Beställningssortiment

Blanc de Blancs Brut Nature – Laherte Frères

Format Beställs i kolli om 3 flaskor
Säljstart 23 januari 10:00
Artikelnummer 72150
Pris 555:-
launch Beställ från Systembolaget

Blanc de Blancs Brut Nature är torr och frisk med viss krämighet från faten samt ett härligt mineraldjup – perfekt att servera som apéritif!

Aurélien Laherte tog över ansvaret för familjens domän i Chavot 2007. Sedan dess har han gjort stora insatser för att utveckla jordbruket i progressivt ekologisk riktning och ge fullt uttryck för sin speciella terroir i Coteaux Sud d’Épernay. Vinrankornas hälsa kommer i första hand – att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Med elva hektar vinmark, mestadels egen frukt, och en ansenlig källare full av inkörda bourgognefat är Laherte Frères i full kontroll över kvaliteten och får allt större hyllningar internationellt för sina viner.

 


NV Blanc de Blancs Brut Nature (R21)

Lahertes kanske mest berömda cuvée är en ren chardonnay från byarna Chavot och Épernay. Efter att druvorna pressats i en traditionell Coquard jäste musten spontant i äldre bourgognefat eller foudres och vilade sedan sex månader på jästfällningen med regelbunden omrörning. Ungefär en femtedel av vinet gick igenom malolaktisk omvandling. Aktuella version är baserad på årgång 2021 med 40 % reservvin från åren innan. Flaskorna vilade minst femton månader 'sur lattes' innan de degorgerades i juli 2023 utan dosage.