Beställningssortiment

Sauvignon 2022 – Hervé Villemade – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 10 april 10:00
Artikelnummer 70799
Pris 264:-
launch Beställ från Systembolaget

I östra Touraine arbetar Hervé Villemade med 23 hektar egna vinodlingar. Markerna ligger i hjärtat av appellationen Cheverny, vars jordar bildats genom avlagringar från floden Loire och består av sand, kisel, lera och flinta. Hervé tog över från sin far 1995 och valde snart att låta gräset växa, åter plöja markerna och skörda för hand. Sedan millennieskiftet är alla familjens vinmarker ekologiskt certifierade via Ecocert.

Sedan början av 2010-talet kompletterar Hervé med viner av inköpt frukt för att balansera förluster på grund av frost i början av växtsäsongen och torka under högsommaren – bägge fenomen som blivit allt vanligare på senare år. Druvorna till det aktuella vinet kommer från vänner som odlar ekologiskt i Vallée du Cher i östra Touraine. Sauvignon årgång 2022 kan vara den bästa vi provat hittills!


Sauvignon 2022 (Vin de France)

Sauvignon blanc av inköpt ekologisk frukt från Vallée du Cher. Vinet växer upp på ett enkelt och avslappnat sätt i tank med naturligt förekommande jäst och så få aktiva ingrepp som möjligt - bara en minimal tillsats svavel innan flaskning under våren 2023. Villemades sauvignon uppvisar alltid fullmogen frukt i ett rent och givande uttryck. Som skapt för att möta våren!

Alkohol: 12 %