För andra året i rad anordnas Stockholms Byfest där kockar från Mathias Dahlgren, Gastrologik, Esperanto, Oaxen Krog & Slip, Svartengrens, restaurang Volt, Ateliér Food och Rosendals Trädgård samlas för att under en heldag utforska den unika smaken av Rosendal. Datum för festen är 1 september och antalet biljetter är begränsade.
Dagen inleds med att kockarna tillsammans med trädgårdsmästarna skördar de råvaror som kockarna valt ur de biodynamiska odlingarna på Rosendals Trädgård, eller så samlas råvarorna in från den vilda naturen i omgivningarna. Tillagningen sker över öppen eld eller glödande kol ute i trädgården. Det enda som tillförs utifrån är salt, smör, grädde, mjölk, ägg, spannmål och vin.
Förutom kockar och odlare kommer fler medverkande delta, som örtkännaren Lisen Sundgren och sommelierer från vinleverantörerna Vinik, Vin & Natur och Sthlm Brewing Company. Rosendals Trädgårds bagare samarbetar med Sebastien Boudet.
Stockholms Byfest har inget vinstintresse, överskott från biljettintäkter går till forskningsprojekt för att rädda Östersjön.
Biljetter:
De 100 biljetterna släpps 1 augusti. Priset är 1675 kr/ person, i detta ingår både mat och dryck.
Bokning görs via Simple Signup: http://simplesignup.se/event/29720-stockholms-byfest
Här kan du se en film från Stockholms Byfest 2012. http://player.vimeo.com/video/67037575