Beställningssortiment

Vin & Natur Dinamo 1

Format 3 literflaskor
Säljstart 21 juni 10:00
Artikelnummer 52626
Pris 810:-
launch Beställ från Systembolaget

Dinamo är ett projekt i regi av Danilo Marcucci på Vini Conestabile della Staffa. Den historiska gården ligger nära Lago di Trasimeno, strax utanför Perugia i Umbrien. Den här serien har gjorts i samarbete med grannfamiljen Nofrini i Colle Castelluccio som också driver sitt jordbruk med ekologiska metoder. Inga tillsatser har använts i något steg av framställningen – samtidigt håller vinerna bra i öppen flaska. Samma melodi, tre färger på refrängerna. Bara att sätta låten på repeat i sommar!


Nucleo X Litro Orange 2020

Orange vin av trebbiano från Colle Castelluccio i Umbrien. Vinmarkerna ligger i branta sluttningar på 500 meters höjd, där jordarna består av mörk lerskiffer och sten av sedimentära bergarter. Familjen Nofrinis jordbruk drivs med ekologiska metoder.

Vinet har jäst spontant med naturligt förekommande jäststammar i glasfibertank med åtta dygns skalmaceration. Buteljeringen gjordes utan klarning eller filtrering, i literflaskor under kronkapsyl. Inga tillsatser har använts i något steg av framställningen.

Nucleo 3 Litro Rosato 2020

Rosa vin av sangiovese och gamay del trasimeno (en lokal variant av cannonau/grenache) från Colle Castelluccio i Umbrien. Vinmarkerna ligger i branta sluttningar på 500 meters höjd, där jordarna består av mörk lerskiffer och sten av sedimentära bergarter. Familjen Nofrinis jordbruk drivs med ekologiska metoder.

Druvorna pressades omgående efter skörd och musten jäste sedan spontant i glasfibertank. Buteljeringen gjordes utan klarning eller filtrering, i literflaska under kronkapsyl. Inga tillsatser har använts i något steg av framställningen.

Nucleo 1 Litro Rosso 2019

Rött vin av sangiovese och gamay del trasimeno (en lokal variant av cannonau/grenache) från Colle Castelluccio i Umbrien. Vinmarkerna ligger i branta sluttningar på 500 meters höjd, där jordarna består av mörk lerskiffer och sten av sedimentära bergarter. Familjen Nofrinis jordbruk drivs med ekologiska metoder.

Vinet har jäst spontant med naturligt förekommande jäststammar i glasfibertank med fyra dygns skalmaceration. Buteljeringen gjordes utan klarning eller filtrering, i literflaskor under kronkapsyl. Inga tillsatser har använts i något steg av framställningen.