Beställningssortiment

7, Rue de la Pompe 2020 – Mas Coutelou – SLUT!

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 15 februari 10:00
Artikelnummer 55787
Pris 240:-
launch Beställ från Systembolaget

Jean-François Coutelou är en samvetsgrann vinodlare och numera veteran, som med tiden blivit något av en kultfigur. Han håller hus i byn Puimisson, strax norr om Béziers i mellersta Languedoc.

Arbetet i markerna har alltid genomförts med den största respekt för miljön, och metoderna är certifierat ekologiska ända sedan 1987. För Jeff handlar det inte minst om att kvaliteten blir högre och vinet i slutändan smakar så mycket bättre. I källaren låter han druvorna jäsa spontant i tank och undviker att påverka vinerna i onödan under deras utveckling, varför de vanligen inte ser skymten av tillsatser. Den stil han går in för har fokus på den friska frukten. Läskande rättframma viner helt enkelt!


7 Rue de la Pompe 2020

7 Rue de la Pompe är en blandning av klassiska sydfranska druvor som cinsault, syrah, carignan och grenache, som vuxit i jordar av kalkblandad lera. I källaren jäste vinet spontant i betongtank med två veckors maceration och fick ett års lagring i tank innan det buteljerades utan klarning, filtrering eller tillsatser. Dricks gärna svalt och helst samma kväll som det öppnats.