Vin Producent Område Färg Ursprung Druva Jord Uppväxt hl/ha Tillsatser Press Odling Volym Pris wine-id producer-id
Rosato Damigiana 2017 Vini Rabasco Italien - Abruzzo Rosé Colline Pescaresi, Abruzzo Montepulciano Direkt pressning. Spontan jäsning och lagring i 54-liters damejeanne. Inga tillsatser Ekologisk 750ml 286:- rosato-damigiana-2017 2252
Rosso Damigiana 2017 Vini Rabasco Italien - Abruzzo Rött Colline Pescaresi, Abruzzo (San Desiderio) Montepulciano Spontan jäsning och lagring i 54-liters damejeanne. Tio dagars skalmaceration med regelbunden pigéage.
Inga tillsatser Ekologisk 750ml 286:- rosso-damigiana-2017 2252
Pedres Blanques Rouge 2018 Pedres Blanques Frankrike - Roussillon Rött Collioure, Roussillon Grenache Granit & schist Spontan jäsning i fat och tank av olika storlekar Inga tillsatser Under konvertering till Ecocert 750ml 378:- pedres-blanques-rouge-2018 2346
Pedres Blanques Rouge 2018 Pedres Blanques Frankrike - Roussillon Rött Collioure, Roussillon Grenache Granit & schist Spontan jäsning i fat och tank av olika storlekar Inga tillsatser Under konvertering till Ecocert 1500ml pedres-blanques-rouge-2018 2346
Vitovska 2014 Paolo Vodopivec Italien - Friuli Orange Carso Vitovska Skördat i mitten av september. Full avstjälkning. Spontan jäsning med sex månaders maceration i nergrävda amforor med daglig pigéage. Efter pressning ytterligare sex månader på amfora. Sedan två år i äldre 30 hl ekliggare av slavonsk ek.
Efter press ytterligare 6 månader på amfora. Sedan 24 månader på gamla 3000L Slovenska fat.
500 gr/ranka. 10000 rankor/ha Inga tillsatser Korgpress 750ml 450:- vitovska-2014 1393
Vitovska Origine 2012 Paolo Vodopivec Italien - Friuli Orange Carso Vitovska Kalksten Skördat i mitten av september. Full avstjälkning. Spontan jäsning med två veckors maceration i nergrävda amforor med daglig pigéage. Efter pressning tre år i äldre 30 hl ekliggare av slavonsk ek. 500 gr/ranka. 10000 rankor/ha Inga tillsatser Korgpress 750ml 458:- vitovska-origine-2012 1393
Univers 2017 Muchada-Léclapart Spanien - Andalucia Vitt Pago Miraflores (Sanlúcar de Barrameda) & Pago Abulagar (Chipiona). 0,5 ha. Palomino fino & palomino california. Yngre stockar, ca 20 år. Krita, kalksten & lera (albariza) Spontan jäsning. Nio månaders lagring sur lie i ståltank. Ingen klarning eller filtrering. 3-5 gram/hl so2 vid pressning. <6 mg/l (so2 total) i flaska. Vaslin 4000 kg, direkt pressning av hela klasar Biodynamisk 750ml 347:- univers-2017 2507
Lumière 2017 Muchada-Léclapart Spanien - Andalucia Vitt Pago Miraflores, Sanlúcar de Barrameda. 1,2 ha. Palomino fino, 60-åriga stockar Krita, kalksten & lera (albariza) Spontan jäsning i fyraåriga barriques. Nio månaders fatlagring sur lie. Ingen klarning eller filtrering. 3-5 gram/hl so2 vid pressning. <6 mg/l (so2 total) i flaska. Vaslin 4000 kg, direkt pressning av hela klasar Biodynamisk 750ml 566:- lumiere-2017 2507
Passe-Temps 2015 Michel Guignier Frankrike - Beaujolais Rött Vauxrenard Gamay Vittrad granit Spontan jäsning i tank och lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Biodynamisk (Demeter) 750ml 274:- passe-temps-2015 52
Fleurie 'Au bon grès' 2014 Michel Guignier Frankrike - Beaujolais Rött Fleurie Gamay Vittrad rosa granit Spontan jäsning i tank och lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Biodynamisk (Demeter) 750ml 281:- fleurie-au-bon-gres-2014 52
Moncailleux 2014 Michel Guignier Frankrike - Beaujolais Rött Moulin-à-Vent Gamay, från mer än 50 år gamla stockar. Vittrad granit med hög halt av mangan Spontan jäsning och lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Manuell korgpress Biodynamisk (Demeter) 750ml moncailleux-2014 52
Passito Rosso 2015 Massa Vecchia Italien - Toscana Sött Rött Vigna Querciola, Maremma Aleatico Kalkhaltig märgel & kalksten Semi-torkade druvor, fottrampade vintern efter skörd. Spontan jäsning och lagring i gamla fat av ek & kastanj. Ekologisk 375ml passito-rosso-2015 825
3 Bonhommes 2017 Marie & Vincent Tricot Frankrike - Auvergne Rött Orcet, Auvergne Pinot noir Kalksten, lera & basalt Spontan jäsning i tank. Åtta månaders lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 270:- 3-bonhommes-2017 847
3 Bonhommes 2016 Marie & Vincent Tricot Frankrike - Auvergne Rött Orcet, Auvergne Pinot noir Kalksten, lera & basalt Spontan jäsning i tank. Åtta månaders lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 240:- 3-bonhommes-2016 847
Sève Blanc de Noirs 2011 Marie & Olivier Horiot Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Lieu-dit En Barmont, Les Riceys Pinot noir Brant söderläge med röd lera på hård kalksten av kimmeridge-typ Långsam spontan jäsning och lagring i gamla fat. Degorgerad 17-03-07 utan dosage (Brut Nature) Biodynamisk jäst och biodynamisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust) för andra jäsning i flaska (tirage) Horisontal 2000-liter (Vaslin) Biodynamisk (Biodyvin) 750ml 490:- seve-blanc-de-noirs-2011 17
Sève Rosé de Saignée 2010 Marie & Olivier Horiot Frankrike - Champagne Mousserande Rosé Lieu-dit En Barmont, Les Riceys Pinot noir Brant söderläge med röd lera på hård kalksten av kimmeridge-typ Långsam spontanjäsning med fyra dagars maceration semi-carbonique (10% fottrampat, resten hela klasar) och lagring i använda fat. Degorgerad 16-06-14 utan dosage (Brut Nature) Biodynamisk jäst och biodynamisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust) för andra jäsning i flaska (tirage) Horisontal 2000-liter (Vaslin) Biodynamisk (Biodyvin) 750ml 490:- seve-rose-de-saignee-2010 17
Rosé des Riceys 'En Barmont' 2014 Marie & Olivier Horiot Frankrike - Champagne Rosé Lieu-dit En Barmont, Les Riceys Pinot noir Brant söderläge med röd lera på hård kalksten av kimmeridge-typ Spontan jäsning med sju dagars maceration semi-carbonique (10% fottrampade druvor, resten hela klasar). Elva månaders lagring i använda bourgognefat. Pneumatisk 1000-liter (Bucher) Biodynamisk (Biodyvin) 750ml 423:- rose-des-riceys-en-barmont-2014 17
Coteaux Champenois 'Riceys Rouge' 2009 Marie & Olivier Horiot Frankrike - Champagne Rött Lieu-dit En Barmont, Les Riceys Pinot noir Lera & kalksten Spontan jäsning semi-carbonique med tre veckors maceration & 12 månaders lagring i använda bourgognefat. Pneumatisk 1000-liter (Buecher) Biodynamisk (Biodyvin) 750ml 412:- coteaux-champenois-riceys-rouge-2009 17
Gama Sutra 2018 Les Vins Contés Frankrike - Loire Rött Touraine Gamay, vieilles vignes (80-100 år gamla, delvis oympade "franc de pied") Lera & flinta (silex) Spontan jäsning med hela klasar, macération carbonique. Ett halvårs lagring i gamla fat. Buteljerat utan filtrering. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 212:- gama-sutra-2018 24
Gama Sutra 2017 Les Vins Contés Frankrike - Loire Rött Touraine Gamay, vieilles vignes (80-100 år gamla, delvis oympade "franc de pied") Lera & flinta (silex) Spontan jäsning med hela klasar, macération carbonique. Ett halvårs lagring i gamla fat. Buteljerat utan filtrering. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 210:- gama-sutra-2017 24
Le Regard 2017 Les Vignes de l'Angevin Frankrike - Loire Rött Coteaux du Loir Pineau d'Aunis Kalkhaltig röd lera och flinta Spontan jäsning i glasfibertank 20 Inga tillsatser Horisontal cylinderpress, låångsamt... Ekologisk (Ecocert) 750ml 363:- le-regard-2017 191
Vin Nu Blanc 2018 Les Deux Terres Frankrike - Ardèche Vitt Villeneuve-de-Berg, Ardèche Chardonnay & ugni blanc Kalkblandad lera Spontan jäsning i tank. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 186:- vin-nu-blanc-2018 1516
Vin Nu Blanc 2017 Les Deux Terres Frankrike - Ardèche Vitt Villeneuve-de-Berg, Ardèche Chardonnay & ugni blanc Kalkblandad lera Spontan jäsning i tank. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 188:- vin-nu-blanc-2017 1516
Paulatim 2017 Les Deux Terres Frankrike - Ardèche Vitt Villeneuve-de-Berg, Ardèche Chardonnay Kalkblandad lera Spontan jäsning och lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 230:- paulatim-2017 1516
Vin Nu Rouge 2018 Les Deux Terres Frankrike - Ardèche Rött Villeneuve-de-Berg Grenache & mindre andel merlot Kalblandad lera & basalt Spontan jäsning i tank Inga tillsatser Ekologisk (AB) 750ml 186:- vin-nu-rouge-2018 1516
Pet'Sec Blanc 2018 Les Capriades Frankrike - Loire Mousserande Vitt Cher, Touraine Chenin, menu pineau och chardonnay Silex och lera Pétillant naturel (méthode ancestrale) Inga tillsatser Ekologisk (Cofraq) 750ml 252:- petsec-blanc-2018 49
Muscat Sec des Roumanis 2016 Le Petit Domaine de Gimios Frankrike - Languedoc Vitt Gimios, Saint-Jean-de-Minervois Muscat blanc à petit grains, från 50 och 15 år gamla stockar Kalksten Spontan jäsning i ståltank. Inga tillsatser Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 303:- muscat-sec-des-roumanis-2016 48
Rouge Fruit 2016 Le Petit Domaine de Gimios Frankrike - Languedoc Rött Gimios, Saint-Jean-de-Minervois Terret rose samt terret noir, terret blanc, carignan, grenache, syrah, muscat, cinsault, aramon & alicante från 100 år gamla stockar Kalksten Druvorna skördas och pressas tillsammans. Spontan jäsning i ståltank. Inga tillsatser Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 300:- rouge-fruit-2016 48
Roue Libre 2017 Le Grain de Sénevé Frankrike - Beaujolais Rött Marchampt Gamay Vittrad granit. Marken nedanför hans hus. Spontan jäsning i betongtankar och lagring i gamla ekfat.
Inga tillsatser Biodynamisk utan cert. 750ml 283:- roue-libre-2017 957
Esquiss' 2010 Le Clos de la Bruyère Frankrike - Loire Vitt Sologne, Touraine Menu pineau Flinta & lera Sent skördade druvor med botrytis. 5 mg/l so2 tillsatt Ekologisk (AB) 750ml 420:- esquiss-2010 866
Obreptice 2018 Le Casot des Mailloles Frankrike - Roussillon Vitt Tarerach, Roussillon Vermentino Terrasser på 550-600 meters höjd med jordmån av granit Spontan jäsning med kort maceration och lagring på jästfällningen i ståltank. Ingen filtrering. Inga tillsatser (= högst 15 mg/l totalt) Hydraulisk vertikalpress Ekologisk (Ecocert) 750ml 250:- obreptice-2018 882
Lamoresca Bianco 2017 Lamoresca Italien - Sicilien Orange San Michele di Ganzaria, Catania Vermentino Lera & kalksten Spontan jäsning i plastkar med två dagars skalkontakt. Lagring i betongtank och gamla ekfat. 25 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Q certificazioni) 750ml 255:- lamoresca-bianco-2017 1699
Lamoresca Rosato 2018 Lamoresca Italien - Sicilien Rosé Contrada Camemi, Piazza Armerina Frappato (70%) & nero d'avola (30%) med en skvätt moscato Sandiga jordar Spontan jäsning i tank 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Q certificazioni) 750ml 235:- lamoresca-rosato-2018 1699
Nerocapitano 2018 Lamoresca Italien - Sicilien Rött San Michele di Ganzaria, Catania Frappato, från 20-åriga stockar 430 meters höjd, med jordmån av lera och kalksten Skördat andra veckan i oktober. Spontan jäsning i plasttank med fem dagars skalkontakt. Åtta månaders mognadslagring i betongtank. 25 30 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Q certificazioni) 750ml 235:- nerocapitano-2018 1699
Mascalisi 2017 Lamoresca Italien - Sicilien Rött Passopisciaro, Etna & San Michele di Ganzaria, Catania Nerello mascalese från 80-åriga stockar i Passopisciaro, Etna. Frappato från Gigliotto, Catania Vulkanisk i Passopisciaro & lera med kalksten i San Michele di Ganzaria. Spontan jäsning i plastkar med 30 dagars skalmaceration. Lagring i betongtank. 30 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Q certificazioni) 750ml 255:- mascalisi-2017 1699
Ultradition Extra Brut Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Coteaux Sud d’Épernay (Chavot, Mancy, Morangis, Moussy, Vaudancourt) samt Vallée de la Marne (Le Breuil och Boursault) 60% meunier, 30% chardonnay, 10% pinot noir. Från stockar med 30 års snittålder. Kalksten, silt och lera på kalkstensgrund Spontan jäsning i ekståndare och foudre (20%), betongtank (20%) samt använda bourgognefat (60%). Delvis malolaktisk omvandling och sex månaders lagring på jästfällningen. Basårgång 2015 med 40% reservvin från 2014 och 2013. 18-36 månader sur lattes. Aktuell version är degorgerad för hand i april 2019 med 4,5 g/l dosage (Extra Brut)
20 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 379:- ultradition-extra-brut 13
Blanc de Blancs Brut Nature Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Chavot och Épernay, Coteaux Sud d'Épernay Chardonnay, från stockar med 35 års snittålder Kalksten, mjuk lera och silt på kritgrund Spontan jäsning i äldre bourgognefat och foudres. Sex månaders lagring med regelbunden omrörning av jästfällningen. Delvis malolaktisk omvandling (20%). Basårgång 2015 med 50% reservvin från 2014 och 2013. 20-36 månader sur lattes. Aktuell version är degorgerad för hand i april 2019 utan dosage (Brut Nature). Magnum: basårgång 2014, degorgerade för hand i juli 2018. 50 20 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage). Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 396:- blanc-de-blancs-brut-nature 13
Rosé de Meunier Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Rosé Chavot, Coteaux Sud d'Épernay, samt Vallée de la Marne Pinot meunier, från stockar med 30 års snittålder. Leriga jordar med kalksten och silt på kalkstensgrund 30 % rosé de macération, 10 % rött vin, 60 % vitt vin. Spontan jäsning i bourgognefat och foudre. Delvis malolaktisk omvandling och sex månader på jästfällningen. Basårgång 2015 med 50% reservvin från 2014, varav 40% lagrats i äldre bourgognefat. Aktuell version är degorgerad i januari 2019 med 2,5 g/l dosage (Extra Brut). 20 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 424:- rose-de-meunier 13
Les Beaudiers, Rosé de Saignée 2014 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Rosé Chavot, Coteaux Sud d'Épernay Pinot meunier, planterade 1953, 1958 och 1965 (sélections massales) Tunt lager av lera och silt, med lite flinta och småsten, ovanpå kalkstensgrund. Spontan jäsning i använda fat. Avstjälkade druvor med 12-14 timmars maceration. Ingen malolaktisk omvandling. Sex månaders lagring på jästfällningen innan buteljering. Fyra år sur lattes. Degorgerad för hand i februari 2018 med 0-4,5 g/l dosage (Extra Brut) 50 20 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress om 4000 kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 579:- les-beaudiers-rose-de-saignee-2014 13
Les Vignes d’Autrefois 2014 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Chavot & Mancy, Coteaux Sud d'Épernay Pinot meunier, planterade 1947-1953 (sélections massales) Chavot: lera & silt med flinta, småsten och kalkhaltig underjord. Mancy: lera & kalk pontan jäsning och lagring i bourgognefat, minst fyra år gamla. Sex månaders lagring med regelbunden omrörning av jästfällningen. Ingen malolaktisk omvandling. Degorgerad för hand med 2-4 g/l dosage (Extra Brut)
20 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 579:- les-vignes-dautrefois-2014 13
Les Empreintes 2012 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Chavot, Coteaux Sud d'Épernay Lika delar pinot noir och chardonnay (varav 1/3 chardonnay muscaté) 'Les Chemins d’Epernay' (chardonnay/chardonnay muscaté, planterad 1957) - fin lera och silt på kritgrund. 'Les Rouges Maisons' (pinot noir, planterad 1983) - tyngre lera med schist och flinta på kritgrund Spontan jäsning och sex månaders lagring på jästfällningen i äldre bourgognefat. Ingen malolaktisk omvandling. Degorgerad för hand i januari 2018 med 3 g/l dosage (Extra Brut)

20 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 579:- les-empreintes-2012 13
Les Longues Voyes 2014 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Chamery, Montagne de Reims Pinot noir, 35-åriga stockar Lera och silt med kalk i underjorden Spontan jäsning och 18 månaders lagring i använda bourgognefat innan buteljering. Ingen malolaktisk omvandling. Degorgerad för hand i februari 2018 med 3,5 g/l dosage (Extra Brut) 20 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 579:- les-longues-voyes-2014 13
Les Grandes Crayères 2014 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Chavot, Coteaux Sud d'Epernay Chardonnay, sélections massales Västerlägen med kalkgrund vid 20 cm djup Spontan jäsning och sex månaders lagring på jästfällningen i använda bourgognefat innan buteljering. Ingen malolaktisk omvandling. Degorgerad för hand i februari 2018 med 3,5 g/l dosage (Extra Brut) 20 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage). Ekologisk MCR (koncentrerad rektifierad druvmust, dosage) Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 579:- les-grandes-crayeres-2014 13
Les 7 Laherte Frères Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Lieu-dit Les Clos, Chavot, Coteaux Sud d'Épernay Fromenteau, arbane, petit meslier, pinot meunier, chardonnay, pinot noir & pinot blanc. Vingården samplanterades 2003. Kalkhaltig lera med flinta, schist och småsten Spontan jäsning och sex månaders lagring på bourgognefat, minst tio år gamla. Regelbunden omrörning av jästfällningen. Kontinuerlig blandning av äldre årgångar (réserve perpetuelle) med start 2005. 60% av den senaste årgången och 40% från reserven. Degorgerad utan dosage (Brut Nature) 50-80 20 mg/l so2 vid pressning. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage). Hydraulisk vertikalpress 4000kg Respektfulla metoder med ekologiska och biodynamiska influenser. Ingen certifiering. 750ml 753:- les-7 13
Bourgogne Rouge ‘Terres de Chazeux’ 2017 La Vigne Mouton Frankrike - Bourgogne Rött Bray, Mâconnais Pinot noir Spontan jäsning i öppna kar och lagring i använda fat. Inga tillsatser Ekologisk (AB) & biodynamisk (Demeter) 750ml 265:- bourgogne-rouge-terres-de-chazeux-2017 2250
Serène Blanche 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Villebois, Bugey Altesse (Roussette) från 18-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- serene-blanche-2017 21
Serène Blanche 2015 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Villebois, Bugey Altesse (Roussette) från 16-åriga stockar Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- serene-blanche-2015 21
Bergère 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Villebois, Bugey Bergeron (roussanne) Kalksten & grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 441:- bergere-2017 21
Bergère 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Villebois, Bugey Bergeron (roussanne) Kalksten & grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 867:- bergere-2017 21
Kataphna 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Bugey Chardonnay Kalksten & grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- kataphna-2017 21
Kataphna 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Bugey Chardonnay Kalksten & grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 720:- kataphna-2017 21
Kataphna 2015 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Vitt Bugey Chardonnay Kalksten & grus Spontan jäsning och tolv månader på jästfällningen i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- kataphna-2015 21
Les Ermitures 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Gamay, från 36-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique. Fjorton dagars maceration med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- les-ermitures-2017 21
Les Ermitures 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Gamay, från 36-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique. Fjorton dagars maceration med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 720:- les-ermitures-2017 21
Les Etapes 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Pinot noir, från 35-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique. Tolv dagars maceration med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- les-etapes-2017 21
Les Etapes 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Pinot noir, från 35-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique. Tolv dagars maceration med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 720:- les-etapes-2017 21
Persanne 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Mondeuse, från 20-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- persanne-2017 21
Persanne 2017 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Mondeuse, från 20-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 1500ml 720:- persanne-2017 21
Persanne 2015 La Vigne du Perron Frankrike - Bugey Rött Villebois, Bugey Mondeuse, från 18-åriga stockar Kalksten & grus Spontan jäsning semi-carbonique med minimal pigeage. Tolv månaders lagring i gamla bourgognefat. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 357:- persanne-2015 21
Le Claux 2015 La Roche Buissière Frankrike - Rhône Rött Faucon, Vaucluse (AOP Côtes du-Rhône) Mest grenache & lite syrah Kalkrika lerjordar, märgel & kalksten Ekologisk (Ecocert) 750ml le-claux-2015 865
La Bueilloise 2017 La Grapperie Frankrike - Loire Mousserande Vitt Coteaux du Loir Chenin blanc Lera & flinta Pétillant naturel Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 247:- la-bueilloise-2017 944
Le Pressoir de St Pierre 2017 La Grapperie Frankrike - Loire Vitt Coteaux du Loir Chenin blanc Lera & flinta Spontan jäsning och två års lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 312:- le-pressoir-de-st-pierre-2017 944
MMXVI La Grapperie Frankrike - Loire Vitt Chenin blanc Blandning av all chenin blanc från 2016. Spontan jäsning och lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 350:- mmxvi 944
Les Dorrées 2014 La Grapperie Frankrike - Loire Vitt Coteaux du Loir Chenin Blanc Lera & flinta Spontan jäsning och två års lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 315:- les-dorrees-2014 944
La Désirée 2015 La Grapperie Frankrike - Loire Vitt Coteaux du Loir Chenin Blanc Lera & flinta Spontan jäsning och två års lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 415 la-desiree-2015 944
Adonis 2017 La Grapperie Frankrike - Loire Rött Coteaux du Loir Pineau d'Aunis Lera & flinta Spontan jäsning och ett års lagring i gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 280:- adonis-2017 944
L'Enchanteresse 15/16 La Grapperie Frankrike - Loire Rött Coteaux du Loir Pineau d'Aunis Lera & flinta Blandning av årgång 2015 & 2016. 12 & 24 månader på gamla fat. Inga tillsatser Ekologisk (Ecocert) 750ml 370:- lenchanteresse-15-16 944
Les Moyens du Bord 2018 La Grange aux Belles Frankrike - Loire Vitt Anjou Chenin blanc Schist och lera Spontan jäsning i tank. 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (AB) 750ml 218:- les-moyens-du-bord-2018 47
Brise d'Aunis 2018 La Grange aux Belles Frankrike - Loire Rött Aubance, Anjou Pineau d'aunis och lite gamay Schist och lera Spontan jäsning i tank. 20 mg/l so2 vid buteljering Vaslin Ekologisk (AB) 1000ml 239:- brise-daunis-2018 47
Amazones 2008 La Coulée d’Ambrosia Frankrike - Loire Sött Vitt Beaulieu-sur-Layon, Anjou Chenin blanc, sent skördad Schist och lera Vendanges tardives. Inga tillsatser Handdriven korgpress Biodynamisk (Ecocert) 500ml amazones-2008 25
Beaujolais 'Les Bulands' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Beaujolais Gamay Granit Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk under konversion till Ecocert 750ml 237:- beaujolais-les-bulands-2018 2455
Beaujolais 'Les Bulands' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Beaujolais Gamay Granit Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk under konversion till Ecocert 1500ml 525:- beaujolais-les-bulands-2018 2455
Beaujolais-Villages 'Les Tours' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Saint-Etienne-la-Varenne Gamay Söderläge med finkornig granitjord Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk under konversion till Ecocert 750ml 275:- beaujolais-villages-les-tours-2018 2455
Beaujolais-Villages 'Les Tours' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Saint-Etienne-la-Varenne Gamay Söderläge med finkornig granitjord Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk under konversion till Ecocert 1500ml 600:- beaujolais-villages-les-tours-2018 2455
Fleurie 'Chapelle des Bois' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Fleurie Gamay Vittrad rosa granit och sand Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk (Ecocert) 1500ml 735:- fleurie-chapelle-des-bois-2018 2455
Fleurie 'La Madone' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Fleurie Gamay Vittrad rosa granit och sand Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk (Ecocert) 750ml 384:- fleurie-la-madone-2018 2455
Fleurie 'La Madone' 2018 Justin Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Fleurie Gamay Vittrad rosa granit och sand Nerkylning av druvorna. Spontan jäsning i sfäriska glasfibertankar med macération semi-carbonique och frekvent rotering av tankarna mot slutet av urlakningen. Lagring i äldre fat. Ingen klarning eller filtrering. Ekologisk (Ecocert) 1500ml 817:- fleurie-la-madone-2018 2455
Le Zudefruit 2015 Jérôme Lambert Frankrike - Loire Rött Rablay-sur-Layon, Anjou Grolleau Silt Skördat i oktober. Spontan jäsning och åtta månaders lagring i tank. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 230:- le-zudefruit-2015 1258
Le Fil Rouge 2015 Jérôme Lambert Frankrike - Loire Rött Rablay-sur-Layon, Anjou 70% grolleau, 30% cabernet franc Silt Spontan jäsning med fyra veckors maceration. Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 240:- le-fil-rouge-2015 1258
Tout Blanc au Litre 2018 Jean-Pierre Rietsch Frankrike - Alsace Vitt Mittelbergheim 'Edelzwicker' av auxerrois (45%) riesling (45%) & gewurztraminer (10%). Kalkrik lera Spontan jäsning och med full malolaktisk omvandling. Sex månaders mognadslagring på jästfällningen i tank. Lätt filtrering genom cellulosafilter. Buteljerat i april 2019. Minimal tillsats so2 innan buteljering - totalt 30 mg/l so2. Ekologisk (Ecocert) 1000ml 234:- tout-blanc-au-litre-2018 2311
Coquette 2018 Jean-Pierre Rietsch Frankrike - Alsace Orange Alsace Gewurztraminer & riesling Kalkrik lera Skalmaceration med hela druvklasar (gewurztraminer) och direktpressning (riesling). Spontan jäsning i tank med sju månaders lagring på jästfällningen. Minimal tillsats so2 under lagring - totalt 14 mg/l so2. Ekologisk (Ecocert) 750ml 267:- coquette-2018 2311
Tout Rouge au Litre 2018 Jean-Pierre Rietsch Frankrike - Alsace Rött Mittelbergheim Pinot noir Kalkrik lera Spontan jäsning med hela druvklasar, macération semi-carbonique under 22 dygn. Sex månaders lagring på jästfällningen i tank. Lätt klarning med cellulosafilter. Minimal tillsats so2 - 28 mg/l so2 totalt vid buteljering. Ekologisk (Ecocert) 1000ml 244:- tout-rouge-au-litre-2018 2311
'Le Petit Têtu' Bourgogne Chardonnay 2017 Jean-Marie Berrux Frankrike - Bourgogne Vitt Corpeau, Côte de Beaune (1,5 ha) Chardonnay, 35-åriga stockar Kalk & lera Direkt pressning. Spontan jäsning i foudre och fat. Ett års lagring i gamla fat. Ingen klarning eller filtrering. Inga tillsatser Pneumatisk Biodynamisk (Ecocert) 750ml 292:- le-petit-tetu-bourgogne-chardonnay-2017 875
La Femme Soleil 2018 Hors Champ Frankrike - Roussillon Vitt Montner & Latour-de-France, Roussillon Macabeu Schist Spontan jäsning, 85% i tank och resten i gamla fat. Ekologisk 750ml 235:- la-femme-soleil-2018 2345
Rosé 2018 Hervé Villemade Frankrike - Loire Rosé Touraine (Vin de France) Pinot noir och gamay, inköpta druvor Spontan jäsning i tank. Lätt filtrering. 15 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 193:- rose-2018 42
Sauvignon Blanc 2018 Hervé Villemade Frankrike - Loire Vitt Touraine Sauvignon blanc från 25-åriga stockar Lerjordar med stor andel flinta (silex) Spontan jäsning med malolaktisk omvandling. Fem månaders lagring i tank. 25 15 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 195:- sauvignon-blanc-2018 42
Cheverny Rouge 'Les Ardilles' 2017 Hervé Villemade Frankrike - Loire Rött Cheverny, Touraine Pinot noir (85%) och gamay (15%) från rankor med 20-40 års ålder. Lite tyngre sandiga lerjordar med inslag av flinta (silex) Spontan jäsning av hela klasar i ekståndare med 20 dagars maceration och varsam pigéage. Åtta månaders lagring i äldre barriques och demi-muids. 25 15 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 270:- cheverny-rouge-les-ardilles-2017 42
Munjebel Bianco 'Classico' 2017 Frank Cornelissen Italien - Sicilien Vitt Etna (Calderara, Borriglione, Crasà, Picciolo) Grecanico dorato & carricante (50/50) från 40+ år gamla stockar. 620-750 möh. Vulkanisk jordmån. Fyra dygns inledande skalmaceration. Spontan jäsning i neutrala tankar av glasfiber. Ingen klarning, men lätt filtrering innan buteljering. 5-30 mg/l, antingen tillsatt eller inte. Ekologisk (BIO-U.S.) 750ml 399:- munjebel-bianco-classico-2017 45
'T' Vino Bianco 2016 Francesco Guccione Italien - Sicilien Vitt Monreale Trebbiano 2,8 ha 480 möh med jordmån av lera. 30-åriga rankor (tendone/pergola) Handskörd i slutet av september. Spontan jäsning utan skalkontakt under 7-10 dagar i rostfria ståltankar om 30 hl. Spontan malolaktisk jäsning och ett års mognadslagring på jästfällningen i samma tank. Inga omdragningar. Ingen klarning eller filtrering. 40 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk cert. 1996 750ml 278:- t-vino-bianco-2016 1677
'T' Vino Bianco 2015 Francesco Guccione Italien - Sicilien Vitt Monreale Trebbiano 2,8 ha 480 möh med jordmån av lera. 30-åriga rankor (tendone/pergola) Spontan jäsning med två dagars skalkontakt i en kombination av rostfria ståltankar och 30 hl ekståndare (tini). Spontan malolaktisk jäsning och ett års mognadslagring på jästfällning. Ingen klarning eller filtrering. 20 mg/l so2 totalt, 6 mg/l so2 fritt. Ekologisk cert. 1996 750ml 289:- t-vino-bianco-2015 1677
'P' Vino Rosso 2017 Francesco Guccione Italien - Sicilien Rött Monreale Perricone 1 ha 480 möh med jordmån av lera. Planterat 2005 (spalliera) Handskörd i början av september. Spontan jäsning med 7-10 dagars maceration (hälften av druvorna, resten pressades direkt) i rostfria ståltankar om 30 hl. Ett års mognadslagring på jästfällningen i samma tank. Minimalt med omdragningar. Ingen klarning eller filtrering. 35-40 hl/ha 40 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk cert. 1996 750ml 331:- p-vino-rosso-2017 1677
'NM' Vino Rosso 2017 Francesco Guccione Italien - Sicilien Rött Monreale Nerello mascalese 1 ha 480 möh med jordmån av märgel. Planterat 2005 (spalliera) Handskörd i början av september. Spontan jäsning med 7-10 dagars maceration (hälften av druvorna, resten pressades direkt) i rostfria ståltankar om 30 hl. Ett års mognadslagring på jästfällningen i samma tank. Minimalt med omdragningar. Ingen klarning eller filtrering. 40 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk cert. 1996 750ml 331:- nm-vino-rosso-2017 1677
'RC' Vino Rosso 2014 Francesco Guccione Italien - Sicilien Rött Monreale Perricone & nerello mascalese Lera Ekologisk cert. 1996 750ml 315:- rc-vino-rosso-2014 1677
Sol 2013 Ezio Cerruti Italien - Piemonte Sött Vitt Castiglione Tinella Moscato Passito. Två månaders torkning med druvklasarna kvar på rankan. Spontan jäsning & tre års lagring i använda barriques & 500-litersfat. Ekologisk utan cert. 375ml 312:- sol-2013 1709
Cante Renard Rouge 17/18 Domaine Pibarot Frankrike - Languedoc Rött Gard, Languedoc (Vin de France) Carignan, morrastel (graciano), counoise & cinsault Kalkrik lera, ute på slätten Blandning av årgångarna 2017 och 2018. Spontan jäsning i glasfibertank. Inga tillsatser Ekologisk (Bureau Veritas Certification France) 750ml 184:- cante-renard-rouge-17-18 1590
'Galerne' Vézelay 2016 Domaine Montanet-Thoden Frankrike - Bourgogne Vitt Vézelay AOC, Bourgogne Chardonnay Kalk- och leradominerade jordar Spontan jäsning och lagring i ståltank. Ingen klarning, men lätt filtrering. 25 mg/l so2 Ekologisk (AB) 750ml 237:- galerne-vezelay-2016 43
'Garance' Bourgogne Rouge 2018 Domaine Montanet-Thoden Frankrike - Bourgogne Rött Vézelay, Bourgogne AOC Pinot noir, 3 ha i olika lägen Kalk och röd lera Spontan jäsning med hela klasar i öppna ekståndare. Två veckors maceration med pigéage i början och överspolningar i slutet. Tio månaders lagring i äldre bourgognefat (228 liter) och feuillettes (132 liter). Ingen klarning, men lätt filtrering. 25 mg/l so2 Ekologisk (AB) 750ml garance-bourgogne-rouge-2018 43
Giac’Bulles 2018 Domaine Giachino & Prieuré Saint-Christophe Frankrike - Savoie Mousserande Rosé Savoie Mondeuse & jacquère Märgel & större block av kalksten Pétillant Naturel (méthode ancestrale). Fyra dygns kall sedimentering för att låta musten klarna. Långsam spontanjäsning i ståltank vid högst 16 graders temperatur. Buteljering innan vinet jäst ut. Degorgering efter sju månaders jäsning på flaska. Liten restsötma. 10 mg/l so2 vid degorgering Pneumatisk horisontalpress Ekologisk och biodynamisk (Ecocert, Nature & Progrès, Demeter) 750ml 231:- giacbulles-2018 2312
Primitif 2018 Domaine Giachino & Prieuré Saint-Christophe Frankrike - Savoie Vitt Les Abymes, Savoie Jacquère från tidig skörd Cru Abymes. Rasmassor av kalksten på märgel, med större block av kalksten. Direkt pressning av hela klasar. Fyra dygns kall sedimentering/klarning av musten. Långsam spontan jäsning i tank vid högst 16 graders temperatur. Malolaktisk omvandling och fyra månaders lagring på jästfällningen (sur lie). 10 mg/l so2 Pneumatisk horisontalpress Ekologisk och biodynamisk (Ecocert, Nature & Progrès, Demeter) 750ml 213:- primitif-2018 2312
Saint-Aubin Blanc 2017 Domaine Derain Frankrike - Bourgogne Vitt Saint-Aubin Chardonnay Spontan jäsning och åtta månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml saint-aubin-blanc-2017 31
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2015 Domaine Derain Frankrike - Bourgogne Vitt 1er cru 'En Remilly', Saint-Aubin (0,70 ha) Chardonnay, planterade 1989 Sydvästläge på Le Mont Rachet. Kalksten med marina fossiler och vittrad marmor (Comblanchien) Spontan jäsning och tolv månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Lätt filtrering med kiselgur. Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 579:- saint-aubin-1er-cru-en-remilly-2015 31
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2014 Domaine Derain Frankrike - Bourgogne Vitt 1er cru 'En Remilly', Saint-Aubin (0,70 ha) Chardonnay, planterade 1989 Sydvästläge på Le Mont Rachet. Kalksten med marina fossiler och vittrad marmor (Comblanchien) Spontan jäsning och tolv månaders lagring på jästfällningen i äldre fat (minst fem år gamla). Lätt filtrering med kiselgur. Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 579:- saint-aubin-1er-cru-en-remilly-2014 31
Allez Goûtons Rouge 2018 Domaine Derain Frankrike - Bourgogne Rött Vin de France (Pommard) Pinot noir. 0,33 ha, varav 0,2 ha från 1950-talet & 0,13 ha från 2005. Röd lera & kalksten "En Primeur". Delvis direkt pressning, delvis 10 dagars maceration i öppna ekståndare. Spontan jäsning och två månaders lagring i glasfibertankar. Tidig buteljering. Inga tillsatser Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml allez-goutons-rouge-2018 31
Bourgogne Rouge 'Les Riaux' 2018 Domaine Derain Frankrike - Bourgogne Rött Les Riaux, Pommard (0,45 ha) Pinot noir, planterade 1998-2000, sélection massale Djup & järnrik brun lerjord Spontan jäsning i öppna ekståndare med tio dagars maceration. Sju månaders lagring i äldre fat (minst fem år gamla). 50 Biodynamisk (Ecocert & Demeter) 750ml 333:- bourgogne-rouge-les-riaux-2018 31
Rivesaltes Ambré 'Le Temps d'un Oubli' Domaine de Rancy Frankrike - Roussillon Sött Vitt Latour-de-France, Roussillon 95% macabeu & 5% grenache noir. 50-åriga stockar. Schist och kalkblandad lera Direkt pressning. Långsam spontan jäsning i temperaturkontrollerad betongtank under 10-15 dagar innan mutage med ren druvsprit. Ett år på jästfällningen i tank, samt minst fem års oxidativ lagring i en solera av hundraåriga fat. Rektifierad druvsprit (96%) Ekologiskt utan cert. 500ml 295:- rivesaltes-ambre-le-temps-dun-oubli 2347
Rivesaltes Ambré 2004 Domaine de Rancy Frankrike - Roussillon Sött Vitt Latour-de-France, Roussillon 95% macabeu & 5% grenache noir. 50-åriga stockar. Schist och kalkblandad lera Direkt pressning. Långsam spontan jäsning i temperaturkontrollerad betongtank under 10-15 dagar innan mutage med ren druvsprit. Ett år på jästfällningen i tank, samt tretton års oxidativ lagring i gamla fat. Buteljerad i juni 2014. Rektifierad druvsprit (96%) Ekologisk utan cert. 500ml 363:- rivesaltes-ambre-2004 2347
Rivesaltes Ambré 1959 Domaine de Rancy Frankrike - Roussillon Sött Vitt Latour-de-France, Roussillon 95% macabeu & 5% grenache noir. Genomsnittligen 50-åriga stockar. Schist och kalkblandad lera Direkt pressning. Långsam spontan jäsning i betongtank under 10-15 dagar innan mutage med ren druvsprit. Ett år på jästfällningen i tank, samt 39-50 års oxidativ lagring i gamla fat. Buteljerad 2015. Rektifierad druvsprit (96%) 500ml rivesaltes-ambre-1959 2347
Folle Blanche 2018 Domaine de la Sénéchalière Frankrike - Loire Vitt Saint-Julien de Concelles, Pays Nantais Folle blanche, från 60-80 år gamla stockar Schist Spontan jäsning i tank 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 227:- folle-blanche-2018 40
Miss Terre 2018 Domaine de la Sénéchalière Frankrike - Loire Vitt Saint-Julien de Concelles, Pays Nantais Melon, från 50- till 80-åriga stockar Schist Långsam spontan jäsning i rostfria ståltankar, med full malolaktisk omvandling. 20 mg/l so2 vid buteljering Ekologisk (Ecocert) 750ml 245:- miss-terre-2018 40
Chénas 'En Papolet' 2018 Domaine de la Grand'Cour & Famille Dutraive Frankrike - Beaujolais Rött Lieu-dit En Papolet, Chénas (inköpt frukt från ekologisk odlare) Gamay Spontan jäsning av hela klasar i betongtank, macération carbonique under 30 dagar. Lagring i äldre bourgognefat. Ingen klarning eller filtrering. 10 mg/l so2 innan buteljering. Ekologisk (AB) 750ml chenas-en-papolet-2018 1681
Melon 2017 Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette Frankrike - Bourgogne Vitt Vézelay, Bourgogne (Vin de France) Melon de Bourgogne (delvis inköpt frukt) Lera och kalksten Spontan jäsning och lagring på jästfällningen i temperaturkontrollerad ståltank. Lätt filtrering. 25 mg/l so2 750ml 225:- melon-2017 208
'La Châtelaine' Vézelay 2018 Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette Frankrike - Bourgogne Vitt Vézelay AOC, Bourgogne Chardonnay Sydsluttning med karg/stenig lerfattig jord och kalksten. Spontan jäsning i temperaturkontrollerad ståltank med sju månader på jästfällningen. Lätt filtrering innan buteljering. 25 mg/l so2 Pneumatisk horisontalpress Ekologisk (AB) 750ml 250:- la-chatelaine-vezelay-2018 208
Bourgogne Rouge 2018 Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette Frankrike - Bourgogne Rött Mâconnais Pinot noir (inköpt frukt) Spontan jäsning i ståltank. 25 mg/l so2 750ml 253:- bourgogne-rouge-2018 208
L'Ermitage Bourgogne Rouge 2018 Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette Frankrike - Bourgogne Rött Vézelay, Bourgogne Pinot noir (80%) och césar (20%) Lera och kalksten Spontan jäsning i ståltank med delvis hela klasar. Lagring i äldre bourgognefat. 25 mg/l so2 Ekologisk (AB) 750ml 259:- lermitage-bourgogne-rouge-2018 208
Pigro delle Sorbe 2017 Collecapretta Italien - Umbrien Vitt Terzo la Pieve, Spoleto, Umbrien Greco Inga tillsatser Ekologisk utan cert. 750ml 255:- pigro-delle-sorbe-2017 1712
Blanc 2017 Clos du Rouge Gorge Frankrike - Roussillon Vitt Latour-de-France, Roussillon Macabeu från 70+åriga stockar (85%) samt carignan blanc (15%) Norr- och österlägen med jordmån av gnejs Spontan jäsning i äldre 500-litersfat med nio månader på jästfällningen. Minimal tillsats so2 innan buteljering (20 mg/l) Ekologisk (Ecocert) 750ml 343:- blanc-2017 36
Vieilles Vignes 2016 Clos du Rouge Gorge Frankrike - Roussillon Rött Latour-de-France, Roussillon Carignan (80%) och grenache noir (20%) från 70-100 år gamla stockar Spontan jäsning av hela klasar och stjälkar i tank med tio dagars maceration, sedan fottrampning. Varsam extraktion utan varken pigéage eller överspolningar. Ett års lagring i använda 500-litersfat, äldre barriques och 25 hl foudres. Ingen klarning eller filtrering. Minimal tillsats so2 innan buteljering (20 mg/l) Ekologisk (Ecocert) 750ml 363:- vieilles-vignes-2016 36
Les Semblables R16 Clandestin Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Flera lieux-dits i Côte des Bar med likartad terroir Pinot noir Kimmeridgien, mestadels norrlägen Druvor från skörden 2016. Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i foudre och medelstora fat. Sexton månader sur lattes. Degorgerad 18-09-09 utan dosage. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage) Ekologiskt utan cert. 750ml 462:- les-semblables-r16 2336
Les Grandes Lignes R16 Clandestin Frankrike - Champagne Mousserande Vitt Buxières-sur-Arce, lieu-dit Sorbée Chardonnay Söderläge på höjden av lieu-dit Sorbée. Jordmån av Portlandien-typ. Druvor från skörden 2016. Direkt pressning av hela klasar. Spontan jäsning och lagring i använda medelstora fat. 20 månader sur lattes. Degorgerad 19-01-07 utan dosage. Ekologisk jäst och ekologiskt socker för andra jäsning i flaska (tirage) Ekologiskt utan cert. 750ml 582:- les-grandes-lignes-r16 2336
Hellen 2018 Calcarius Italien - Puglia Rött Apricena, Puglia Nero di Troia Vit kalksten (Kimmeridgian) Spontan jäsning i öppna glasfibertankar utan temperaturkontroll med tio dagars skalmaceration. Kortare lagring i tankar av glasfiber och rostfritt stål. 10-20 mg/l so2 vid buteljering. 6 mg/l fritt, 20 mg/l totalt. Ekologisk (Ecocert) med biodynamiska metoder 750ml 221:- hellen-2018 2391
Les Guinechiens 2016 Benoît Courault Frankrike - Loire Vitt Faye d'Anjou Chenin blanc, från 80+ år gamla stockar. Schist & lera Spontan jäsning och mognadslagring på jästfällningen i äldre fat. 10 mg/l so2 tillsatt vid omdragning. Ekologisk utan cert. 750ml 353:- les-guinechiens-2016 34
Les Guinechiens 2016 Benoît Courault Frankrike - Loire Vitt Faye d'Anjou Chenin blanc, från 80+ år gamla stockar. Schist & lera Spontan jäsning och mognadslagring på jästfällningen i äldre fat. 10 mg/l so2 tillsatt vid omdragning. Ekologisk utan cert. 1500ml 729:- les-guinechiens-2016 34
Blanc 2014 Andrea Calek Frankrike - Ardèche Vitt Alba-la-Romaine, Ardèche 70% viognier & 30% chardonnay från 35-åriga stockar. Kalkhaltiga lerjordar Spontan jäsning och två års lagring i gamla fat. 20 Inga tillsatser Vaslin Ekologisk (Ecocert) 750ml 305:- blanc-2014 22
Pénultième 2014 Andrea Calek Frankrike - Ardèche Rött Alba-la-Romaine, Ardèche Merlot & viognier Kalkhaltiga lerjordar Spontan jäsning med 90 dagars maceration. Femton månaders lagring i gamla fat. 25 Inga tillsatser Vaslin Ekologisk (Ecocert) 750ml 300:- penultieme-2014 22
Pure magique pas de chimique 2017 Anders Frederik Steen Frankrike - Ardèche Rött Ardèche (Le Mazel) Syrah & viognier, 40-åriga stockar Kalkblandad lera och kalksten Spontan jäsning i glasfibertank. Avstjälkade druvor av syrah fick macerera i direktpressad must av viognier samt den andra hälften av syrah. Nio månaders mognadslagring i tank. Inga tillsatser Vertikalpress (handpumpad) Ekologisk (Ecocert) 750ml 252:- pure-magique-pas-de-chimique-2017 26

Frankrike

Alsace

Jean-Pierre Rietsch
Tout Blanc au Litre 2018 1000ml 234:-
Coquette 2018 750ml 267:-
Tout Rouge au Litre 2018 1000ml 244:-
Jean Ginglinger et Fils
Nya viner i november.

Ardèche

Les Deux Terres
Vin Nu Blanc 2018 750ml 186:-
Vin Nu Blanc 2017 750ml 188:-
Paulatim 2017 750ml 230:-
Vin Nu Rouge 2018 750ml 186:-
Force Boisson - Daniel Sage
Nya viner i november.
Andrea Calek
Blanc 2014 750ml 305:-
Pénultième 2014 750ml 300:-
Anders Frederik Steen
Pure magique pas de chimique 2017 750ml 252:-

Auvergne

No Control
Nya viner i september.
Marie & Vincent Tricot
3 Bonhommes 2017 750ml 270:-
3 Bonhommes 2016 750ml 240:-
Domaine la Bohème
Nya viner i oktober.

Beaujolais

Michel Guignier
Passe-Temps 2015 750ml 274:-
Fleurie 'Au bon grès' 2014 750ml 281:-
Moncailleux 2014 750ml
Le Grain de Sénevé
Roue Libre 2017 750ml 283:-
Justin Dutraive
Beaujolais 'Les Bulands' 2018 750ml 237:-
Beaujolais 'Les Bulands' 2018 1500ml 525:-
Beaujolais-Villages 'Les Tours' 2018 750ml 275:-
Beaujolais-Villages 'Les Tours' 2018 1500ml 600:-
Fleurie 'Chapelle des Bois' 2018 1500ml 735:-
Fleurie 'La Madone' 2018 750ml 384:-
Fleurie 'La Madone' 2018 1500ml 817:-
Julie Balagny
Nya viner i oktober.
Domaine de la Grand'Cour & Famille Dutraive
Chénas 'En Papolet' 2018 750ml

Bourgogne

Maison Valette
Nya viner i november.
La Vigne Mouton
Bourgogne Rouge ‘Terres de Chazeux’ 2017 750ml 265:-
Jean-Marie Berrux
'Le Petit Têtu' Bourgogne Chardonnay 2017 750ml 292:-
Domaine Montanet-Thoden
'Galerne' Vézelay 2016 750ml 237:-
'Garance' Bourgogne Rouge 2018 750ml
Domaine Didon
Nya viner i oktober.
Domaine Derain
Saint-Aubin Blanc 2017 750ml
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2015 750ml 579:-
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2014 750ml 579:-
Allez Goûtons Rouge 2018 750ml
Bourgogne Rouge 'Les Riaux' 2018 750ml 333:-
Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette
Melon 2017 750ml 225:-
'La Châtelaine' Vézelay 2018 750ml 250:-
Bourgogne Rouge 2018 750ml 253:-
L'Ermitage Bourgogne Rouge 2018 750ml 259:-
Domaine de Chassorney & Frédéric Cossard
Årgång 2018 förväntas hem i december.

Bugey

La Vigne du Perron
Serène Blanche 2017 750ml 357:-
Serène Blanche 2015 750ml 357:-
Bergère 2017 750ml 441:-
Bergère 2017 1500ml 867:-
Kataphna 2017 750ml 357:-
Kataphna 2017 1500ml 720:-
Kataphna 2015 750ml 357:-
Les Ermitures 2017 750ml 357:-
Les Ermitures 2017 1500ml 720:-
Les Etapes 2017 750ml 357:-
Les Etapes 2017 1500ml 720:-
Persanne 2017 750ml 357:-
Persanne 2017 1500ml 720:-
Persanne 2015 750ml 357:-

Champagne

Vouette & Sorbée
Nya viner i oktober.
Thomas Perseval
Viner från 2014 i september.
Marie & Olivier Horiot
Sève Blanc de Noirs 2011 750ml 490:-
Sève Rosé de Saignée 2010 750ml 490:-
Rosé des Riceys 'En Barmont' 2014 750ml 423:-
Coteaux Champenois 'Riceys Rouge' 2009 750ml 412:-
Laherte Frères
Ultradition Extra Brut 750ml 379:-
Blanc de Blancs Brut Nature 750ml 396:-
Rosé de Meunier 750ml 424:-
Les Beaudiers, Rosé de Saignée 2014 750ml 579:-
Les Vignes d’Autrefois 2014 750ml 579:-
Les Empreintes 2012 750ml 579:-
Les Longues Voyes 2014 750ml 579:-
Les Grandes Crayères 2014 750ml 579:-
Les 7 750ml 753:-
La Closerie
Nya viner i december.
Emmanuel Brochet
Nya viner i december.
Clandestin
Les Semblables R16 750ml 462:-
Les Grandes Lignes R16 750ml 582:-
Bérêche et Fils
Nya viner i november.

Jura

Les Vignes de Bry
Nya viner i november.
François Rousset-Martin
Nya viner i oktober.
Domaine des Cavarodes
Nya viner i oktober.
Arnaud Greiner
Nya viner i oktober.

Languedoc

Mazière
Nya viner i september.
Mas Coutelou
Nya viner i oktober.
Le Petit Domaine de Gimios
Muscat Sec des Roumanis 2016 750ml 303:-
Rouge Fruit 2016 750ml 300:-
Domaine Pibarot
Cante Renard Rouge 17/18 750ml 184:-
Domaine d'Emile et Rose
Nya viner i december.

Loire

Mai & Kenji Hodgson
Nya viner i oktober.
Les Vins Contés
Gama Sutra 2018 750ml 212:-
Gama Sutra 2017 750ml 210:-
Les Vignes de l'Angevin
Le Regard 2017 750ml 363:-
Les Vignes de Babass
Nya viner i oktober.
Les Capriades
Pet'Sec Blanc 2018 750ml 252:-
Les Cailloux du Paradis
Nya viner i september.
Le Clos de la Bruyère
Esquiss' 2010 750ml 420:-
La Grapperie
La Bueilloise 2017 750ml 247:-
Le Pressoir de St Pierre 2017 750ml 312:-
MMXVI 750ml 350:-
Les Dorrées 2014 750ml 315:-
La Désirée 2015 750ml 415
Adonis 2017 750ml 280:-
L'Enchanteresse 15/16 750ml 370:-
La Grange aux Belles
Les Moyens du Bord 2018 750ml 218:-
Brise d'Aunis 2018 1000ml 239:-
La Coulée d’Ambrosia
Amazones 2008 500ml
Jérôme Lambert
Le Zudefruit 2015 750ml 230:-
Le Fil Rouge 2015 750ml 240:-
Hervé Villemade
Rosé 2018 750ml 193:-
Sauvignon Blanc 2018 750ml 195:-
Cheverny Rouge 'Les Ardilles' 2017 750ml 270:-
Domaine de la Sénéchalière
Folle Blanche 2018 750ml 227:-
Miss Terre 2018 750ml 245:-
Domaine de la Fessardière
Nya viner i oktober.
Benoît Courault
Les Guinechiens 2016 750ml 353:-
Les Guinechiens 2016 1500ml 729:-

Rhône

La Roche Buissière
Le Claux 2015 750ml
Domaine Houillon
Nya viner i november.

Roussillon

Pedres Blanques
Pedres Blanques Rouge 2018 750ml 378:-
Pedres Blanques Rouge 2018 1500ml
Les Vins de Cabanon
Nya viner i december.
Le Casot des Mailloles
Obreptice 2018 750ml 250:-
Hors Champ
La Femme Soleil 2018 750ml 235:-
Domaine de Rancy
Rivesaltes Ambré 'Le Temps d'un Oubli' 500ml 295:-
Rivesaltes Ambré 2004 500ml 363:-
Rivesaltes Ambré 1959 500ml
Clos du Rouge Gorge
Blanc 2017 750ml 343:-
Vieilles Vignes 2016 750ml 363:-

Savoie

Domaine Giachino & Prieuré Saint-Christophe
Giac’Bulles 2018 750ml 231:-
Primitif 2018 750ml 213:-

Sud-Ouest

Distillerie Louis Roque
Tillfälligt slut.

Italien

Abruzzo

Vini Rabasco
Rosato Damigiana 2017 750ml 286:-
Rosso Damigiana 2017 750ml 286:-

Emilia

Cinque Campi
Nya viner i december.

Friuli

Paolo Vodopivec
Vitovska 2014 750ml 450:-
Vitovska Origine 2012 750ml 458:-

Lazio

Pantelleria

Serragghia
Nya viner våren 2020.

Piemonte

Olek Bondonio
Nya viner i september.
Ezio Cerruti
Sol 2013 375ml 312:-
Carussin
Nya viner i september.

Puglia

Calcarius
Hellen 2018 750ml 221:-

Sicilien

Lamoresca
Lamoresca Bianco 2017 750ml 255:-
Lamoresca Rosato 2018 750ml 235:-
Nerocapitano 2018 750ml 235:-
Mascalisi 2017 750ml 255:-
Frank Cornelissen
Munjebel Bianco 'Classico' 2017 750ml 399:-
Francesco Guccione
'T' Vino Bianco 2016 750ml 278:-
'T' Vino Bianco 2015 750ml 289:-
'P' Vino Rosso 2017 750ml 331:-
'NM' Vino Rosso 2017 750ml 331:-
'RC' Vino Rosso 2014 750ml 315:-

Toscana

Massa Vecchia
Passito Rosso 2015 375ml

Trentino

Cantina Furlani
Nya viner i oktober.

Umbrien

Collecapretta
Pigro delle Sorbe 2017 750ml 255:-

Skandinavien

Cider

Josgrop
Drycker från skörden 2018 förväntas i lager i september.

Spanien

Andalucia

Muchada-Léclapart
Univers 2017 750ml 347:-
Lumière 2017 750ml 566:-

Granada

Penedès


Certifierad ekologisk produktion