Ny Champagnelåda i beställningssortimentet! Vin & Natur Laherte Frères 1 (70525) 3 flaskor

Den här lådan har vi komponerat med tre Champagner från den lilla odlaren Laherte Frères. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för familjens egendom i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa.

Namn: Vin & Natur  Laherte Frères 1
Pris: 1461 kr
Beställningssortimentets artikelnr: 70525

Beställ!

IMG_1838

LÅDAN INNEHÅLLER:

1 ST NV Blanc de Blancs Brut Nature – Laherte Frères

Vitt bubbel på 100% chardonnay. Druvorna har jäst med naturlig jäst på gamla bourgognefat och sedan lagrats i samma fat i sex månader. Den här cuvéen består av lika delar vin från 2012 och 2013. Det är en aptitretande torr champagne som har citrusladdad syra och rikligt med mineraler. Ett perfekt vin till ostron och perfekt att skåla med innan middag.

1 ST 2011 Les Vigne d´Autrefois Extra Brut – Laherte Frères

Vitt bubbel på 100% pinot meunier. Druvorna till det här vinet kommer från vinmarker i Chavot och Mancy där vinrankornas ålder närmar sig sjuttio år. Jäsning sker med naturlig jäst i gamla bourgognefat och lagras i sex månader med regelbunden omrörning. Vinet har inte genomgått malolaktiskjäsning och dosagen är mycket låg. Vinet är smakrikt och frisk och gör sig bra till eleganta och smakintensiva maträtter som mår bra av att kompletteras med ett syrligt vin.

1 ST 2010 Les Beaudiers Rosé de Saignée Extra Brut – Laherte Frères

Rosébubbel på 100% pinot meunier. Merparten av vinrankorna planterades av Auréliens far för över 60 år sedan. Efter att stjälkarna tagits bort genomgår musten en tio timmars maceration. Jäsning sker med naturlig jäst i gamla bourgognefat som även används för lagring. Dosagen är låg och består av cirka två gram socker per liter. Ett spännande vin till milda kittostar eller smakrika fiskrätter.