Tillfälligt sortiment

Munjebel Rosso MC 2018 – Frank Cornelissen – SLUT!

Säljstart 28 september 10:00
Artikelnummer 94237
Pris 540:-
launch Köp från Systembolaget

I framtiden hamnar vingårdsvinerna i fokus på Etna, menar Frank – ungefär som i Barolo. På Sicilien är ’contrada’ en administrativ underdelning till kommun. Frank beskriver contrada-vinerna som särskilt ämnade för vinfantasten, och berättar att en vingårdskarta är på väg att produceras av Alessandro Masnaghettis förlag Enogea. De här vinerna är inte nödvändigtvis bättre än Munjebel Rosso ’classico’, men ofta mer fängslande genom sitt uttryck för den specifika växtplatsen.

Växtsäsongen ‘18 på Etna blev ovanligt sval och emellanåt regnig. Det har resulterat i slanka och eleganta röda viner av nerello mascalese, med ljusa toner i aromatiken och lägre alkohol än vanligt.


Munjebel Rosso MC 2018

Monte Colla (MC) kommer från en vinmark på på 760 meters höjd i contrada Monte Colla, belägen i kommunen Castiglione di Sicilia strax utanför Etna DOP-zonen. Det här är en brant och terrasserad vingård med solbelyst södersluttning mittemot Etna. Stockarna planterades 1946 i en jordmån av sandig lera och granit. Vinerna härifrån blir vanligen rika och kraftfulla, eller som Frank säger: “Det här är min Hermitage!”