Stockholms Byfest 31/8 2014

Under en hel dag samlas kockar från Mathias Dahlgren restaurang, Gastrologik, Oaxen Krog & Slip och Svartengrens för att tillsammans med Rosendals trädgårdsmästare, bagare och kök utforska platsens unika smak. Till kvällen dukar vi upp till fest, till vilken ett begränsat antal biljetter finns.

Stockholms Byfest baseras på det som växer på Rosendals Trädgård med omnejd. Kockarna skördar tillsammans med Rosendals trädgårdsmästare, grönsaker, örter, frukt och bär ur de biodynamiska odlingarna och den vilda naturen. Trädgårdens bikupor ger honung. Lamm från besättningen av ”Kungens Får” som betar på fälten nedanför trädgården kommer även att finnas på menyn.
All tillagning sker över öppen eld eller glödande kol ute i trädgården.

Det enda som tillförs helt utifrån är salt, smör, grädde, mjölk, ägg, spannmål och vin.
Ett dryckespaket till maten väls ut av deltagande sommelierer från Vinik, Vin & Natur och hantverksbryggeriet Sthlm Brewing Company. Lisen Sundgren bistår med värmande infusioner från växtriket.

Biljetter: Pris 1300 kr samt tillkommer vinpaket 600 kr, vid alkoholfritt alternativ 300 kr.
Biljetter bokas via www.rosendalstradgard.se

Insläpp sker kl. 17.30 vid grönsakslandet. Eventuellt överskott från biljettintäkter går till projekt för att rädda Östersjön då
matproduktion från jordbruket har en stor del i miljöpåverkan på detta utsatta hav.
Mer information och frågor: info@rosendalstradgard.se