Beställningssortiment

Cante Renard Rouge 2018 – Philippe Pibarot – SLUT!

Format Beställs i kolli om 6 flaskor
Artikelnummer 71691
Pris 209:-
launch Beställ från Systembolaget

Philippe Pibarot gör vin i utkanten av byn Mus, cirka en halvtimmes bilfärd nordost om Montpellier i sydvästra Frankrike. 2001 gjorde Philippe sin första årgång – idag äger han nio hektar vinmark. Här odlas druvsorter som carignan och syrah, morrastel och counoise, vermentino och cinsault – allt fördelat över två olika lägen. Det ena ligger på slätten och är planterat med de yngre stockarna. Därifrån görs vinet ’Cante Renard’ i rött, vitt och rosé.

Pibarot brukar de nio hektaren huvudsakligen själv, assisterad av sin far, och alla marker sköts med ekologiskt certifierade metoder. Jordarna består av olika slags kalkrik lera från Krita-perioden. I källaren görs allt för hand, självklart utan tillsatt jäst och utan någon annan form av korrigering. Målet är alltid att göra vinerna helt utan tillsatser, men de årgångar då det undantagsvis behövs används lite svavel i samband med buteljeringen. 2018 är framställd helt utan tillsatser.


Cante Renard Rouge 2018 - Philippe Pibarot

’Cante Renard’ görs av carignan, syrah, morrastel (graciano), counoise och cinsault som får jäsa spontant i glasfibertankar. Druvorna skördas förhållandevis tidigt för att göra ett piggt och friskt vin. Frukten kommer ju från södra Frankrike och berättar om sitt ursprung, men resultat blir ändå ett ’vin de soif’. Vinets doft går direkt på frukten, med toner av körsbär och svarta vinbär. Smaken är smått fyllig utan att för den delen bli tung.