Beställningssortiment

Vin & Natur Mas Coutelou 2 – SLUT!

Format 3 flaskor
Säljstart 9 december 10:00
Artikelnummer 80321
Pris 732:-
launch Beställ från Systembolaget

Äntligen en ny trio från Jeff!

Jean-François Coutelou är en samvetsgrann vinodlare och numera veteran, som med tiden blivit något av en kultfigur. Han håller hus i byn Puimisson, strax norr om Béziers i mellersta Languedoc.

Arbetet i markerna har alltid genomförts med den största respekt för miljön, och metoderna är certifierat ekologiska ända sedan 1987. För Jeff handlar det inte minst om att kvaliteten blir högre och vinet i slutändan smakar så mycket bättre. I källaren låter han druvorna jäsa spontant i tank och undviker att påverka vinerna i onödan under deras utveckling, varför de vanligen inte ser skymten av tillsatser. Den stil han går in för har fokus på den friska frukten. Läskande rättframma viner helt enkelt!

Det är andra gången vi presenterar ett trepack, här med tre röda som snyggt ringar in vad Jeff står för.


5SO Simple 2019

Cinsault från Jeffs marker i Puimisson. Druvorna jäste av egen kraft i betongtank, med två veckors maceration. Vinet fick sedan mogna i i betong- och glasfibertank innan det buteljerades utan klarning, filtrering eller tillsatser. Dricks gärna svalt och helst samma kväll som det öppnats.

Classe 2019

Syrah (40%) grenache (40%) och mourvèdre (20%). Frukten kommer från markerna Segrairals och Sainte Suzanne utanför byn Puimisson, där rankorna växer i en jordmån av kalkrik lera.

Druvorna jäste av egen kraft i betongtank, med två veckors maceration. Vinet fick sedan mogna i i betong- och glasfibertank innan det buteljerades utan klarning, filtrering eller tillsatser. Dricks gärna svalt och helst samma kväll som det öppnats.

La Buvette à Paulette 2019

Merlot, mourvèdre och syrah från Jeffs marker i Puimisson. Druvorna jäste av egen kraft i betongtank, med två veckors maceration. Vinet fick sedan mogna i i betong- och glasfibertank innan det buteljerades utan klarning, filtrering eller tillsatser. Dricks gärna svalt och helst samma kväll som det öppnats.