Beställningssortiment

La Bohème 2020 – Domaine de la Sénéchalière – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 21 juni 10:00
Artikelnummer 57326
Pris 267:-
launch Beställ från Systembolaget

Domaine de la Sénéchalière omfattar tjugo hektar vinmark. Stort för oss, men ganska litet om man ser till hur mycket vin som produceras i Pays Nantais. Marc Pesnot odlar områdets typiska druvsort melon (ibland kallad muscadet) samt mindre andelar folle blanche och grolleau. Jordarna består av schist i regnbågens alla nyanser, och odlingsmetoderna är ekologiskt certifierade. Pesnot skördar relativt sent för att få en fylligare och mer mogen frukt än vad som är vanligt i området. Dessutom låter han sina viner fullfölja den malolaktiska omvandlingen för att ge lite mer rondör. 

Marc gör huvudsakligen tre olika viner, fördelade efter druvsort och rankornas ålder. Folle Blanche är gjord just av folle blanche från riktigt gamla rankor, medan La Bohème kommer från yngre stockar av melon, och Miss Terre från de äldre melon-stockarna med över 45 års ålder. Vinerna är moget fruktiga, lätt krämiga i känslan  och mineraliska så att det pirrar på tungan. Törstsläckare som får vartenda skaldjur att frukta för sitt liv!


La Bohème 2020 (Vin de France)

La Bohème är framställt av melon (muscadet) från stockar med 20-50 års ålder. Efter långsam pressning jäste musten spontant i tank, med malolaktisk omvandling och ett knappt års lagring på jästfällningen. Buteljeringen gjordes utan klarning eller filtrering, med en minimal tillsats av svavel. Serveras kylt, gärna till skaldjur, och håller flera dygn i öppen flaska.