Format | 3 flaskor |
---|---|
Säljstart | 16 september 10:00 |
Artikelnummer | 78878 |
Pris | 1245:- |
Beställ från Systembolaget |
Julie Balagny är en av de yngre stjärnorna i Beaujolais – hennes första årgång kom 2009. Numera är hennes rykte spritt över hela världen och vinerna dricks upp på vinbarer från Paris till San Francisco lika kvickt som Systembolaget säljer slut på ett lastfartyg med bag-in-box.
För första gången lanserar vi nu ett mixat 3-pack med Julies tre toppviner: Cayenne, En Remont och Docteur Briçou.
Efter varma 2018 framstår 2019 som en lyckad och lovande årgång, väl balanserad med aningen högre syra och lite lägre alkohol.
Gamay från den översta delen av En Remont, ett högt och brant sydvästläge som når över 500 meters höjd. Rankorna i den övre delen är relativt lite yngre (35-60 år). Jordmånen består av vittrad granit med sand och basalt. Julie arbetar uteslutande för hand med biodynamiska metoder, dock utan certifiering.
I källaren framställs Cayenne på samma sätt som Julies övriga viner. Efter handskörd kyls frukten ned över natten. Sedan placeras de hela klasarna i slutna tankar och täcks med koldioxid . Därefter följer fem veckors helt passiv urlakning (macération carbonique). Efter pressning jäser vinet ut och får mogna under åtta månader i äldre bourgognefat. Buteljeringen görs utan klarning, filtrering eller några som helst tillsatser.
Gamay från den mellersta och nedre delen av En Remont, ett högt och brant sydvästläge på cirka 500 meters höjd. Rankorna i den nedre delen är äldre, upp till 90 år gamla. Jordmånen skiftar här till ren vittrad rosa granit med inslag av kvartsit. Julie arbetar uteslutande för hand med biodynamiska metoder, dock utan certifiering.
I källaren framställs En Remont på samma sätt som Julies övriga viner. Efter handskörd kyls frukten ned över natten. Sedan placeras de hela klasarna i slutna tankar och täcks med koldioxid . Därefter följer fem veckors helt passiv urlakning (macération carbonique). Efter pressning jäser vinet ut och får mogna under åtta månader i äldre bourgognefat. Buteljeringen görs utan klarning, filtrering eller några som helst tillsatser.
Gamay från ett av de högsta lägena i Moulin-à-Vent, ett brant nordostläge på cirka 500 meters höjd. Stockarna är planterade 1913 - i det aktuella vinet alltså 106 år gamla. Marken består av vittrad rosa granit med inslag av kvartsit och påminner på så vis mer om Fleurie än den vanligen tyngre jordmånen i Moulin-à-Vent. Julie arbetar uteslutande för hand med biodynamiska metoder, dock utan certifiering.
I källaren framställs En Remont på samma sätt som Julies övriga viner. Efter handskörd kyls frukten ned över natten. Sedan placeras de hela klasarna i slutna tankar och täcks med koldioxid . Därefter följer fem veckors helt passiv urlakning (macération carbonique). Efter pressning jäser vinet ut och får mogna under åtta månader i äldre bourgognefat. Buteljeringen görs utan klarning, filtrering eller några som helst tillsatser.