Hemmavin!

 

VN Mix Hösten 2013

För att förenkla drickandet i svenska hushåll har vi äntligen satt ihop en låda med blandade viner. I lådan finns nåt för alla, flörtig Beaujolais, Loiresaft, rödpang från Rhone och frisk Chardonnay från Bourgogne osv.

Nedan hittar du en rad om vinerna, för mer info titta in på vår hemsida!
Julie Balagny, La Carioca 2011
I Fleurie, Beaujolais gör Julie viner från sin vinmark ’En Remont’. Gamay från vinstockar i olika åldrar blandas i 2011. Vinet är lätt & parfymerat med härlig struktur och läskande avslut.

Philippe Valette, Macon Village 2011
Philippe ́s Villagevin är Chardonnay från två olika byar i Macon. Vinet är uppväxt på tank. Stil är klart och ren med bjussig frukt och balanserade syror. Vinet mår bra av att bli hällt på en karaff.

Hervé Villemade, Cheverny blanc 2011
Sauvignon Blanc och Chardonnay ger här ett vin med druvtypisk aromatik och fetma från Chardonnaydruvan. Okomplicerat vin med bra balans, djup och frisk syra.

La Grange aux Belles – Marc Houtin, Julien Bresteau, Vin de jardin 2012
Druvan Grolleau växer endast i centrala Loire. Det är en druva med massor av saft. Vinerna speglar ofta detta och blir till läskande saftiga viner.

Domaine de la Cadette – Jean Montanet, Melon 2012
Druvan Melon de Bourgogne odlas mest i Muscadetområdet men har sitt ursprung i norra Bourgogne där detta vin kommer ifrån. Vinet är enkelt och pang på fruktigt och friskt.

La Grande Colline – Hirotake Ooka, Le Canon Rouge 2011
Syrahdominerat vin från Hirotake Ooka i norra Rhone. Mörkt och mycket på den blåa frukten. Avslutet är inte på sylt och alkohol utan man får mer frisk frukt och läskande tanniner.

Drick gärna de röda vinerna vid ca 17 grader och de vita vid ca 10 grader. La Carioca och Macon Villages mår bra av lite luft.

Lådan med dessa sex flaskor kostar 1050:-
Levereras fraktfritt i Malmö. 50:- i Sthlm och 100:- i resten av landet. En liten latis för beställning,

https://www.systembolaget.se/Tjanster/Privatimport/Lagg-till-dryck/

Namn: vin & natur/bonjour@vinnatur.se
Varugrupp : övrigt
Dryckens namn : vn-mix höst 2013
Antal: valfritt
Volym: 4500 ml
Förpackning: flaska
Alkoholhalt: 12%
Valfri information (max 500 tecken): Detta är en blandad låda om 6 flaskor á 750 ml.
Först måste du regga dig, tar 1 minut. Efter du fyllt i infon trycker du lägg till dryck, ungefär i högra hörnet. Sen väljer du butik osv