Beställningssortiment

Vin & Natur Les Deux Terres 2 – SLUT!

Format 3 flaskor
Säljstart 20 januari 10:00
Artikelnummer 50269
Pris 786:-
launch Beställ från Systembolaget

Les Deux Terres är ett samarbete mellan Vincent Fargier och Manu Cunin. De bägge vännerna odlar vin på sammanlagt tretton hektar i den lilla byn Villeneuve-de-Berg, i hjärtat av Ardèche (strax väster om mellersta Rhône-dalen). Manu och Vincent träffades redan 1997, men det var inte förrän 2009 som de kunde starta upp tillsammans. Vincent hade då fått ta över en vinmark – där jordmånen är kalkblandad lera – från sin far, som skulle gå i pension. Samtidigt hade Manu hittat en annan mark – som till stor del bestod av vulkanisk basalt – att hyra några kilometer bort. Namnet ”Les Deux Terres” syftar alltså på mötet mellan vännernas två vingårdar. Sedan starten har man odlat enligt ekologiska principer (med certifiering via Ecocert) och vinifierar helt utan tillsatser.


L'Adret 2018 - Les Deux Terres

L'Adret är en ren viognier från 35-åriga rankor i jordar av kalkblandad lera. Höjden och svalkan från Centralmassivet i väster ger en relativt lite friskare stil än viognier från varmare lägen i Rhônedalen. Efter omgående pressning jäste musten av egen kraft i tankar av rostfritt stål, och sedan fick vinet mogna på jästfällningen i använda fat. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser. Vinet är stabilt och håller något dygn i öppen flaska.

Vin Nu Blanc 2019 - Les Deux Terres

Vin Nu Blanc är en mix av chardonnay och ugni blanc, spontanjäst i tank med sju månaders lagring på jästfällningen. Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser. Eftersom vinet har kvar lite koldioxid - och alltså lätt "frizzante" - så tappades det på en lite stadigare flaska med kronkapsyl. Ett piggt och energiskt vin som gärna kan serveras som apéritif.

Bric à Brac 2019 - Les Deux Terres

Bric à Brac är framställt av syrah, spontanjäst i tank och lagrat i äldre fat, utan några tillsatser på sin väg till flaska. Vinet har gott om frisk saftig frukt och krydda utan alkoholvärme. Dricks gärna svalt och smakar bäst samma dag som det öppnats.