Beställningssortiment

Fidéle Brut Nature R19 – Vouette & Sorbée – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor.
Säljstart 28 november 10:00
Artikelnummer 72026
Pris 806:-
launch Beställ från Systembolaget

Vouette & Sorbée har med tiden fått ett välförtjänt genombrott här i Sverige, något vi gläds åt inte minst genom efterfrågan på vinerna. Côte des Bar (södra Champagne) är ju något alldeles eget både vad gäller landskap, klimat, jordmån och stil. Närheten till Bourgogne präglar filosofin, och inte helt oväntat är det en fatjäst pinot noir som gjort Vouette & Sorbée mest bekanta.

Skörden 2019 i Champagne var inte stor när det gäller kvantiteterna men gav å andra sidan frukt av markant hög kvalitet. Den fatjästa stilen och det mogna reservvinet bidrar till fina toner av utveckling även i unga versioner. Fidèle är alltid rödlätt i aromatiken, tydligt mineraliskt och har en vacker kopparton i glaset.


Fidèle Brut Nature R19

Fidèle är en ren pinot noir från tre lägen i hembyn Buxières-sur-Arce: Vouette, Chatel och Fonnet. Förutom den aktuella årgången (här alltså 2019) kompletteras Fidèle alltid med omkring en tiondel av en reserv som påbörjades 2001 och vilar i en stor ekliggare. Flaskorna degorgerades 28 november 2022 utan dosage (Brut Nature)