Ny vinlåda! Vn mix 6 -Slutsåld

vn mix 6

Som vanligt kommer de här vinerna från ekologiska eller biodynamiska marker och är gjorda av bönder som själva arbetar i sina vingårdar och källare, med ett enda mål för ögonen: att göra ärliga viner utan tillsatser eller justeringar. Det här är de flaskor som vi på Vin & Natur själva dricker varje dag.

Domaine Montanet Thoden – Garance 2013
Pinot noir från norra Bourgogne, lätt rödbärig med friska sjungande syror. Vinet växer upp på gamla bourgognefat utan påverkan. Allt jobb i vinmarkerna görs för hand och skördeuttagen ligger mellan 25 – 40 hl/ha. För oss är det här den perfekta vardags-Bourgognen, druv och områdestypisk i ett lätt uttryck med fin balans
Gott att dricka till ljus fågel och rödbetor.

Benoit Delorme – Côte Chalonnaise Blanc 2012
Chardonnay från Côte Chalonnaise, Bourgogne som växer upp på gamla fat. Perfekt balans mellan fräschör och krämig frukt.
Benoit Delorme satte upp sn egendom i 2004 när han kommer över 1,5 hektar med Pinot noir, i 2011 fann han drygt en halv hektar med Chardonnay dom druvorna till detta vin komne ifrån.
Gott till vit fisk med smörsås.

Barranco Oscuro – BO2 2012
Tempranillo från vinmarker i Granada som ligger på en höjd mellan 1250 och 1300 meter, altituden bidrar till fräschör för en druva och ett klimat som annars kan uttrycka sig lite klumpigt. Mörk frukt med litet bett i tanninerna.
Manuel Valenzuela som startade egendomen tidigt 80-tal är en av pionjärerna i Spanien när det kommer till naturlig vinmakning, idag är det hans son Lorenzo som driver egendomen vidare, i samma anda.

Foxy Foxy Nature Wildlife – Harddèche 2013
Jean Marc Brignot är en numera legendarisk vinmakare som tidigare gjorde vin i Jura och numera bor på en ö i Japan, tillsammans med hans gamla danske importör har de ny startat ett projekt där de köper druvor från vänner som jobbar ekologiskt. Harddéche är en blandning av Cabernet sauvignon som pressats direkt och Carignan, minst sagt ett läskande rödpang från det sköna Ardéche!

Mas Coutelou – La vigne haute 2012
100% Syrah från en nordlig sluttning i utkanten av byn Puimisson i Languedoc. Blå frukt med inslag av lakrits och violer. Jeff Coutelou tog tidigt 2000-tal över familjegendomen som vart ekologiskt certifierad sedan 1987 och höjde kvalitén avsevärt.
Perfekt till Onglét och grillade lökar.

Benoit Courault – Gilbourg 2012
Chenin blanc från Anjou i Loire! Benoit är en mästare på att fånga  druvans olika egenskaper, generös frukt, syra och en mineralitet som rullar vidare minuter efter vinet svalts. Jorden som druvorna växt i präglas av schist och vinet växer upp på gamla Bourgognefat.
Gott till försiktigt tillagad fisk/skaldjur med syltad rotselleri och persilja.

 

VN MIX 6 1245:- obs! Denna låda är slutsåld.

 

Så här beställer du

En liten latis för beställning:

1. Gå till https://www.systembolaget.se/Tjanster/Privatimport/Lagg-till-dryck/

2. Först måste du regga dig, tar 1 minut.

3. Fyll i formuläret enligt nedan:

Namn: vin & natur / bonjour@vinnatur.se
Varugrupp: övrigt
Dryckens namn: VN MIX 6
Antal: valfritt (1= 1 låda (6 flaskor)
Volym: 4500 ml
Förpackning: flaska
Alkoholhalt: 12%
Valfri information (max 500 tecken): Detta är en blandad låda om 6 flaskor á 750 ml.

4. Efter du fyllt i formuläret klickar du på lägg till dryck, i högra hörnet. Sen väljer du butik.

Levereras fraktfritt i Malmö till Hansa Compagniet. Frakt kostar 50:- till Stockholm och 100:- till resten av landet.