Ny vinlåda! Vn Mix 4 är här! SLUTSÅLD

IMG_1269.JPG

 

Här kommer en ny vinlåda från oss på Vin & Natur, ett enkelt sätt att närma sig de vinbönder och viner vi arbetar med.
Som vanligt kommer de här vinerna från ekologiska eller biodynamiska marker och är gjorda av bönder som själva arbetar i sina vingårdar och källare, med ett enda mål för ögonen: att göra ärliga viner utan tillsatser eller justeringar.
De här flaskorna är fyllda av glädje och karaktär!

 

2013 Cuvée Mémée Marie – François Rousset Martin 255:-
Från Jura i östra Frankrike, frukt och mineralitet i härlig symbios! Största delen består av Chardonnay, liten del Savagnin men vinet innehåller också gamla lokala druvsorter som Gueuche och Enfariné.

2010 Terre de Silice – Reynald Héaulé 240:-
Reynald Héaulé arbetar biodynamiskt med endast tre hektar i utkanten av Orléans i inre Loire. I samma anda som sin mentor Claude Courtois på ”Les Cailloux du Paradis” är vinmarken planterad med hög densitet. Det läskande och mineralrika vita vinet ligger 30 månader på gamla ekfat och är framställt på druvorna Chardonnay, Sauvignon, Romorantin, Pinot Gris och Menu Pineau.

2013 Bianchetto – Le Coste 210:-
Gian-Marco och fransyskan Clémentine Bouveron gör viner i Italienska Lazio. Det här vinet är framställt på en blandning av Procanico, Malvasia och Moscato som spenderar en liten tid med skalen. Tiden med skalen ger vinet en nästan orange färg, koncentrerad frukt och samtidigt en uppiggande lite annorlunda smakkänsla. Nånting för den som gillar att upptäcka nya smaker!

2013 Flambadou – Mas Coutelou 210:-
Det här röda vinet från Puimission en by sydväst om Montpellier i Languedoc är framställt på hundra procent Carignan signerat Jeff Coutelou. Jeff är en pionjär för svavelfria och certifierat ekologiska viner i regionen. Vinet är redo att serveras när det örtmarinerande köttet är färdiggrillat.

2012 BO2 – Barranco Oscuro 155:-
Vinet kommer från en av Spaniens verkliga naturvinsikoner Manuel Valenzuela i Granada. Sedan tidigt 1980-talet har Manuel odlat på hög höjd över havet helt utan kemikalier. Idag driver han egendomen med sin son Lorenzo. Trots det varma klimatet så här söderut lyckas Barranco Oscuro framställa viner med rejäl fräschör och mineralitet på bland annat druvan Tempranillo.

2013 Roc Cab – Les Vigne de Babass 200:-
Babass Devieux är något av en legend i den naturliga vinvärlden. Han var tidigare en del av Domaine de Griottes. Numera gör han vin ensam från sina knappa två och en halv hektar i Beaulieu sur Layon i västra Loire. Babass Cabernet franc summerar för många den naturliga stilen  – vilda, saftiga och mycket klunkvänliga viner.

1370:- (ink frakt hela landet)

 

Så här beställer du
En liten latis för beställning:
1. Gå till https://www.systembolaget.se/Tjanster/Privatimport/Lagg-till-dryck/
2. Först måste du regga dig, tar 1 minut.
3. Fyll i formuläret enligt nedan:
Namn: vin & natur / bonjour@vinnatur.se
Varugrupp: övrigt
Dryckens namn: VN MIX 4 2015
Antal: valfritt (1= 1 låda (6 flaskor)
Volym: 4500 ml
Förpackning: flaska
Alkoholhalt: 12%
Valfri information (max 500 tecken): Detta är en blandad låda om 6 flaskor á 750 ml.
4. Efter du fyllt i formuläret klickar du på lägg till dryck, i högra hörnet. Sen väljer du butik.