrato (Vino Rosso) Barbera (65%), dolcetto (30%) samt resterande cabernet franc m.fl. Kalkhaltig silt och märgel med en mindre andel av lera Spontan jäsning i glasfibertankar om 150 hl. Ingen klarning eller filtrering. Buteljerat med skruvkapsyl. 59 mg/l so2 totalt Ekologisk (certifierad via Suolo e Salute) med biodynamiska metoder 1000ml 239:- completo-2018 1708
Sbaraglio 2018 Carussin Italien - Piemonte Rött San Marzano Oliveto, Monferrato (Vino Rosso) Dolcetto Kalkhaltig silt och märgel med en mindre andel av lera Spontan jäsning i glasfibertank. Ingen klarning eller filtrering. 35 mg/l so2 totalt Ekologisk (certifierad via Suolo e Salute) med biodynamiska metoder 750ml 241:- sbaraglio-2018 1708
Asinoi 2018 Carussin Italien - Piemonte Rött Barbera d'Asti, San Marzano Oliveto, Monferrato Barbera planterade 1970, 1981 och 1984. Kalkhaltig silt och märgel med en mindre andel av lera Spontan jäsning i glasfibertankar med tre överspolningar dagligen. Kortare lagring i glasfiber- och betongtankar. Ingen klarning eller filtrering. 60 mg/l so2 totalt Ekologisk (certifierad via Suolo e Salute) med biodynamiska metoder 750ml 195:- asinoi-2018 1708
Sisto NA 17 (2017) Carussin Italien - Piemonte Rött La Morra, Langhe (inköpta druvor från Erbaluna) Nebbiolo, planterade 1960 av Sisto Oberto Blågrå märgel med sand och kalk (Sant' Agata-märgel) Spontan jäsning och lagring i glasfibertank. Ingen klarning eller filtrering. Buteljerat med kronkapsyl. Produktion: 2500 flaskor. Inga tillsatser Ekologisk (certifierad via Suolo e Salute) med biodynamiska metoder 750ml 393:- sisto-na-17-2017 1708
Hellen 2018 Calcarius Italien - Puglia Rött Apricena, Puglia Nero di Troia Vit kalksten (Kimmeridgian) Spontan jäsning i öppna glasfibertankar utan temperaturkontroll med tio dagars skalmaceration. Kortare lagring i tankar av glasfiber och rostfritt stål. 10-20 mg/l so2 vid buteljering. 6 mg/l fritt, 20 mg/l totalt. Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder 750ml 221:- hellen-2018 2391
Brut Réserve Bérêche et Fils Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Egna marker i Montagne de Reims, Côte des Blancs & Vallée de la Marne (totalt 7 ha) 35% Ludes, 30% Ormes, 25% Mareuil-le-Port, 10% Trépail. Ungefär lika delar chardonnay, pinot noir och meunier - från minst 40-åriga stockar. 70% från basårgången (aktuell årgång 2017) samt 30% reservvin. Långsam spontan jäsning i fat och mindre tankar. 24-36 månader 'sur lattes'. Tre degorgeringar årligen. Degorgerad i juli 2019 med 7 g/l dosage (Brut) Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsningen i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust, dosage). Låga doser so2. Traditionell med ekologiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 433 brut-reserve 16
Les Guinechiens 2016 Benoît Courault Frankrike - Loire Vitt Faye d'Anjou Chenin blanc, från 80+ år gamla stockar. Schist & lera Spontan jäsning och mognadslagring på jästfällningen i äldre fat. 10 mg/l so2 tillsatt vid omdragning. Ekologisk utan cert. 1500ml 729:- les-guinechiens-2016 34
Varetúo 2018 Barranco Oscuro Spanien - Granada Rött La Contraviesa, Granada Tempranillo, planterade 1996 1280 möh, stenig schist- och lerjord Spontan jäsning i rostfria ståltankar, med kort maceration av hela klasar. Knappt ett års lagring i äldre ekfat av europeisk ek. Ingen klarning, men lätt filtrering innan buteljering. 30 Inga tillsatser 330ml 201:- varetuo-2018 915
Rubaiyat 2016 Barranco Oscuro Spanien - Granada Rött La Contraviesa, Granada Syrah, planterade 1996 1290 möh, schist och lera Avstjälkade druvor. Spontan jäsning i rostfria ståltankar utan temperaturkontroll (sval källare) och knappt ett års lagring i äldre ekfat. Ingen klarning, men lätt filtrering innan buteljering. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 243:- rubaiyat-2016 915
Garnata 2016 Barranco Oscuro Spanien - Granada Rött Cerro Las Monjas, La Contraviesa Garnacha, planterade 1983-1989 1300-1368 möh, stenig schistjord Avstjälkade druvor. Spontan jäsning i rostfria ståltankar utan temperaturkontroll (sval källare) och knappt ett års lagring i äldre ekfat. Ingen klarning, men lätt filtrering innan buteljering. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 276:- garnata-2016 915
Babiole 2018 Andrea Calek Frankrike - Ardèche Rött Alba-la-Romaine, Ardèche Grenache och syrah Kalkhaltiga lerjordar Spontan jäsning i tank utan temperaturkontroll. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 207:- babiole-2018 22
A Toi Nous 2018 Andrea Calek Frankrike - Ardèche Rött Alba-la-Romaine, Ardèche Syrah, grenache och merlot Kalkhaltiga lerjordar Spontan jäsning och lagring i tank. Hälften är direkt press, och resten av druvorna har fått tio dagars maceration. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Vaslin Ekologisk (Ecocert) 750ml 192:- a-toi-nous-2018 22
Pénultième 2015 Andrea Calek Frankrike - Ardèche Rött Alba-la-Romaine, Ardèche Merlot och viognier Kalkhaltiga lerjordar Spontan jäsning med 90 dagars maceration. Femton månaders lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Vaslin Ekologisk (Ecocert) 750ml 329:- penultieme-2015 22
Pénultième 2014 Andrea Calek Frankrike - Ardèche Rött Alba-la-Romaine, Ardèche Merlot och viognier Kalkhaltiga lerjordar Spontan jäsning med 90 dagars maceration. Femton månaders lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. 25 Inga tillsatser Vaslin Ekologisk (Ecocert) 750ml 329:- penultieme-2014 22
Come walk with me and wonder a little 2018 Anders Frederik Steen Frankrike - Ardèche Vitt Ardèche (Vin de France) Grenache blanc Direkt pressning, men extremt långsamt (fyra dygn). Spontan jäsning i ekliggare. Omdragning i april 2019. Buteljerat i maj 2019 utan klarning eller filtrering. Inga tillsatser. Gammal korgpress hos Gérald Oustric, tidigare hos Yvon Métras Ekologisk (Ecocert) 750ml 322:- come-walk-with-me-and-wonder-a-little-2018 26
Quand j’étais Petit, je n’étais pas Grand 2016 Anders Frederik Steen Frankrike - Ardèche Vitt Alsace (Vin de France) Gewurztraminer Direkt pressning följd av 24 timmars oxidation i öppen tank. Spontan jäsning i glasfibertank. Omdragning till gamla barriques 31 maj 2017. Buteljerat 2 maj 2019 utan klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 380:- quand-jetais-petit-je-netais-pas-grand-2016 26
In the Shadow of the Morning sun 2018 Anders Frederik Steen Frankrike - Ardèche Rött Ardèche (Vin de France) Grenache noir Direkt pressning (80%) och hela avstjälkade druvor (20%). Spontan jäsning med tre veckors maceration i glasfibertankar utomhus. Omdragning i april 2019, buteljerat maj 2019. Handdriven korgpress Ekologisk (Ecocert) 750ml 286:- in-the-shadow-of-the-morning-sun-2018 26
When a piece of pink rice paper hits the glow of a cigarette 2017 Anders Frederik Steen Frankrike - Ardèche Rött Lieu-dit Bildstoeckle, Obermorschwihr, Alsace (Vin de France) Pinot noir (druvor från Stefan Bannwarth) Söderläge 230-350 möh med jordmån av kalkrik lera Hälften direktpressning, hälften avstjälkade druvor. Spontan jäsning i glasfibertank med 2,5 dagars maceration. Omdragning till gamla barriques 6 januari 2018. Ingen upptoppning av faten. Buteljerat 2 maj 2019 utan klarning eller filtrering. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 506:-. when-a-piece-of-pink-rice-paper-hits-the-glow-of-a-cigarette-2017 26
Note di Bianco 2018 Alessandro Viola Italien - Sicilien Vitt Contrada Pietra Rinosa, Alcamo Grillo Lera Spontan jäsning och sex månaders lagring i ståltank Ekologisk 750ml 231:- note-di-bianco-2018 1676
50 Gradi all’Ombra 2017 Alessandro Viola Italien - Sicilien Sött Vitt Contrada Pietra Rinosa, Trapani Grillo Lera Spontan jäsning i ståltank. ca 80 g/l restsötma Ekologisk 500ml 330:- 50-gradi-allombra-2017 1676

Frankrike

Alsace

Jean-Pierre Rietsch
Crémant d'Alsace 15/16 750ml 235:-
Tout Blanc au Litre 2018 1000ml 234:-
Coquette 2018 750ml 267:-
Pinot Noir 2018 750ml 253:-
Jean Ginglinger et Fils
Nya viner i januari.
Gérard Schueller et Fils
Chasselas 2018 750ml 227:-
Muscat d'Alsace 2018 750ml 281:-
Pinot Blanc 'H' 2017 750ml 250:-
Pinot Gris 2018 750ml 256:-
Pinot Gris 'Le Bild et Léon' 2013 750ml 362:-
Eau de Vie Marc de Riesling 750ml 763:-
Eau de Vie Marc de Gewurztraminer 750ml 763:-

Ardèche

Les Deux Terres
Vin Nu Blanc 2018 750ml 186:-
Paulatim 2017 750ml 230:-
Force Boisson - Daniel Sage
Nya viner i november.
Andrea Calek
Babiole 2018 750ml 207:-
A Toi Nous 2018 750ml 192:-
Pénultième 2015 750ml 329:-
Pénultième 2014 750ml 329:-
Anders Frederik Steen
Come walk with me and wonder a little 2018 750ml 322:-
Quand j’étais Petit, je n’étais pas Grand 2016 750ml 380:-
In the Shadow of the Morning sun 2018 750ml 286:-
When a piece of pink rice paper hits the glow of a cigarette 2017 750ml 506:-.

Auvergne

No Control
Nya viner i november.
Marie & Vincent Tricot
3 Bonhommes 2017 750ml 270:-
3 Bonhommes 2016 750ml 240:-
Domaine la Bohème
Nya viner i november.

Beaujolais

Michel Guignier
Passe-Temps 2015 750ml 274:-
Fleurie 'Au bon grès' 2014 750ml 281:-
Le Grain de Sénevé
Roue Libre 2017 750ml 283:-
Justin Dutraive
Beaujolais 'Les Bulands' 2018 1500ml 525:-
Beaujolais-Villages 'Les Tours' 2018 1500ml 600:-
Fleurie 'Chapelle des Bois' 2018 1500ml 735:-
Fleurie 'La Madone' 2018 750ml 384:-
Fleurie 'La Madone' 2018 1500ml 817:-
Julie Balagny
Kontakta din säljare för allokering.
Domaine de la Grand'Cour & Famille Dutraive
Chénas 'En Papolet' 2018 750ml
Fleurie 'Le Pied de la Rue' 2018 750ml 337:-
Fleurie 'Chapelle des Bois' 2018 750ml 333:-

Bourgogne

Maison Valette
Nya viner i november.
La Vigne Mouton
Bourgogne Rouge ‘Terres de Chazeux’ 2017 750ml 265:-
Jean-Marie Berrux
Nya viner i januari.
Domaine Montanet-Thoden
'Galerne' Vézelay 2017 750ml 248:-
'Garance' Bourgogne Rouge 2018 750ml 248:-
Domaine Didon
Bourgogne Aligoté 2018 750ml 288:-
Bourgogne Blanc 2018 750ml 321:-
Bourgogne Rouge 2018 750ml 321:-
Bourgogne Rouge 'Cuvée Longue' 2017 750ml 719:-
Domaine Derain
Saint-Aubin Blanc 2017 750ml
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2015 750ml 579:-
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2014 750ml 579:-
Bourgogne Rouge 'Les Riaux' 2018 750ml 333:-
Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette
Melon 2017 750ml 225:-
Bourgogne Rouge 2018 750ml 253:-
'L'Ermitage' Bourgogne Rouge 2018 750ml 259:-
Domaine de Chassorney & Frédéric Cossard
Årgång 2018 förväntas hem i december.

Bugey

La Vigne du Perron
Serène Blanche 2017 750ml 357:-
Serène Blanche 2015 750ml 357:-
Bergère 2017 750ml 441:-
Bergère 2017 1500ml 867:-
Kataphna 2017 750ml 357:-
Kataphna 2017 1500ml 720:-
Kataphna 2015 750ml 357:-
Les Ermitures 2017 750ml 357:-
Les Ermitures 2017 1500ml 720:-
Les Etapes 2017 750ml 357:-
Les Etapes 2017 1500ml 720:-
Persanne 2017 750ml 357:-
Persanne 2017 1500ml 720:-
Persanne 2015 750ml 357:-

Champagne

Vouette & Sorbée
Kontakta din säljare för allokering.
Marie & Olivier Horiot
Sève Blanc de Noirs 2011 750ml 490:-
Rosé des Riceys 'En Barmont' 2014 750ml 423:-
Coteaux Champenois 'Riceys Rouge' 2009 750ml 412:-
Laherte Frères
Ultradition Extra Brut 750ml 379:-
Blanc de Blancs Brut Nature 750ml 396:-
Les Grandes Crayères 2014 750ml 579:-
Les Vignes d’Autrefois 2014 750ml 579:-
Les Longues Voyes R14 750ml 579:-
Rosé de Meunier 750ml 424:-
Les Beaudiers, Rosé de Saignée 2014 750ml 579:-
La Closerie
Nya viner i november.
Emmanuel Brochet
Nya viner i februari 2020.
Clandestin
Les Semblables R16 750ml 462:-
Les Grandes Lignes R16 750ml 582:-
Bérêche et Fils
Brut Réserve 750ml 433

Jura

Renaud Bruyère & Adeline Houillon
Kontakta din säljare för allokering.
François Rousset-Martin
Kontakta din säljare för allokering.
Domaine des Cavarodes
Kontakta din säljare för allokering.
Claude Buchot
Au Château 2018 750ml 246:-
Terroir du Bry 2015 750ml 271:-
Terroir du Bry 2014 750ml 251:-
Vin Jaune 2010 620ml 498:-

Languedoc

Mazière
Nya viner i november.
Mas Coutelou
Nya viner i oktober.
Le Petit Domaine de Gimios
Muscat Sec des Roumanis 2016 750ml 303:-
Rouge Fruit 2016 750ml 300:-
Jaja Land - Philippe Pibarot
Cante Renard Rouge 17/18 750ml 190
Domaine d'Emile et Rose
Nya viner i december.

Loire

Mai & Kenji Hodgson
Nya viner i november.
Les Vins Contés
Gama Sutra 2018 750ml 212:-
Gama Sutra 2017 750ml 210:-
Les Vignes de l'Angevin
Cuvée Bistrologie 2017 750ml 330:-
Charme 2017 750ml 374:-
L'Iris 2017 750ml 447:-
Nocturne 2017 750ml 458:-
Les Vignes de Babass
Nya viner i november.
Les Capriades
Nya viner i november.
Les Cailloux du Paradis
Quartz 2017 750ml 319:-
Plume d'Ange 2017 750ml 352:-
Romorantin 2015 750ml 372:-
Camille 2015 750ml 425:-
Racines Blanc 2016 750ml 418:-
Evidence 2009 500ml 584:-
Le Pinot Noir 2016 750ml 431:-
Cabernet Franc 2015 750ml 421:-
L'Icaunais 2016 750ml 369:-
Racines 2016 750ml 415:-
La Grapperie
La Bueilloise 2017 750ml 247:-
Le Pressoir de St Pierre 2017 750ml 312:-
MMXVI 750ml 350:-
La Désirée 2015 750ml 415
L'Enchanteresse 15/16 750ml 370:-
La Grange aux Belles
Les Moyens du Bord 2018 750ml 218:-
Brise d'Aunis 2018 1000ml 239:-
La Coulée d’Ambrosia
Amazones 2008 500ml
Julien Courtois & Heidi Kuka
Autochtone 2017 750ml 391:-
Esquiss' 2016 750ml 552:-
Esquiss' 2010 750ml 420:-
Elements 2017 750ml 359:-
Ancestral 2017 750ml 378:-
Jérôme Lambert
Le Fil Rouge 2015 750ml 240:-
Hervé Villemade
Rosé 2018 750ml 193:-
Sauvignon Blanc 2018 750ml 195:-
Cheverny Rouge 'Les Ardilles' 2017 750ml 270:-
Domaine de la Sénéchalière
Folle Blanche 2018 750ml 227:-
Miss Terre 2018 750ml 245:-
Domaine de la Fessardière
Nya viner i oktober.
Benoît Courault
Les Guinechiens 2016 1500ml 729:-

Rhône

La Roche Buissière
Flonflons 2017 750ml 198:-
Le Claux 2015 750ml 261:-
Domaine Houillon
Nya viner i november.

Roussillon

Pedres Blanques
Pedres Blanques Rouge 2018 750ml 378:-
Les Vins de Cabanon
Nya viner i december.
Le Casot des Mailloles
Nya viner i oktober.
Hors Champ
La Femme Soleil 2018 750ml 235:-
Domaine Jolly Ferriol
Muscat de Rivesaltes 2008 750ml 343:-
Domaine de Rancy
Rivesaltes Ambré 2004 500ml 363:-
Rivesaltes Ambré 1959 500ml
Clos du Rouge Gorge
Blanc 2016 750ml 346:-
Vieilles Vignes 2016 750ml 363:-

Savoie

Domaine Giachino & Prieuré Saint-Christophe
Primitif 2018 750ml 213:-
Apremont 2018 750ml 230:-
Marius et Simone 2018 750ml 271:-
Giac'Potes 2018 750ml 206:-
Black Giac 2018 750ml 245:-

Sud-Ouest

Distillerie Louis Roque
Tillfälligt slut.

Italien

Abruzzo

Vini Rabasco
Rosato Damigiana 2017 750ml 286:-

Emilia

Cinque Campi
Nya viner i december.

Friuli

Paolo Vodopivec
Vitovska 2014 750ml 450:-
Vitovska 'Origine' 2012 750ml 458:-

Lazio

Pantelleria

Serragghia
Nya viner våren 2020.

Piemonte

Ezio Cerruti
Fol 2018 750ml 208:-
Ri-Fol 2018 750ml 212:-
Sol 2013 375ml 312:-
Cascina Val Liberata
Cenerina 2018 750ml 247:-
Carussin
Tra l'Altro 2018 750ml 230:-
Completo 2018 1000ml 239:-
Sbaraglio 2018 750ml 241:-
Asinoi 2018 750ml 195:-
Sisto NA 17 (2017) 750ml 393:-

Puglia

Calcarius
Hellen 2018 750ml 221:-

Sicilien

Lamoresca
Lamoresca Bianco 2017 750ml 255:-
Lamoresca Rosato 2018 750ml 235:-
Nerocapitano 2018 750ml 235:-
Frank Cornelissen
Nya viner i oktober.
Francesco Guccione
T Vino Bianco 2016 750ml 278:-
T Vino Bianco 2015 750ml 289:-
P Vino Rosso 2017 750ml 331:-
NM Vino Rosso 2017 750ml 331:-
RC Vino Rosso 2014 750ml 315:-
Alessandro Viola
Note di Bianco 2018 750ml 231:-
50 Gradi all’Ombra 2017 500ml 330:-

Toscana

Massa Vecchia
Ariento 2017 750ml 412:-
La Querciola Rosso 2016 750ml 502:-
Poggio a' Venti 2016 750ml 575:-
Passito Rosso 2015 375ml

Trentino

Cantina Furlani
Nya viner i november.

Umbrien

Vini Conestabile della Staffa
Case Sparse Bianco 2018 750ml 189:-
Il Rosso 2016 750ml 186:-
Collecapretta
Pigro delle Sorbe 2017 750ml 255:-
Il Rossodatavola 2018 750ml 220:-
Le Cese 2018 750ml 273:-

Skandinavien

Cider

Josgrop
Drycker från skörden 2018 förväntas i lager i november.

Spanien

Andalucia

Muchada-Léclapart
Lumière 2017 750ml 566:-

Granada

Barranco Oscuro
Varetúo 2018 330ml 201:-
Rubaiyat 2016 750ml 243:-
Garnata 2016 750ml 276:-

Penedès


Certifierad ekologisk produktion