Beställningssortiment

La Bohème 2021 – Marc Pesnot – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 7 mars 10:00
Artikelnummer 50902
Pris 289:-
launch Beställ från Systembolaget

Marc Pesnots gård omfattar tjugo hektar vinmark. Stort för oss, men ganska litet om man ser till hur mycket vin som produceras i Pays Nantais. Pesnot odlar områdets typiska druvsort melon (emellanåt kallad muscadet) samt mindre andelar folle blanche och grolleau. Jordarna består av schist i regnbågens alla nyanser, och odlingsmetoderna är ekologiskt certifierade.

Pesnot skördar relativt sent för att få en fylligare och mer mogen frukt än vad som är vanligt i området. Dessutom låter han sina viner fullfölja den malolaktiska omvandlingen för att ge lite mer rondör. Vinerna upplevs smått krämiga och mineraliska så att det pirrar på tungan. Törstsläckare som får vartenda skaldjur att frukta för sitt liv!


La Bohème 2021 (Vin de France)

La Bohème är framställt av melon (muscadet) från stockar med 20-50 års ålder. Efter långsam pressning jäste musten spontant i tank, med malolaktisk omvandling och ett knappt års lagring på jästfällningen. Buteljeringen gjordes utan klarning eller filtrering, med en minimal tillsats av svavel. Serveras kylt, gärna till skaldjur, och håller utan problem flera dygn i öppen flaska.