Beställningssortiment

La Gamba 2021 – Stefan Vetter – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 6 juli 10:00
Artikelnummer 57567
Pris 265:-
launch Beställ från Systembolaget

Stefan Vetter odlar drygt fyra hektar i byarna Gambach och Castell utmed floden Main i Franken. Främst handlar det om ett brant terrassläge i Gambach vid namn Kalbenstein. Läget befinner sig precis vid gränsen mellan de röda sandstensjordarna i Mainviereck och den marina kalkstenen i Maindreieck. Därför får vinerna distinkt varierande uttryck beroende på hur bergarten skiftar – till och med i samma vingård.

Sylvaner står för ungeför tre fjärdedelar av planteringarna – resten är müller-thurgau, riesling och spätburgunder (pinot noir). Sluttningarna är så pass branta att allt arbete med jord och vinrankor måste utföras för hand. Stefan och hans hustru Katja arbetar under växtsäsongen med ett team på tre till sex vingårdsanställda och har aldrig nyttjat några syntetiska produkter, bara minimalt med den traditionella mixen av kopparsulfat och släckt kalk mot svampangrepp.


'La Gamba' Rotling 2021 - Stefan Vetter

"Rotling" är vad tyskarna kallar vin som är gjort av både blå och gröna druvsorter. I det här fallet handlar det om blauer portugieser och müller-thurgau från Stefan Vetters hemby Gambach. Spontanjäst i tank och buteljerat med en minimal dos tillsatt svavel. Det här är väl ungefär så fjäderlätt ett vin kan bli - helt utjäst vid åtta och en halv procent!