Vin & Natur 2! Ny mixlåda i beställningssortimentet! SLUTSÅLD!

Vin & Natur 2 (75010-09)

IMG_5760

Det här är en låda med sex olika viner från oss på Vin & Natur. Vinerna kommer från ekologiska eller biodynamiska marker och är framställda av bönder som själva arbetar i sina vingårdar och källare, med ett enda mål för ögonen: att
göra ärliga viner utan tillsatser eller justeringar. Nedan kan du läsa några rader om vinerna.

2014 Cheverny Blanc – Domaine du Moulin
Hervé Villemade och hans syster Isabelle tog i mitten på 1990-talet över familjens vinmarker i hjärtat av Cheverny i Loire. Det här vita vinet framställer de genom att blanda trettio procent chardonnay med sauvignon blanc. Vinstockarnas ålder är mellan 18 och 24 år gamla och vinet tillverkas endast i små kvantiteter. Smaken är torr och fruktig med balanserad syra. Perfekt till ett gäng getostar!

2014 Clos Domita Blanc – Domaine Pibarot
Philippe Pibarot arbetade tidigare som tekniker i många år innan han bestämde sig för att sadla om till vinbonde. 2001 blev hans första årgång. Idag har han nio hektar vinmark i utkanten av byn Mus, cirka en halvtimmes bilfärd nordost om Montpellier i sydvästra Frankrike. Det här vita vinet framställs på hundra procent macabeo. Det är torrt med djup frukt och fin mineralitet. Passar bra till stekt gös med smörsås!

2013 Côte Chalonnaise – Benoît Delorme
Pinot noir från Côte Chalonnaise i södra Bourgogne som lagrats på gamla fat i ett och ett halvt år. Benoît Delorme satte upp sin egendom 2004 när han kom över en och en halv hektar med pinot noir i Rosey. Vinmarken heter Champ Martin och består av en del yngre stockar och en del med riktigt gamla runt åttio år. Vinet är mörkfruktigt med smak av plommon och syrliga körsbär. Gott till kyckling med kantareller.

2013 Babiole – Andréa Calek
Andréa Calek som ligger bakom det här röda vinet kommer från Tjeckoslovakien och var tidigare verksam i armén. Idag har han lämnat soldatlivet och tar istället hand om fem hektar som han sköter biodynamiskt i utkanten av Valvignères i Ardéche. Vinet består av sextio procent grenache och fyrtio procent syrah som jäser med ”maceration carbonique”. Resultatet bjuder på mörk frukt, mjuka tanniner och frisk syra. Ett vin som gör sig bra till grillad gris.

2013 La Pointe Carignan – Domaine de la Banjoulière
Det här röda vinet kommer från Corneilhan, norr om Beziers, i Languedoc-Roussillon. Sébastien Benoit-Poujad ansvarar för egendomen. Han är en ung vinbonde som tog över familjens domän i början av 2000-talet. Vinet är framställt på
hundra procent carignan men glöm den rustika och sträva stilen som druvan kan uppvisa. Förvänta dig istället ett friskt och fruktigt vin som du kan servera vid 15°C och matcha med grillad kalventrecôte.

2014 Susucaru – Frank Cornelissen
Frank Cornelissen började göra vin på vulkanen Etna, Sicilien 2001. Idag är han en ledande person inom naturlig vinframställning. Franks unika rosévin är långt ifrån vad de flesta associerar med rosé. Vinet innehåller druvorna nerello mascalese, insolia, malvasia och moscadella samtliga typiska för Etna. Smaken är fruktig och koncentrerad med rejäl struktur och syra. Perfekt att dricka svalt till en charktallrik.

Lådans artikelnummer,
75010-09, pris 1242:- (ink frakt)

Här beställer du,
http://www.systembolaget.se/dryck/aperitif-dessert/vin-natur-2-7501009