Tillfälligt sortiment

Susucaru Rosato 2022 – Frank Cornelissen – SLUT!

Format Tillfälligt sortiment i butik
Säljstart 9 juni 10:00
Artikelnummer 90657
Pris 259:-
launch Köp från Systembolaget

Belgaren Frank Cornelissen har en bakgrund som vinhandlare i Bryssel. Efter sitt första besök på vulkanen Etnas nordsluttningar år 2000 bestämde han sig för att flytta dit på heltid och odla vin. Valet föll slutligen på Etna efter att Frank hade funderat grundligt över bästa tänkbara oförstörda plats på planeten Jorden att göra storslagna viner.

Etna är ett relativt svalt område vars klimat skiljer sig en hel del från resten av Sicilien. Geologiskt sett handlar det om vulkanisk basalt, lava och sand. De norra dalgångarna på Etna är framförallt kända för sina gamla odlingar av nerello mascalese. Druvsorten ger eleganta och intensiva röda viner med ljusare färg och tanniner som är strukturerade åt nebbiolo-hållet.


Susucaru Rosato 2022

Senaste versionen av Susucaru Rosato - snäppet lättare än de två senaste åren. Som vanligt rör det sig om en rosa mix av blå och gröna lokala druvsorter från yngre rankor, med nerello mascalese i täten och assisterad av bland andra moscadella och malvasia. Typiskt uttrycksfullt i aromatiken med en härlig balans mellan frukt och fräschör. Lika delar gröna äpplen och röda bär, saftiga blodapelsiner och doftande syrener. Mitt i prick, helt enkelt.

Alkohol: 11,5 %