Vinfest med 2 livs levande vinbönder, i Malmö! 6/11

Sébastien Dervieux (Babass) och Jean Francois Chene (La Coulée d’Ambrosia) gästar Tryne till Knorr 6/11

En stor del av det vinintresse vi byggt Vin & Natur på startade i Anjou för ett gäng år sen. Vi hade snubblat över nån flaska och några taffliga blogginlägg om Les Griottes,  Sébastien Dervieux & Pat Desplats. Vi gör som brukar göra, plockar upp en hyrbil och åker dit. En kall morgon satt vi i Pat´s lilla hus i byn Rablay. En stund senare stod vi i hans och Sébastien´s vinmarker. Pat hoppade upp och ner och skrek att detta var free jazz, grävde lite i jorden och lät oss se skillnaden på jorden i deras obesprutade marker och den döda jorden hos någon av hans grannar. Vi pratade om vikten av blommor och bin och hur glada de var över att jobba med häst i markerna. Efter ett tag kom vi tillbaka till det lilla huset där vi fick lyssna på klassisk musik och lära oss att Griottes och alla deras vinbonde-polare brukar åka på folkmusikfestival i Dalarna.
Massor av prat, några franska problem och språkliga missuppfattningar senare fick vi äntligen smaka några flaskor.
Det första vi sa när vi startade importera vin var att vi inte skulle jobba med cabernet sauvignon, ingen av oss hade nån kärlek för den druvan och vi ville åt ett motsatt håll. Första vinet Pat och Babass serverade oss var gjort på Cabernet Sauvignon blandat med Cabernet franc och vi fick ändra uppfattning, kärlek vid första ögonkastet kan man kalla det.
Vi sa genast att vi ville importera deras vin till Sverige var på de skakade på huvudet och började skrika om ”no commercial buisness” ”no banks”. Trist tänkte vi men efter att berättat lite närmare hur vi ville jobba och att det rörde sig 60 – 240 flaskor av varje vin log de och sa att det var helt ok, ”det är ju bara för er och era vänner då, lugnt”
Därefter sa de att vi måste köpa vin från deras kompis i grannbyn, Jean Francois Chene. Vi körde dit i mörkret men han hade inte tid, så först vid nästa besök i Anjou fick vi smaka Jean Francois Chene´s magiska viner, oxidativ Chenin men med frukten i fokus, lätta röda viner och fantastiska söta viner!

Idag har Pat och Sébastien delat på sig och gör vin var för sig, samma inställning till jorden, druvorna och josen. Fria viner som man lätt kan dricka lite för mycket av!

Vi är stolta och glada över att kunna presentera en helkväll på Tryne till Knorr i Malmö tillsammans med Sébastien och Jean Francois Chene.

Kvällen till ära kommer det finnas massor av olika viner på glas från 70:- glaset och uppåt. Trynet förändrar sin meny och gör ett gäng mindre snacks anpassade efter vinerna som finns öppna plus sätter på en stor gryta för den som blir hungrig.

 

Datum: 6/11

Tid: Från 18.00 och framåt
Plats: Tryne till Knorr, Västergatan 16

Pris: Olika, viner från 70:- glaset, snacks från 45:- och en redig gryta för 120:-

Vanliga frågor;

Är det en sittande provning? Nej

Kan man komma förbi på bara 1 glas? Ja

Kan man dyka in när man vill? Ja
Får man röra vinbönder: Eventuellt

Hur många snacks måste jag äta för att bli mätt? Beror på din kroppshydda, är du hungrig rekomenderar vi grytan.

Om man vill prova lite av flera olika viner kan man få köpa mindre glas då? Ja

Blir man bakfull på vinerna? Absolut inte, så länge du inte dricker mer än 1 flaska