Beställningssortiment

Classe 2020 – Mas Coutelou – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 15 februari 10:00
Artikelnummer 55749
Pris 269:-
launch Beställ från Systembolaget

Jean-François Coutelou är en samvetsgrann vinodlare och numera veteran, som med tiden blivit något av en kultfigur. Han håller hus i byn Puimisson, strax norr om Béziers i mellersta Languedoc.

Arbetet i markerna har alltid genomförts med den största respekt för miljön, och metoderna är certifierat ekologiska ända sedan 1987. För Jeff handlar det inte minst om att kvaliteten blir högre och vinet i slutändan smakar så mycket bättre. I källaren låter han druvorna jäsa spontant i tank och undviker att påverka vinerna i onödan under deras utveckling, varför de vanligen inte ser skymten av tillsatser. Den stil han går in för har fokus på den friska frukten. Läskande rättframma viner helt enkelt!


Classe 2020

Classe är en mörkfruktig mix av syrah, grenache och mourvèdre i proportionerna 40/40/20. Frukten kommer från markerna Segrairals och Sainte Suzanne strax utanför byn Puimisson, där rankorna växer i en jordmån av kalkrik lera.

Druvorna jäste av egen kraft i betongtank med två veckors maceration. Vinet fick sedan mogna i i betong- och glasfibertank innan det buteljerades utan klarning, filtrering eller tillsatser. Dricks gärna svalt och helst samma kväll som det öppnats.