Vin & Natur 1! Ny mixlåda i beställningssortimentet den 1/6. SLUTSÅLD! Ny låda lanseras den 1/8.

Lådan har en riktigt somrig klang och innehåller sex franska viner som passar lite extra bra till säsongen. De röda vinerna är i en lite lättare stil. Ett kryddigt vin från Vaucluse i södra Rhône, ett vin med pigg syra och rejäl frukt från Anjou i Loire samt ett fantastiskt parfymerat gamay från Régnié i Beaujolais. De två vita kommer passa perfekt till sommarens lätta måltider. Det ena ett mousserande från Loire med uppiggande syra i fruktig stil. Det andra har läskande mineralitet och är från Vézelay i norra Bourgogne. Slutligen har vi lagt i ett torrt och smakrikt rosé från Ardèche i Rhône.

 

IMG_5452

2014 Piège à Filles blanc – Les Capriades
Pascal Potaire började göra vin 2005 i Faverolles sur Cher, nära Tours i Loiredalen. Det här är hans vita naturliga bubbel eller pétillant naturel, framställt på en blandning av chardonnay, menu pineau och chenin blanc druvor. Vinet framställs utan tillsatt socker eller svavel och är jäst på flaska. Det lätt kolsyrade vinet är perfekt som en svalkande aperitif!

2014 La Châtelaine – Domaine de la Cadette
I den nordliga byn Vézelay i Bourgogne är familjen Montanets egendom klart en av mest uppvaktade adresserna. Familjen har sedan 1980-talet framställt egna viner och sedan 2002 är vingårdarna ekologiskt certifierade. Det här chardonnayvinet speglar områdets svala klimat och karga jordmån med sin friska syra och mineralrika ryggrad.

2013 Petit Jo – La Roche Buissière
Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Det här läskande röda vinet på mestadels grenache tillsammans med syrah dricks med fördel lite svalt under sommarens grillkväll.

2014 Le Vin de Jardin – La Grange aux Belles
Med visionen att driva ett hållbart jordbruk med stor respekt för miljön startade Marc Houtin och Julien Bresteau 2005 sin egendom i Anjou, Loire. Det här vinet framställs på hundra procent grolleaudruvor. Det är ett friskt och fruktigt vin perfekt att dricka till en lunch i solen eller till en lättare kvällsmåltid.

2014 Exspectatia – Christian Ducroux
En av våra favoriter i Beaujolais är Christian Ducroux. Vinerna från hans bondgård i Régnié är några av de mest autentiska i Beaujolais idag. Christian har arbetat med ekologi och biodynamik i över 30 år. Han plöjer marken med häst istället för traktor i de tätt planterade vingårdarna. Vinet är gjort på druvan gamay och är framställt utan tillsatt svavel både vid vinifikation och buteljering.

2014 La Pythie – Les Deux Terres
Det här rosévinet kommer från Villeneuve de Berg, en liten by i hjärtat av Ardèche i nordvästra Rhône. Vännerna Vincent Fargier och Manu Cunin är personerna bakom egendomen. De framställer ett rosé på mestadels grenache och lite syrah i samma anda som grannarna Le Mazel och Andrea Calek. Det vill säga med så få justeringar som möjligt och med maximalt fokus på frukten.

Lådans artikelnummer 77010 & priset 1122:-

Du beställer lådan här:
http://www.systembolaget.se/dryck/aperitif-dessert/vin-natur-1-7701009