Middag med Olivier Horiot, vinbonde i Champagne!

TRÄFFA VINBONDEN!

Första veckan i mars får vi besök av Olivier Horiot från Champagne. Tillsammans med 3 av landets bättre restauranger har vi satt ihop en meny som kommer serveras till hans komplexa, mångfacetterade och fantastiskt goda viner.
Turnén börjar i Stockholm på restaurang Volt för att fortsätta ner till Lund och Grand hotel för att sedan avslutas i de småländska skogarna på restaurang Gräddhylla

Lite info om Olivier Horiot;
Olivier odlar druvor i hjärtat av Côte des Bar, Les Riceys i södra Champagne, ett kuperat och otroligt vackert landskap. Där är jorden hårt kalkad och påminner mer om nordliga Bourgogne än om Champagne, vilket återspeglas i vinerna! Olivier & hans fru Marie jobbar med biodynamik med allt vad det innbär av hårt arbete i vinmarken, naturliga preparat och månkalender. Oliviers pinot noir vinifieras med kolsyrejäsning i ståltank för att sedan dras över på fat där vinet avslutar jäsningen och går igenom malo. Olivier gör till största delen rosé des Riceys men också vit & röd coteaux champenois och champagne. Horiot jobbar långsiktigt med stor experimentlusta och är definitivt en av de nya stjärnorna i Champagne!

Till maten serveras det både bubbel och stilla vin!

STOCKHOLM 5/3, VOLT
4 rätters meny inklusive passande vin 1200:-
Från 19.00
bokning 08 662 34 00
info@restaurangvolt.se

LUND 6/3, GRAND I HOTELL
4 rätters meny inklusive passande vin 995:-
Från 18.30
bokning 046-2806130
restaurant@grandilund.se

VÄXJÖ 7/3, GRÄDDHYLLAN
4 rätters meny inklusive passande vin 995:-
Från 18.00
bokning 0470 740410
bord@graddhyllan.info

Varmt välkomna,
Emil & Ulf