Tillfälligt sortiment

Munjebel Rosso CD 2018 – Frank Cornelissen – SLUT!

Säljstart 28 september 10:00
Artikelnummer 94219
Pris 540:-
launch Köp från Systembolaget

I framtiden hamnar vingårdsvinerna i fokus på Etna, menar Frank – ungefär som i Barolo. På Sicilien är ’contrada’ en administrativ underdelning till kommun. Frank beskriver contrada-vinerna som särskilt ämnade för vinfantasten, och berättar att en vingårdskarta är på väg att produceras av Alessandro Masnaghettis förlag Enogea. De här vinerna är inte nödvändigtvis bättre än Munjebel Rosso ’classico’, men ofta mer fängslande genom sitt uttryck för den specifika växtplatsen.

Växtsäsongen ‘18 på Etna blev ovanligt sval och emellanåt regnig. Det har resulterat i slanka och eleganta röda viner av nerello mascalese, med ljusa toner i aromatiken och lägre alkohol än vanligt.


Munjebel Rosso CD 2018

Calderara Sottana (CD) kommer från contradan med samma namn, nordväst om Passopisciaro, vid gränsen mellan Randazzo och Castiglione di Sicilia. Marken ligger på drygt 600 meters höjd och har en utpräglat stenig jordmån med värmehållande egenskaper. Rankorna är minst 40 år gamla och ger vanligen ett vin som drar åt det finlemmade hållet.