Tillfälligt sortiment

Munjebel Rosso PU 2018 – Frank Cornelissen – SLUT!

Format Fåtal flaskor i två butiker
Säljstart 28 september 10:00
Artikelnummer 92657
Pris 540:-
launch Köp från Systembolaget

I framtiden hamnar vingårdsvinerna i fokus på Etna, menar Frank – ungefär som i Barolo. På Sicilien är ’contrada’ en administrativ underdelning till kommun. Frank beskriver contrada-vinerna som särskilt ämnade för vinfantasten, och berättar att en vingårdskarta är på väg att produceras av Alessandro Masnaghettis förlag Enogea. De här vinerna är inte nödvändigtvis bättre än Munjebel Rosso ’classico’, men ofta mer fängslande genom sitt uttryck för den specifika växtplatsen.

Växtsäsongen ‘18 på Etna blev ovanligt sval och emellanåt regnig. Det har resulterat i slanka och eleganta röda viner av nerello mascalese, med ljusa toner i aromatiken och lägre alkohol än vanligt.


Munjebel Rosso PU 2018

Puntalazzo (PU) är det senaste tillskottet bland lägesvinerna och dessutom det enda vinet som inte kommer från norra Etna. Puntalazzo ligger i kommunen Mascali, som gett namn åt den dominerande druvsorten nerello mascalese. Det här är ett rakt österläge på 600 meters höjd, omgivet av skog och med utsikt över Medelhavet nedanför. Rankorna är relativt unga och det är bara de övre terrasserna som används till det röda vinet, om druvorna är mogna nog - resten går till Susucaru Rosato. Av alla Franks contrada-viner det lättaste och mest eteriska.