Beställningssortiment

Vin & Natur Les Deux Terres 3

Format 3 flaskor
Säljstart 13 september 10:00
Artikelnummer 53453
Pris 789:-

Les Deux Terres är ett samarbete mellan Vincent Fargier och Manu Cunin. De bägge vännerna odlar vin på sammanlagt tretton hektar i den lilla byn Villeneuve-de-Berg, i hjärtat av Ardèche (strax väster om mellersta Rhône-dalen). Manu och Vincent träffades redan 1997, men det var inte förrän 2009 som de kunde starta upp tillsammans.

Vincent hade fått ta över en vinmark från sin far, som skulle gå i pension. Jordarna där handlade främst om kalkblandad lera. Samtidigt hade Manu hittat en annan mark, som till stor del utgjordes av vulkanisk basalt, att hyra några kilometer bort. Namnet ’Les Deux Terres’ syftar alltså på mötet mellan vännernas två vingårdar. Sedan starten har man odlat enligt ekologiska principer (med certifiering via Ecocert) och vinifierar helt utan tillsatser.


Vin Nu Blanc 2020

Vin Nu Blanc är en mix av chardonnay och ugni blanc, spontanjäst i tank med sju månaders lagring på jästfällningen. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser. Eftersom vinet har kvar lite koldioxid - och alltså lätt "frizzante" - så tappades det på en lite stadigare flaska med kronkapsyl. Ett piggt och energiskt vin som gärna kan serveras som apéritif. Håller utan problem tills nästa kväll i öppen flaska.

Vin Nu Rouge 2020

Vin Nu Rouge är mestadels grenache med en mindre andel merlot, från jordar av kalkblandad lera och basalt. Efter avstjälkning jäste druvorna spontant i tank utan några som helst tillsatser på sin väg till flaska. Vinet har gott om pigg saftig frukt och krydda utan alkoholvärme. Dricks gärna svalt och håller utan problem tills nästa kväll i öppen flaska.

Bric à Brac 2019

Bric à Brac är framställt av syrah, spontanjäst i tank och lagrat i äldre fat, utan några tillsatser på sin väg till flaska. Vinet har gott om frisk saftig frukt och krydda utan alkoholvärme. Dricks gärna svalt och och håller utan problem tills nästa kväll i öppen flaska.