Beställningssortiment

Toi je sais 2021 – Sebastien Morin – FÅTAL KVAR!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor.
Säljstart 7 augusti 10:00
Artikelnummer 56377
Pris 391:-
launch Beställ från Systembolaget

Några glas vin kan förändra ens liv. För Sébastien Morin innebar mötet med det levande vinet att han lämnade sitt tidigare yrke i IT-svängen för att lära sig att göra vin själv. Längs med vägen skaffade han sig värdefulla erfarenheter hos nyckelpersoner i rörelsen som Jean-Marc Brignot och Charles Dagand innan det var dags för den första årgången på egen hand, som blev 2016.

Vinmarken som Sébastien övertog i Saint-Étienne-des-Oullières omfattar en och en halv hektar i ett enda stycke, och är helt och hållet planterad med gamay. Stockarna är omkring 45 år gamla och står i en sandig jordmån på typisk berggrund av vittrande rosa granit. Från och med 2020 kunde Morin ta över en angränsande mark med riktigt gamla stockar som bär på löften om vackra resultat i glaset.

Morins filosofi är att arbeta utan ingrepp på samtliga cuvéer. Fritt från tillsatser, med långsamma pressningar i handdriven korgpress (uppåt flera dygn), samt att längs med hela vägen ta sig tiden att hinna göra sitt bästa. Ekologisk odling och svala jäsningar med vinmarkens egna jäststammar, allt för att uttrycka terroir genom druvsorten gamay. 


Toi Je Sais 2021 (Vin de France)

"Vin de primeur" av gamay från egna marker i Saint-Étienne-des-Oullières. Stockarna står i sandig jord av vittrad rosa granit.

De hela druvklasarna jäste spontant i glasfibertank ("macération sémi-carbonique"). Buteljeringen gjordes utan klarning, filtrering eller tillsatser.

Alkohol: 10,5 %