Vinmakarbesök från Barranco Oscuro & Anders Frederik Steen på Tyge & Sessil!

Vi är stolta och glada att presentera en eftermiddag och kväll med Barranco Oscuro, pionärer när det kommer till spanskt naturvin och Anders Frederik Steen!

Manuel Valenzuela kom tillbaka till Granada 1979 med en längtan att flytta tillbaks till stillheten. Det fanns inga planer att göra vin på ett kommersiellt plan utan kanske bara ta vara på de rankor man fick med på köpet av gården och göra vin till sig själv. Idag finns inte de ursprungliga plantorna kvar. De blev uppdragna till förmån för nya planteringar av traditionella druvsorter som skulle få en uppväxt utan kemikalier.

Deras gård idag har tolv hektar med plantor som de själva planterat med början i mitten av 80-talet. Att bevara traditionella sorter som Vigiriera & Pedro Ximenez m.fl är viktigt för dem men i markerna finns även Garnacha, Syrah, Tempranillo, Cabernet franc, Viognier mm. Vinmarkerna ligger på hög höjd, 1300 meter över havet med utsikt till Sierra Nevada. Det har stor betydelse för den markanta fräschör som vinerna har. Högst belägna markerna ligger 1368 meter över havet, efter det har de efterkallat ett av Bodegans mest intressanta vin som kort och gott heter ”1368”

Idag är det Manuel tillsammans med sin son Lorenzo som driver egendomen. Lorenzo fortsätter i samma spår som sin far med att göra autentiska viner.

Kvällen till ära kommer det finnas ett stort utbud av Barranco Oscuros viner på glas och Lorenzo Valenzuela från Bodegan är på plats och presenterar sig själv och sina viner.

På plats är också vår gamle vän Anders Frederik Steen som sedan 2013 producerar vin i Frankrike med druvor från familjen Oustric (Le Mazel) i Ardéche och familjen Bannwarth (Alsace)!
Anders jobbade länge som kock för att senare sadla om till sommelier.
Anders var med och startade Relæ och Manfreds och var ansvarig för deras vinprogram och import. I 2013 lämnade han restaurang och importbranschen och började göra vin med sin favorit vinproducent – Jean-Marc Brignot. Tillsammans gjorde de 2 årgångar men nu driver Anders vidare projektet ensam och har precis flyttat ner till Frankrike för att lägga mer fokus på vinet.

Anders är på plats under kvällen för att presentera sig själv och sina viner!

Tillställningen äger rum på Tyge & Sessil, ett stimmigt vincafé ett stenkast från Stureplan med fokus på naturligt vin.

Plats: Tyge & Sessil
Datum: Onsdag 22/2
Tid: 16.00 – 21.00

www
tygesessil.se
vinnatur.se

IM000223.JPG