Beställningssortiment

Festejar Rosé 2019 – Domaine la Bohème – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 28 mars 10:00
Artikelnummer 78958
Pris 321:-
launch Beställ från Systembolaget

Med ögon känsliga för grönt… är det inte ungefär så det känns just nu? Blicken som registrerar vartenda vårtecken. En bubblande buscharmig rosé kan vara precis vad vi längtar efter!

Det var 2004 som Patrick Bouju drog igång Domaine la Bohème med en och en halv hektar vinmark. Han har sedan dess letat rätt på både kända och glömda marker i Puy-de-Dôme. Idag odlar Patrick Bouju och Justine Loiseau knappt fem hektar i fyra byar. Här trivs flera regionala varianter av gamay, sällsynta druvsorter som den extremt lokala mirefleurien, samt välbekanta pinot noir och chardonnay. Ute i vinmarkerna växer fruktträd bland en mångfald av blommor och örter. Patrick och Justine låter vinerna finna sin balans i lugn och ro, och de ser inga som helst tillsatser på sin väg från ranka till flaska.


Festejar Rosé - Domaine la Bohème

Festejar är en mousserande rosé av gamay samt en femtedel gröna druvor: pinot blanc, pinot gris och riesling. Den charmiga frukten understryks av en gnutta restsötma och pareras av en läskande mineralisk känsla. Jäsningen började spontant i tank, och innan vinet jäst färdigt buteljerades det för att fånga kolsyran i flaskan. Metoden, som har åtskilliga hundra år på nacken, går under namnet "ancestrale" och numera kallas vinerna oftast "pétillant naturel" - eller kort och gott "pet'nat". Dricks bäst samma dag som flaskan öppnats. Nu kan våren komma!